• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Prvo takmičarsko veče!

  3. BDFL – Prvo takmičarsko veče!

  3. BDFL – Prvo takmičarsko veče!

  Sreda, 11.03.2015. – “Danguba” Beograd

  Prvih 6 takmičarskih sastava, u sredu, 11.03.2015. godine, otvorilo je “zvanični” deo, trećeg po redu, “Belgrade Demo Festa Live”. Klub “Danguba” bio je sasvim fino popunjen, što je takođe doprinelo da sama atmosfera bude dovoljno “podgrejana”. I ovu festivalsku sezonu, najavio je najstariji živi rocker u Beogradu i Srbiji – frontman nezaboravnih Džentlmena, Branko Marušić Čutura, još uvek muzički aktivan i spreman na nove akcije.

  Svirački, program su otvorili momci iz grupe Buč Kesidi iz Pančeva. Poseduju izraženu (mladalačku) energiju, a njihov sound se zasniva na lepršavoj varijanti melodičnog rock/popa. Treba tu još dosta rada, ali pokazali su volju i želju da se predstave u najboljem svetlu, i bend su koji je “viđen” za baraž.

  Nakon njih, stage su “preuzeli” Novosađani iz sastava – Nova – dobrim delom poprilično iskusni, sa jasnim stavom i izgrađenim stilom, koji se zasniva na autohtonoj verziji sugestivnog rocka, gde tekstualna podloga ima važnu ulogu. Izuzetno su usvirani i ubedljivi, i ove večeri osvojili su simpatije žirija dobivši njihove glasove.

  Sledeći na bini su bili mladi Lazarevčani – The Sustain – sa ženskom pevačicom, interpretiravši varijantu pop/rocka, takođe, melodičnog. Izveli su i cover Nirvane, ali se vidi da još uvek lutaju, i da je za sada neiskustvo prilična prepreka.

  Igra duhova iz Beograda, koji deluje u formaciji tria, je bend čiji članovi su, može se reći, dovoljno muzički iskusni, a njihova karijera tokom godina imala je velike pauze. Izvode svoju varijantu rock/popa sa određenim uticajima drugih žanrovskih formi, od kojih se izdvaja post new wave kao izraženija influentna grana. Uvežbani su i sigurni u interpretaciji, i možda u nekoj drugačijoj konkurenciji, za njih bi bilo prolaza u drugi krug.

  Pogrešna odluka, bend iz Topole, jednako je, može se reći, stvorio simpatije kako kod publike, tako i žirija. Instrumentalan su kvartet sa dve solo gitare u postavi, koje razmenjuju riffove, interesantne zvučne (pedal) “slike” i boje, uz čvrstu ritam sekciju. Na granici su hard rocka, ali to ipak nije pomenuta forma, već neka njihova varijanta rock pravca, koji energijom, ali i realizovanim aranžmanskim uplivima, pokazuje kako vešto “komunicira” sa sadašnjim trenutkom. Osvojili su glasove publike, i videćemo ih u sledećoj etapi.

  Manifestaciju su zatvorili Organizam iz Beograda, bend usviran i uigran, sa jasnom idejnom percepcijom, kroz koju se provlaće elementi post new wavea, kao i tipično njihovo “nihilističko” ali snažno i tvrdo izvođenje rock forme. I Organizam ćemo gledati u sledećoj fazi takmičenja, oni idu dalje kombinacijom glasova žirija i publike.

  “3. BDFL” 2015 se nastavlja u nedelju, na istom mestu, sa novih 6 sastava…

  YouTube – Pogrešna Odluka – Favorit

  Autor:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija