• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  7. FEST JAZZA KOPRIVNICA – 09. i 10.07.2021.

  7. FEST JAZZA KOPRIVNICA – 09. i 10.07.2021.

  7. FEST JAZZA KOPRIVNICA – 09. i 10.07.2021.

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Zadovoljstvo mi je objaviti tekst u kojem se najavljuju zanimljiva događanja na koprivničkoj jazz sceni, na sceni za koju sam uvijek sklon napisati da je jedna od dvije ili tri najjače u Hrvatskoj. Prisjećam se teksta koji sam davno napisao vezano za prvo izdanje Festivala, rekoh kako vjerujem da će snaga i entuzijazam ljudi koji organiziraju i vode Festival, učiniti to da će postati tradicijom u Koprivnici i jednim od prepoznatljivijih zbivanja u gradu. Sretan sam da sam imao pravo. Evo, koroni i svim problemima kontra… sedmo izdanje Fest Jazza Koprivnica od sutra kreće!

  Ove (2021.) godine imamo dvije koncertne večeri na Zrinskom trgu u Koprivnici pod motom “Dijelimo radost i glazbu” (“Share happiness & music“) koji poziva na druženje, zabavu i uživanje u dobroj glazbi u toplim ljetnim večerima. Koprivnica ponovno postaje središte jazz zbivanja i neizostavno mjesto za ljubitelje koncerata uživo i odlične glazbe.

  Festival, u petak 9. srpnja 2021. godine od 20 sati otvara koncert Mimika Orchestra. Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Ovaj orkestar broji 20 članova, sastavljen je od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike.

  Drugi koncert večeri je nastup sastava Bruno Mičetić Quintet, sastav koji je objavio tri albuma, iza sebe ima koncerte na mnogim renomiranim festivalima i pozornicama diljem Hrvatske. Gitarist Bruno Mičetić okupio je vrhunsku ekipu glazbenika: Dado Marinković – bubanj, Henry Radanović – bass gitara, Vojkan Jocić – saksofon i Joe Kaplowitz – klavijature.

  U jutarnjem programu Fest Jazza, u subotu 10. srpnja 2021. godine od 10:00 sati nastupa Bjelovar Big Band koji djeluje pod vodstvom Brune Bišćana te okuplja bjelovarske profesionalne i amaterske glazbenike.

  Drugog dana festivala u večernjim satima od 19h, na Zrinskom trgu, zasvirat će Dixieland Band Čakovec koji osim dixieland standarda izvodi i vlastite skladbe, te obrade međimurskih tradicionalnih pjesama. U dvadeset godina djelovanja objavili su tri albuma, posljednji pod nazivom “Home“.

  Kao drugi glazbeni sastav druge večeri festivala nastupa Filip Pavić Quintet. Filip je mladi gitarist koji je dvostruki dobitnik nagrade Status, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za Najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, objavio je svoj prvi samostalni album “Terra Incognita“.

  Glavna zvijezda druge večeri festivala je hrvatska glazbena diva – Radojka Šverko koja na festivalu “Fest Jazza Koprivnica” nastupa uz pratnju jazz tria u sastavu: Vladimir Babin – klavir, Damjan Grbac – kontrabas i Tonči Grabušić – bubnjevi.

  Za najmlađe posjetitelje festivala neizostavan je i program Glazbene radioniceZika, zika, muzika” koji će se 9. srpnja 2021. godine u popodevnim satima održati u koprivničkom Domu mladih Koprivnica pod vodstvom mlade glazbenice i profesorice violine Lucije Stanojević u sklopu kojeg će djeca (predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta) na dvije radionice učiti o ritmu, melodiji i jazz glazbi.

  U sklopu Fest Jazza Koprivnica biti će održana i izložba ploča i CD-a “VINILIJA” u suradnji s Šarenim dućanom Koprivnica.

  Glavni pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture i medija RH, Vemo-Trade, Podravska banka, Carlsberg Pivovara, Hartmann, HDS Zamp i Podravka.

  Facebook: https://www.facebook.com/festjazza / Instagram: https://www.instagram.com/fest_jazza / https://www.festjazza.com / #festjazza2021

  * *
  * * *
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  * * *
  * *