• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ZDENKO & MAGIC BUSH – Superheroj

  ZDENKO & MAGIC BUSH – Superheroj

  ZDENKO & MAGIC BUSH – Superheroj / Croatia Records, 2023 / CD, Dig / rock / Srbija

  Ljubiteljima rock muzike diljem bivše nam države, lik i djelo Zdenka Kolara dobro su poznati. Prvenstveno, zbog angažmana u jednoj od najvažnijih grupa Novog vala – u grupi Idoli. Zdenko je muzičar koji je bass gitarom pomogao ispisati značajno poglavlje u istoriji rocka ovih prostora.

  Magic Bush je grupa iz Beograda i nastala je 2015. godine. Magic Bush je grupa orijentisana ka brit rock i power pop zvuku. Osnivači te grupe bili su Damjan Dašić i Marko Ćalić koji su zajedno radili sa sastavima The BestBeat, Rubber Soul Project, Breeze i Vampiri. Damjan je, kao bubnjar, bio član grupa E-Play i Pressing, kao i benda Dejan Cukić & Spori ritam. Damjan je radio i kao muzički snimatelj i producent…

  Grupa Magic Bush objavila je 2021. godine svoj drugi album, “Put za Shangri-La“, koji je naišao na sjajne reakcije publike, ali i kritike, pa je tako na Dnevnikovoj listi najboljih godišnjih izdanja osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najbolji domaći rokenrol album 2021“.

  Saradnja Zdenka Kolara i grupe Magic Bush djeluje i zvuči zaista organski, a manifestira se na najljepši mogući način kroz 12 novih pjesama uključući – “Savršeni par“, “Svaki dan sam“, “Čekam novi dan“, “Sada znam“, “Neka bude“, “Rok, rok“…

  U saradnji s beogradskom rock grupom, Magic Bush, Zdenko Kolar objavljuje studijski album “Superheroj“. Ponovno je u ulogama kao bass gitarist i kao autor, a po prvi puta i kao pjevač. Zdenko je uz grupu Magic Bush iznio album koji “miriše” na sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, a produkcijski zvuči nevjerojatno svježe.

  Lijep je osjećaj kada se u šezdeset i kusur godina nešto uradi prvi put u životu. Na primer, snimi se solo album. U ovu veselu avanturu sam se hrabro upustio sa drugarima, a prvi put sam pred sudom javnosti i kao pjevač. Znam, ja to u tradicionalnom smislu reči i nisam, ali je to u ovom superherojskom slučaju prilično nebitno“, izjavio je Nikola.

  Boja njegovog glasa i šarm sa kojim iznosi male, gotovo literarne priče, sve nadoknađuju. Zdenko je na debiju onakav kakav je i u životu – nepretenciozan, nasmijan, a zamišljen, neko koga je nemoguće ne voljeti. I lišen je sujete, pa je sa kolegama sličnog senzibiliteta sa lakoćom sklopio ploču koja, iako mnogo duguje duhu šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih, nije zaglavljena u prošlosti“, napisao je muzički novinar i kritičar, Petar Janjatović.

  Diskografija – Zdenko & Magic Bush – Superheroj (Croatia Records, 2023)

  Na albumu “Superheroj” svirali i pjevali su – Zdenko Kolar (glavni vokal, solo gitara, bass gitara) ; Damjan Dašić (klavijature, akustične gitare, prateći vokali, bubnjevi) ; Albert Sergely (električni klavir) ; Marko Ćalić (solo gitara, akustične gitare, prateći vokali, bass gitara) ; Zvonko Stojkov (solo i ak. gitara) ; Nikola Dunđerović (solo gitara) ; Ivan Aleksijević Pančevac (Hammond, klavir) ; Aleksandar Sandorov (klavir) ; Dušan Živanović (bubnjevi, daire) ; Marko Milivojević Nafta (bubnjevi) ; Boris Bunjac (perkusije) ; Dragica Kolar (Osmeh koji obara s nogu) ; Katarina Popović (prateći vokali)

  Zdenko & Magic Bush – “Superheroj” – 1. Savršeni par ; 2. Svaki dan sam ; 3. Čekam novi dan ; 4. Komadić koji nedostaje ; 5. Sada znam ; 6. Tramvaj zvani čežnja ; 7. Superheroj ; 8. Neka bude ; 9. Ponekad potonem u san ; 10. Rok, rok ; 11. Život ; 12. Opekotine

  Foto – Marina Pešić

  Klik na linkMAGIC BUSH – First… (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/zdenko.kolar.7 / https://www.facebook.com/magicbush / https://www.facebook.com/damjan.dasic / https://ampl.ink/xvD0a /

  YT – Zdenko & Magic Bush – Svaki dan sam

  YT – Zdenko & Magic Bush – Tramvaj zvani čežnja