• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SHORT REPORTS – Cats vs Dogs

  SHORT REPORTS – Cats vs Dogs

  SHORT REPORTS – Cats vs Dogs / Know How Production, 2021 / LP, CD, Digital / alternative rock / Srbija

  Novosadski duo Short Reports aktivan je od oktobra 2019. godine i čine ga Nikolette Fehér (bubnjevi, prateći vokal) i Nemanja Velimirović (gitara, vokal). Za Nikolette je primarno interesovanje vezano za vizuelne umjetnosti, a Nemanja je poznat i kao gitarista sastava E-Play. Debi album dua Short Reports, “Cats vs Dogs“, objavljen je  novembra 2021. godine, a duo je do sada sakupio više od 70 nastupa širom regiona i Europe. U početku su imali tekstove samo na engleskom jeziku. Od tog pristupa nisu u potpunosti odustali (štaviše, pripremaju novi album na tom jeziku), ali nedavno su riješili da se oprobaju i u pisanju tekstova novih pjesama na srpskom jeziku.

  DiskografijaCats vs Dogs (Know How Production, 2021)

  Short Reports su – Nemanja Velimirović (guitar, vocals) ; Nikolette Fehér (drums)

  Short Reports je visoko energetski rock duo. Minimalistički je, ali i ekspresivan, s filozofijom “manje je više“. Nastoji ne koristiti previše efekata ili poboljšanja u svom zvuku, samo običan set bubnjeva i jednu gitaru s nekoliko pedala i pojačala. Glavni cilj dueta je istražiti teme koje su ljudima teške za komunikaciju.

  Alternativni rock duo Short Reports svoj prvi LPCats vs Dogs” snimio je uz pomoć Know How ProductionGrujica i Ivica Bibin (snimanje zvuka) i Draška Popovića (mastering). Album je sniman tokom 2020. godine i produciran tokom 2021. godine. Album “Cats vs Dogs” doživio je i svoju digitalnu premijeru, na svim muzičkim servisima na internetu, na dan rođenja bubnjarke Nikolette Fehér, 17. novembra. “Cats vs Dogs” sa sobom donosi devet pjesama (11 sa introom i outroom), u trajanju od 23 minuta.

  Short Reports su izjavili – “U toku vremena koje provodimo zajedno, susrećemo se sa mnogim situacijama u kojima kroz različite reakcije i emotivna stanja upoznajemo detaljnije sebe kao i jedno drugo. Svaka nova okolnost i iskustvo dovodi i do nastanka naših pjesama od kojih je njih 9 izabrano za prvi album“. Sa ovog LP-a, prva dva singla – “Connection” i “Bad Side” – dobila su tokom 2021. godine i svoje video spotove, a u planu je da se sa pomenutog albuma vizuelizuje još nekoliko pjesama. Takođe, duo Short Reports već uveliko sprema drugi album koji će biti snimljen u narednom periodu.

  Pjesama 11 u trajanju od 23 minute govori da se radi o kratkim, ali i emotivnim pjesmama. Tekstovi pjesama su na engleskom jeziku. Duo Short Reports bilježi veliki broj nastupa širom regiona što potvrđuje opće prihvaćanje njihovog načina sviranja kojim se predstavljaju na tim nastupima. Obzirom da duo Short Reports intenzivno radi na nadogradnji svog muzičkog izraza, za očekivati je da će u nastavku svoje karijere istači još i veći stepen neočekivanih muzičkih rješenja čime će za svoj rad zainteresovati mnoge nove poštovatelje, a istovremeno zadržati i one stare.

  Short Reports – “Cats vs Dogs” – 1. Intro ; 2. Standoff ; 3. Bad Side ; 4. Lie ; 5. Connection ; 6. Holiday ; 7. Monogamy ; 8. Alone ; 9. You and Me ; 10. Goodbye ; 11. Outro

  Foto – Press

  https://www.facebook.com/shortreportsband / https://shortreports.bandcamp.com/album/cats-vs-dogs /

  YT – Short Reports – Standoff

  YT – Short Reports – Bad Side