• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ZAPADNI KOLODVOR BAND – Aktivnosti

  ZAPADNI KOLODVOR BAND – Aktivnosti

  ZAPADNI KOLODVOR BAND – Aktivnosti

  Zapadni kolodvor band pojavio se, slučajno, u proljeće 2011. godine. Sreća je htjela da Rade Šerbedžija voli pjevati, pa je za jedan nastup u samoborskoj gradskoj knjižnici trebao glazbenu pratnju. Nazvao je neke glazbenike s kojima je ranije surađivao u kazališnim projektima i zamolio ih za suradnju. Svi dogovori oko programa obavljeni su mobitelima, a prva i jedina proba održana je samo sat vremena prije koncerta. Tako je krenulo. U početku je bio trio (Pere Ištvančić, Ranko Purić i Antun Stašić), ubrzo kvartet (Marjan Krajna), pa sekstet (Mario Igrec, Nenad Jura Vrandečić). Svi su se glazbenici već ranije poznavali, svirajući u raznim ansamblima i kombinacijama, a iskustvo suradnje s neumornim Radom Šerbedžijom samo je potaknulo novu kreativnost. U osmišljavanju benda iskustvom su pomogli Amir Bahtijarević, Danilo Šerbedžija, Nikica Petković (koji je bendu dao ime) i mnogi dragi prijatelji.

  Zapadni kolodvor band

  MARJAN KRAJNA – harmonika – rođen u Zagrebu, diplomirao 1990. na Državnoj ruskoj glazbenoj Akademiji u Moskvi harmoniku u klasi prof. V. Semjonova i dirigiranje u klasi prof. V. Kozuhara. Bio je stipendist fonda Ive Pogorelića Koncertne direkcije Zagreb. Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih nagrada. Nastupa u brojnim europskim zemljama, Latinskoj Americi, Australiji…

  ANTUN STAŠIĆ – violina – rođen je u Zagrebu, gdje je 2001. godine započeo prijevremeni studij violine, u statusu posebno nadarenog kandidata na Muzičkoj akdemiji, u klasi prof. Tonka Ninića. Tijekom školovanja osvojio je nekoliko prvih nagrada na prestižnim nacionalnim natjecanjima glazbenih škola. Solistički nastupa od najranije mladosti (10 god.). Istaknuo se samostalnim koncertima u KD “V. Lisinski” te u HGZ-u. Bio je član Mladih bečkih filharmoničara s kojima nastupa diljem Europe. Nastupa na raznim festivalima i svečanostima kao solist na violini i pjevač. Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom, Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a. Profesor je violine na glazbenoj školi “Zlatka Balokovića” u Zagrebu.

  JURA VRANDEČIĆ – kontrabas – samouki jazz glazbenik, bavi se glazbom od rane mladosti, pohađao je Glazbenu školu Pavla Markovca u Zagrebu – glasovir, te prelazi na kontrabas kojeg je usavršavao kod prof. Josipa Novosela. Član je raznih jazz skupina i ima već više od 35 godina aktivnog muziciranja. Osnivač je sastava Zagreb Jazz Portrait. Također, osnivač je i Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća, otok Brač. Godine 1995. dobitnik je nagrade Status za najinstrumentalista u kategoriji jazza. Bavi se aktivno skladanjem jazz kompozicija kao i glazbenom pedagogijom.

  PERE IŠTVANČIĆ – brač, bas – akademski je glazbenik, rođen u Subotici. Bio je član i voditelj orkestra ansambla Lado iz Zagreba. Zaposlen je u Tamburaškom orkestru HRT kao kontrabasist. Djeluje i kao glazbeni producent, studijski glazbenik, aranžer i skladatelj. Do danas je skladao glazbu za više od 30 dokumentarnih filmova poznatih hrvatskih redatelja. Dugogdšnji je član benda Kužiš stari moj i tamburaškog orkestra Campanera.

  Mario Igrec - foto - Dragutin Matošević

  Mario Igrec – foto – Dragutin Matošević

  MARIO IGREC – gitara – rođen je u Zagreb. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Glazbenoj školi “Vatroslava Lisinskog” u Zagrebu dugi je niz godina radio kao profesor gitare i pročelnik Jazz odjela. Stalni je član sljedećih ansambala: Cubismo, Zagreb Jazz Portrait, Swing Again, Mario Igrec Jazz Project (Latin Jazz Project), Tro + Continuo, a do 2001. godine bio je članom i sastava Hot Club Zagreb. Povremeno je surađivao i s Big Bandom HRT-a, Orkestrom Hrvatske vojske, Folkestrom, Ninom Badrić, Elementalom, Davorom Radolfijem, Vannom, Jazzy Blefom, sastavom Cute i drugima. U posljednje dvije godine surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i Orkestrom HNK-a te Tamburaškim orkestrom HRT-a. Od nastupa izdvaja koncerte na jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, BiH, Makedoniji i Jugoslaviji. Surađivao je i s eminentnim stranim glazbenicima. Godine 2000. dobio je nagradu HGU-a, Status, za najistaknutijeg instrumentalista u 1999. godini u kategoriji jazz, latin, fusion i etno. S grupom Cubismo u proteklom je razdoblju osvojio 20 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno – za aranžman te dvije za jazz kompoziciju.
  Svemu treba pridodati brojne radio i televizijske nastupe.

  www.facebook.com/pages/Zapadni-Kolodvor-Band

  YouTube – Zapadni kolodvor i Vlatko Stefanovski – Gipsy Song