• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  NEVERNE BEBE – Hodaj – Vol. 8

  NEVERNE BEBE – Hodaj – Vol. 8

  NEVERNE BEBE – Hodaj – Vol. 8 / Croatia Records, PGP RTS, 2022 / CD, Dig / rock / Srbija

  Neverne bebe, popularni je srpski rock bend. Iza njega je bogata muzička karijera koja traje duže od trideset godina i čija popularnost prelazi granice matične države. Bend Neverne bebe objavio je svoj osmi studijski album, a nazvan je “Hodaj – Vol 8“. Album je svjetlo dana ugledao u sklopu saradnje dvije najveće diskografske kuće u regiji – Croatia Recordsa i PGP RTS-a. Uskoro će u nakladi Croatia Recordsa biti objavljeno i vinil izdanje tog albuma.

  Album “Hodaj – Vol. 8” sadrži 11 novih hitova benda Neverbe bebe. Ovaj CD stiže na krilima upravo dobivene nagrade – Oscar popularnosti – koju je bend Neverne bebe dobio za najbolji rock album godine. Nije to jedina nagrada koja se veže uz ovaj bend. Tokom njegove bogate muzičke karijere, dobili su ih nebrojeno puta, što dovoljno govori o njihovom statusu na sceni, ali i kvaliteti koja je na vrhuncu svih ovih godina.

  Na nedavnom predstavljanju albuma u Beogradu, osnivač benda Neverne bebe, Milan Đurđević, zahvalio je svim članovima benda što su u ova tri desetljeća ustrajnosti i zajedničkog truda “stvorili nešto u što vjeruju i što će dirnuti u srca ljudi, njihove publike“. “Prvo se zahvaljujem mojoj braći, Ranđi (Saša Ranđelović) i rođenom bratu Vlajku (Vladan Đurđević) – koji su uz mene od početka. Zatim, Jelena Pudar, koja je s nama već 20 godina i svojim je talentom puno pridonijela svemu što Neverne bebe jesu i što će biti. Tijana Sretković već 11 godina stoji s nama na pozornici. Zatim Andreja Stojić (moj kum, doktor fizike), zatim Nemanja Savić, koji je s nama desetljeće i pol i najmlađi među nama, bubnjar Miloš Ratković Cile“, dodao je Đurđević i zahvalio producentu albuma Ivanu Vlatkoviću te glasnogovornici i menadžerici Marijani Rajić. Likovno oblikovanje albuma radila je Tijana Sretković, a dizajn krase umjetničke slike Mine Radović.

  Kako je Đurđević naglasio, ovaj album je rađen s namjerom da se napravi iskorak, dijelom i eksperiment, koji su htjeli podijeliti s publikom u nadi kako bi vidjeli gdje će ih sve to odvesti. Oscar popularnosti dovoljno govori jesu li pronašli nikad istražene muzičke puteve. Album je okupio i neke drage kolege muzičare i prijatelje – Nenu Belana, Anu Kabalin, Dragana Ivanovića, Sebastijana Kerekeša i Miloša Nikolića. Cijeli materijal potpisuje osnivač benda, Milan Đurđević, koji je sa spomenutim Vlatkovićem radio i produkciju. Koproducent je bio Filip Vlatković. Miks je uz njih radio i Andreja Stojić, čovjek zaslužan za editing. Mastering su povjerili Misha Janich Sunshine Masteringu iz Beča.

  Spot za “Ćuti” na prvo gledanje, šokira energijom, ali i subliminalnim porukama koje govore o osobnom preispitivanju. Snimljen je u autentičnom ambijentu lokaliteta Felix Romuliana kraj Zaječara (Gamzigrad), koji se nalazi na UNESCO popisu svjetske baštine. Riječ je o modernoj sponi između prošlih i sadašnjih, turbulentih “cyber” vremena, djeci, ljudima i svakodnevnim unutrašnjim i vanjskim borbama kojima su te grupe izložene. Mistične poruke i potpuno novi imidž obilježili su singl kojim su Neverne bebe najavile novi album.

  Kompletan osmi album ‘Hodaj – Vol 8’ je naš krik i pokušaja da se izdignemo iz općeg ludila, i lokalnog, i globalnog. Gdje smo, tko smo, kuda idemo, što je ostalo od onoga što vidimo kada se pogledamo u ogledalu. Mi nemamo drugačiji način da pošaljemo poruku o potrebi preispitivanja od glazbe, umjetnosti, jedino to nas je uvijek i zanimalo. Nismo poklekli trendu singlova niti odustali od koncepta albuma, iako ljudi danas nemaju ni 5 minuta, a zapravo i to je samo fikcija projektirana da nas drži u psihotičnom vrtlogu. Želimo da zastanu, da u kontinuitetu odslušaju jednu glazbenu priču koja govori o životima svakog od nas, o padovima, ponovnom ustajanju i hodanju“, rekao je Milan Đurđević, frontmen grupe.

  Osmi studijski album “Hodaj – Vol. 8” ima 11 pjesama, a zanimljivo je da vizualni identitet omota čine umjetničke slike Mine Radović. Koncertna pop-rock atrakcija,  Neverne bebe, obilježavju tri desetljeća postojanja i rada, a u okviru tog jubileja najavljuju 30 koncerata u 30 gradova. Većina tih gradova je, kako kažu članovi benda, posebno značajna za trnovit put koji su prešli od klupskog benda koji je u općem beznađu devedesetih branio rock kulturu u malim prostorima, do jednog od najpopularnijih sastava našeg podneblja. Koračajući njime, nisu odstupili od pravca kojim su i krenuli uz vjernost isključivo muzici kroz sviračku i vokalnu virtuoznost.

  Diskografija
  AlbumiNeverne bebe I (Take It Or Leave It Records, 1994) ; Neverne bebe II (Red Line Records, 1997) ; Neverne bebe III – Južno od sreće (Hi-Fi Centar, 2001) ; Neverne bebe V – …Iza oblaka (PGP RTS, Executive Pro, 2007) ; Neverne bebe VI – Praštam (City Records, 2012) ; Neverne bebe VII – Priča o nama (PGP RTS, 2017) ; Neverne bebe – Hodaj – Vol. 8 (Croatia Records, PGP RTS, 2022)
  Compilations – Neverne bebe – The Best Of – Dvoje (Neverne Bebe IV) (RTV BK Telecom, 2004) ; Neverne bebe – The Best Of (CD, Comp, Hayat Production, 2018)

  Neverne bebe su – Jelena Pudar Marković i Tijana Sretković (vokali) ; Milan Đurđević (kompletan autor, klavijature, Hammond, klavir, vokal) ; Saša Ranđelović Ranđa (gitare) ; Nemanja Savić (gitare, perkusije, vokal) ; Andreja Stojić (gitare, perkusije) ; Vladan Vlajko Đurđević (bass), Petar Krčadinac (bubnjevi) – Marijana M. Rajić (PR i kreativni menadžement)

  Neverne bebe – “Hodaj – Vol. 8” – 1. Entry ; 2. Hodaj ; 3. Ćuti ; 4. Pored vode ; 5. Zajedno ; 6. Evo me ; 7. Zima ; 8. Praznik razloga ; 9. Pronađi me ; 10. Sidro ; 11. Vodi me odavde

  Foto – Screenshot 

  Klik na linkNEVERNE BEBE – Priča o nama (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/neverne.bebe / http://www.neverne-bebe.com / https://ampl.ink/NeverneBebeHodaj /

  YT – Neverne bebe – Ćuti

  YT – Neverne bebe – Hodaj

  YT – Neverne bebe – Praznik razloga