• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Četvrto takmičarsko veče…

  3. BDFL – Četvrto takmičarsko veče…

  3. BDFL – Četvrto takmičarsko veče…

  Klub “Danguba”, Beograd, sreda, 25.03.2015. godine

  Četvrto takmičarsko veče centralne demo i undrground manifstacije u Srbiji, “BDFL”, predstavilo je nekoliko zanimljivih sastava, a mora se priznati da su svi akteri uložili maksimum, kako bi se promovisali u najboljem svetlu.

  Škank iz Čačka su pobednici po odluci publike, a reč je o bendu koji kombinuje rock i ublažene hip-hop elemente na vokalno melodičan, ali tekstualno angažovan i ironično-sarkastičan način. Probili su termin što se minutaže tiče, organizatori su im progledali kroz prste, ali sledeći put će se suočiti sa drugačijim okolnostima.

  Novosadski sastav Clyde pobedio je po odluci žirija, a reč je o kvartetu koji je na terenu hair/glam metala, kojeg izvode maksimalno posvećeno i ubedljivo. Još jedan vrlo kvalitetan akt, pored grupe Filthy Cathouse, na ovim prostorima, a da su okrenuti pomenutoj žanrovskoj formi. Na stageu su definisani,  konkretni i vizuelno zanimljivi.

  Ubedljiv nastup imali su i momci iz grupe The Somethings iz Beograda, koji postupno i predano rade na ovoj fazi karijere. Njihov alter rock je sugestivan, autorski interesantan i kompaktno svirački uklopljen. Oni idu dalje kombinacijom glasova žirija i publike.

  Grupa iz Požege – Oko Alefa – imala je interesantan nastup, a njihov pristup koji se od prošle godine u dobroj meri izmenio, apsorbuje dosta tkzv. atmospheric elemenata. Oni “ulaze” u baraž.

  Ove večeri nastupao je još jedan bend iz Novog Sada. Zovu se Kler, i na mene lično ostavili su voma dobar utisak. Izvode varijantu rocka, koja u dobroj meri zna da podseti na fazu pristupa kojeg su imali Dire Straits na svoja prva dva albuma, ali Novosađani to rade sa malo više oštrine. Nisu mogli ući u sledeći krug, ali su sastav koji prilično jasno promoviše svoje sviračke i autorske ideje.

  Kvartet iz Lebana Hegel’s Fence, po godinama čine veoma mladi momci, a bubnjar ima tek 13 godina. Izveli su melodičnu varijantu rock popa, ili pop rocka, i vidi se da su se trudili da ostave dobar utisak. Nedostaje im iskustva, što ide s vremenom.

  Sledeće kvalifikaciono veče 3. “BDFL”-a je u nedelju 29. marta 2015. godine…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija