• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Nekategorisano »

  ADIS SIRBUBALO – Predstavljanje

  ADIS SIRBUBALO – Predstavljanje

  ADIS SIRBUBALO – Predstavljanje

  Adis SIRBUBALO – rođen je 22. jula 1980. godine u Foči. Sa 9 godina počinje svirati harmoniku, pohađa Srednju muzičku školu u Sarajevu, gdje i maturira klasičnu izvedbu na instrumentalnom odsjeku – solo harmonika.

  Krajem devedestih godina, prošlog stoljeća, odlazi u Sjedinjene Američke Države gdje 2007. godine stiče diplomu uz pohvale na prestižnom muzičkom koledžu Columbia u Chicagu kao instrumentalista na jazz odsjeku za klavir. Za vrijeme studija, kao predstavnik studenata Columbije, učestvuje na italijanskom Jazz Festivalu Sant’Anna Aressi gdje sudjeluje na edukaciji, na dvosedmičnom kursu kod vrhunskih savremenih umjetnika kakvi su Roscoe Mitchell i Anthony Braxton. Iste godine, sa Big Bandom Columbije nastupa u Pekingu u Kini, kao prateći bend renomiranih svjetskih step-plesača među kojima su Jason Samuels Smith i Savion Glover. Na ceremoniji dodjele diploma na Columbia Collegeu nastupa sa Big Bandom i sa legendarnom skupinom Earth, Wind and Fire.

  Surađivao je sa nekim od vrhunskih američkih jazz muzičara kao što su, između ostalih, Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes. Dobitnik je nagrada za najbolju solo izvedbu na jazz festivalima Elmhurst i Notre Dame. Tokom boravka u Chicagu, nastupa sa bandovima ODE, Eyes Manouche, Greta Pope Entertainment, ujedno i kao član harmonikaškog jazz trija. Od 2008. do 2011. godine radi kao instruktor klavira u Des Plaines School of Music.

  Trenutno, živi u Sarajevu gdje je angažovan kao stalni član pratećeg benda regionalne pop zvijezde Dine Merlina, mostarske rock grupe Zoster i jazz sastava Sarajevo Jazz Guerrilla. Jedan je od osnivača sevdah grupe Halka sa kojom nastupa na svim prestižnim festivalima u Evropi i regiji, među kojima se izdvajaju koncerti na Exitu, InMusicu i Bozar festivalu u Briselu. U okviru obilježavanja sto godina od početka Prvog svjetskog rata, sa bendom Halka sudjeluje na velikom koncertu u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu koji je emitovan na TV kanalu ARTE. Takodjer, dva puta je nastupao na međunarodnom muzičkom festivalu Jazz Fest Sarajevo, sa bendovima Halka i Arkul Orchestrom.

  Radi i kao studijski muzičar, a iza sebe ima brojne albume među kojima su uspješnice poput albuma grupa Halka (“Halka” i “O ljubavi“) i Zoster (“Srce uzavrelo“). Potpisuje i muziku za dokumentarce, među kojima je se izdvaja saradnja sa režiserom Ademirom Kenovićem na serijalu “Hoću kući“, emitovanom u programu televizije AlJazeera. Autor je velikog broja aranžmana za pjesme nekih od najvećih imena balkanske muzičke scene među kojima su Dino Merlin, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević i drugi. Na muzičkom festivalu Ilidža 2012. osvaja prvu nagradu u kategoriji za najbolji aranžman. Surađuje i sa izvođačima poput Amire Medunjanin i Maye Sar.

  Osim u Bosni i Hercegovini, redovito nastupa i u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Norveškoj i Australiji.

  Vezani linkovi
  HALKA – O ljubavi (Recenzija: Dragutin Matošević)
  ZOSTER – Srce uzavrelo (Recenzija: Dragutin Matošević)

  Foto – Dženat Dreković

  https://www.facebook.com/adis.sirbubalo.5 /

  YT – Adis Sirbubalo – Kiša bi pala (Jazz Fest Sarajevo 2020)

  YT – Sirtango (feat. Matija Dedić) – Sabah