• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Drugo takmičarsko veče

  3. BDFL – Drugo takmičarsko veče

  3. BDFL – Drugo takmičarsko veče

  Klub “Danguba”, sreda, 18.03.2015. godine

  Drugo takmičarasko veče ovogodišnjeg, 3. “BDFL”-a, održano je u sredu (18.03.2015. godine) na starom mestu, u beogradskom klubu “Danguba”, koji je bio “fino popunjen” publikom. Publika je imala svoje favorite, ali treba se priznati da su prisutni pozitivnom energijom i sličnim vibracijama podržali sve aktere večerašnjeg happeninga.

  Novosađani, Don’t Touch Anything, otvorili su svojim nastupom manifestaciju. Oslanjaju se na postulate electro pravca, kojeg kombinuju snažnim vokaliziranjem i rock energijom. Čini mi se da nisu baš imali svoje veče i da, generalno, poseduju potencijal kojeg treba relevantnije razgraditi.

  Voajer iz Čačka je bend koji u osnovi je na terenu rocka. Tekstovi bi trebali predstavljati njihov prepoznatljiv adut, koji je provućen melodičnim popiziranim pratećim detaljima, mada je to u izražajnom smislu malo udaljenije od standardnih pop varijanti. Oni su sastav koji ide u sledeći krug kombinacijom glasova žirija i publike.

  Zaječar se predstavio kroz dva sastava u kojem nastupaju isti članovi, odnosno njih trojica, ali sa različitim konceptom. Kupu Kupu je bend koji izvodi instrumentalnu muziku, rock forme, i u pomenutoj kombinaciji zvuče uvežbano i uigrano. Bend su koji je “viđen” u baražu.

  Drugi deo zaječarske priče, odnosi se na sastav naziva – Majmuni, koji je svojim isuviše free styleom i improvizatorskim pristupom promovisao vlastito viđenje rock forme, ali njih nećemo gledati u sledećoj takmičarskoj fazi.

  Volt Pop iz Užica, pobedio je glasovima publike, a grupa je na terenu sugestivnog gitarskog alter rocka, gde vokalna dimenzija ima bitnu ulogu. Još uvek im svi odsvirani songovi “ne dišu” ujednačeno, ali su dovoljno jasni i ubedljivi u ovoj fazi, što predstavlja dobru postavku za dalju nadgradnju.

  Beogradski sastav Random, u kojem nastupaju i dve devojke, inače najiskusniji u ovovečerašnjem viđenom društvu, pobedio je po odluci žirija. Melodičan alter rock, koloritnih aranžmana i sjajne gitarske postavke, uz ubedljiv vokalni pristup, potvrdio je da bend i u autorskom smislu napreduje iz meseca u mesec.

  3. Belgrade Demo Fest Live nastavlja se u nedelju, 22-og marta 2015. godine…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija