• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BELGRADE DEMO FEST LIVE – Zagrevanje pred početak

  3. BELGRADE DEMO FEST LIVE – Zagrevanje pred početak

  3. BELGRADE DEMO FEST LIVE – Zagrevanje pred početak

  Klub “Danguba” Beograd, 8. mart 2015. godine
  Centralna aktivnost / Strah od Džeki Čena / Art Diler / Hadži prodane duše

  Centralna manifestacija u Srbiji, kada govorimo o takmičenju još uvek nedovoljno afirmisanih sastava i izvođača, “Belgrade Demo Fest Live”, ulazi u svoju treću godinu. Dakle, održava se treći put u gotovo istom vremenskom intervalu, i to od početka marta 2015. do početka juna meseca 2015. godine. U pomenutom vremenskom intervalu sastavi, a za ovu sezonu u takmičarskom delu pojaviće se 50 prijavljenih aktera, pročiće faze od kvalifikacija, do četvrtfinala, polufinala i same završne, finalne večeri.

  Zagrevanje za početak festivala, održano je u nedelju 8. marta 2015. godine u Klubu “Danguba”, a pred prilično popunjenim auditoriumom, nastupali su: beogradski akt Centralna aktivnost, finalisti prvog “BDFL”-a, gornjomilanovčani Strah od Džeki Čena, pobednici drugog “BDFL”-a, Hadži prodane duše, visoko kotiran bend prvog festivala, te etablirani, Art Diler iz Petrovca na Mlavi, koji su nakon trogodišnje pauze juče “probili led”, tkzv. comebacka.

  Bendovi su svirali između 30 i 45 minuta. Centralna aktivnost, iako zvanično nije aktivan sastav, potvrdio je kako njihov 80’s new wave / post punk ima publiku i ne mali kvalitet. Zaslužuju album kao i pažnju šire slušalačke populacije, ali pre svega moraju da odluče da li zaista žele ozbiljno da se posvete ovakvoj vrsti posla. Strah od Džeki Čena, imao je određene personalne promene, što se nije odrazilo na njihovu ubedljivost. Njihov pristup koji apsorbuje nekoliko žanrovskih idioma, mogao bi se okarakterisati kao neka varijanta emo rocka, gde same “emocije” u načinu interpretacije imaju presudni značaj. Art Diler su i dalje na tragu svog melodic rock / hard rock / AOR pravca, izvedenog na ovdašnji način, i pokazalo se da tokom svih ovih godina, vrlo mali broj grupa izvodi ovu vrstu muzike, ili je prihvatljivije interpretiraju. Art Diler to znaju da rade, iako su u “Dangubi” imali malih tehničkih problema. Druženje u pomenutom popularnom beogradskom klubu zatvorili su užičko / beogradski bend Hadži prodane duše, koji sa svojom, nazovimo to, slobodnijom i lepršavom varijantom rock / popa kroz kojeg se provlače ska i drugi elementi pokazao da imaju volje i energije da guraju dalje u neizvesnu budućnost.

  Prvo veče trećeg “BDFL”-a, kreće u sredu, 11. marta 2015. godine, u već spominjanoj “Dangubi”, nastupima sledećih aktera: Igra duhova (Beograd), Nova (Novi Sad), Pogrešna odluka (Topola), The Sustain (Lazarevac), Organizam (Beograd), Buč Kesidi (Pančevo)…

  Autor:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija