• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  VLADIMIR RUŽIČIĆ KEBAC – Predstavljanje

  VLADIMIR RUŽIČIĆ KEBAC – Predstavljanje

  VLADIMIR RUŽIČIĆ KEBAC – Predstavljanje

  Zaslužni muzičari su dobrodošla tema regionalnog web portala Barikada – World of Music. Ovim tekstom vam predstavljam jednog od njih – njegovo ime je Vladimir Ružičić Kebac.

  Vladimir Ružičić Kebac (1978. godine u Valjevu), bubnjar i muzički producent, veoma je zapažen na srpskoj, a i na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzikom se bavi od ranog djetinjstva. Prve bubnjarske korake načinio je uz pjesme grupa The Beatles, Bijelo dugme, Uriah Heep, Deep Purple… Sa 13 godina svira u bendu koji svira obrade pjesama grupe Deep Purple, Yngwie Malmsteena i mnogih virtuoznih bendova tog vremena. Počinje da pohađa privatne časove bubnjeva kod najpoznatijeg bubnjarskog pedagoga i tadašnjeg profesora na Muzičkoj akademiji u Beogradu, Miroslava Karlovića Karla. Kao srednjoškolac, pokazuje afinitete prema profesionalnom sviranju bubnjeva. Godina 1997., dolazi u Beograd i upisuje jazz odsjek Muzičke škole “Stanković”, u klasi profesora Miroslava Karlovića Karla.

  Dolaskom u Beograd, Vladimir se uključuje u muzičke tokove tog grada. Poznanstvo sa renomiranim valjevskim muzičarem, Goranom Marinkovićem, tadašnjim bubnjarem grupe Neverne bebe, rezultira radom sa njima u svojstvu tehničara za bubnjeve. Članovi grupe Neverne bebe već tada su prepoznali Vladimirov talenat i preporučuju ga poznatim beogradskim bendovima, tako da on postaje članom ekipe koja je svirala u tada najpoznatijem muzičkom kvizu – “3k dur“. Ta grupa se zvala Korto Malteze. Sa tom grupom, Vladimir je imao mnoge televizijske nastupe i tu je stekao veliko iskustvo. Početkom 2000. godine, ulazi u poznatiji klupski pop/rock bend, Gigolo, sa kojima nastupa po cijelom regionu. Gigolo snimaju svoj prvi album i Vladimir sa njima svira naredne tri godine.

  Vladimir u to vrijeme pokazuje interes i za studijski rad. Godine 2002., snima albume poznatim instrumentalistima – Banetu Jeliću (Viktorija, Neverne bebe, Osvajači), Ivani Jordan, Igoru Tasovcu, grupi Moondive… Godine 2003., prelazi u etno grupu Ognjen i prijatelji, koja je sačinjena od muzičara iz Beogradske filharmonije, pod vođstvom klarinetiste, Ognjena Popovića. Sa tom grupom on snima CD, “Tandara, Mandara“. Slijedi velika turneja širom Evrope na raznim jazz i world music festivalima. Godine 2004., na Olimpijadi u Atini, taj bend je svirao kao predstavnik Srbije i Crne Gore, na više lokacija u Atini.

  Godine 2004., Vladimir se pridružuje grupi Neverne bebe, kao perkusionista i pridruženi član. Već sredinom 2004. godine, Vladimir dobija poziv od velike world music atrakcije, ekipe Sanja Ilić & Balkanika, da svira na turneji sa tom gupom. Kao kruna te turneje, snima se DVD na Kalemegdanu koji je proglašen za koncert godine. Vladimir započinje i stalnu saradnju sa grupom Neverne bebe kao punopravni član benda. Sa grupom Neverne bebe, Vladimir je svirao 12 godina i snimao bubnjeve na 3 njihova albuma.

  Tih godina on počinje saradnju i sa najzapaženijim aranžerima u Srbiji i inostranstvu. Godine 2006., postaje najsnimaniji bubnjar u Galaxy studiju, kod Zlaje Timotića. Tu snima za veliki broj pjevača. Od tada je, kao studijski bubnjar, snimio više od 70 albuma za razne izvođače.

  Ispunjen znanjem i iskustvom studijskog muzičara, u rodnom Valjevu, 2009. godine, otvara sopstveni studio za audio snimanja, “Kebac“. U studiju “Kebac“, ima dvojaku ulogu – radi kao producent i miks inženjer. Producira muziku mnogim bendovima, a nerijetko im je i studijski bubnjar (Atlantida, Invazija, grupa Solo, Dolar, Gnjev anđela, Dean Clea, Demode, Emir Hot, Peđa Pilot, Uroš Spasojević Project…). Ističu se ovi radovi – pet albuma sa Urošem Spasojevićem, tri albuma sa valjevskom grupom Invazija, novi album grupe Mehanički balet, novi album grupe Steel… Za sve njih je radio kao snimač i producent. Do sada je Vladimir, u studiju “Kebac“, snimio više od 700 pjesama za mnoge muzičare / bendove / pjevače…

  Već 2010. godine, počinje saradnju sa poznatim turskim gitaristom, Cenk Erogluom, koji je bio član američkog heavy glam rock benda, Winger i koji ima svoj veliki studio u Istanbulu. Cenk Eroglu Vladimira upošljava kao redovnog studijskog bubnjara i sa njim snima za najpoznatije bendove u Turskoj, kao i za veoma poznate pevače i instrumentaliste. Od 2014. godine, Vladimir snima bubnjeve za poznatog rock gitaristu/producenta iz Italije, Dario Mollo (Cage, Don Airey Band, Voodoo Hill, solo), a svira i na albumima na kojima pjeva poznata rock ikona, Glenn Hughes (Deep Purple, Joe Bonamassa, solo…).

  Tokom 2016. i 2017. godine, u Švajcarskoj je održao dva zapažena masterclassa, na Swiss Drum Academy. Februara 2017., Vladimir napušta grupu Neverne bebe, a maja iste godine počinje saradnju sa pjevačicom Aleksandrom Prijović, sa kojom ide na turneju širom regiona, Evrope… Dospio je i do USA, na tri nedjelje, gdje su tamošnji uživaoci dobrog ritma imali priliku da uživaju uz bubnjarske zvuke ovog Valjevca.

  Vladimir je među prvima na Balkanu dobio zvanične endorsemente najpoznatijih svjetskih proizvođača – bubnjarskih palica američke firme Vic Firth (koja mu je odala čast palicama sa njegovim imenom), za Paiset činele, za Evans plastike (bubnjarske opne), za Vongott custom bubnjeve i za ostalu bubnjarsku opremu.

  U studiju “Kebac”, snimao je i tuzlanski gitarski virtuoz, Emir Hot. Tako su, uz njegovu pomoć, nastali albumi – Spličanina, Dean Clea, album, “Luna” i Valjevčana iz grupe Atlantida, album, “Na krilima plavog anđela“.

  Vladimir Ružičić Kebac će nam prirediti još mnogo lijepih muzičkih trenutaka / djela. Na nama je da pomnije pratimo njegov budući rad.

  Foto: Dragan Krunić

  https://www.facebook.com/vladimir.ruzicickebac /

  YT – Vladimir Ružičić Kebac – Ludwig Amber Vistalite grooves

  YT – Bane Gluvakov – Tamiš (Vladimir Ružičić Kebac – bubnjevi)