• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Šesto takmičarsko veče

  3. BDFL – Šesto takmičarsko veče

  3. BDFL – Šesto takmičarsko veče

  Klub “Danguba”, Beograd, utorak, 31.03.2015. godine

  Kao što je najavljeno, 31.03.2015. godine, održano je šesto po redu takmičarsko veče ovogodišnjeg “BDFL”-a.

  Pobednici, po glasovima publike, bili su momi iz Kikinde, naziva Antidepresiv. Deluju u postavi tria i imali su priliku da svojim nastupom zatvore sinoćnu manifestaciju. Izvode tvrđu varijantu punk rocka, začinjenu još ponekim rock dodacima. Odsvirali su i vrlo interesantnu verziju Štulićevog songa – “Iggy Pop”.

  Pobednici žirija, mada se može reći i da su prvo mesto delila dva benda, ali naglasićemo da je ovaj drugi ušao kombinacijom glasova žirija i publike, bili su Subotičani, Omladinac 11. Deluju od 2009-e godine, u postavi su trio sa ženskim vokalom i dvojicom bass gitarista, a tu je još dodatak rhythm mašine i drugih sequencera i pedal efekata. Svoju muziku nazivaju alternativni dadaistički pop, a sam nastup predstavlja jednu vrstu performancea, kroz kojeg se prepliću darkwave, post new wave i kabaretski detalji.

  Ovaj drugi, pomenuti, je beogradski akt Last Thrill. U postavi imaju dva pevača, a deo ekipe čine iskusni beogradski muzičari, etablirani tokom godina radom u drugim sastavima. Izvode ekspolozivnu varijantu rocka i rock and rolla, ima tu i drugih detalja, ali su na bini ubedljivi, energični i direktni.

  Još jedan sastav iz Beograda – Kasirke – nastupao je ove večeri, a imali su peh da im je jedan član bio bolestan. Uložili su veliki napor da dođu i predstave se, a njihov alter rock, interesantan u aranžmanskim rešenjima, toplo je pozdravljen od zatečene publike.

  Radni napon iz Kraljeva je bend koji deluje od 2008-e godine, i njihov rock je takođe autorski definisan. Karakteriše ga sugestivan vokal i takođe nestandardna aranžmanska sviračka rešenja.

  I Kasirke i Radni napon “viđeni” su za baraž.

  Ostale su još dve kvalifikacione večeri do četvrtfinalnih dešavanja…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija