• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  VEDRAN ZEC – Homecomming

  VEDRAN ZEC – Homecomming

  VEDRAN ZEC – Homecomming / Intek Music, 2019 / CD, dig / fusion jazz / Hrvatska

  Odmah na početku, da upoznamo aktere ovog projekta –

  Vedran Zec – gitarista – rođen 1975. godine u Osijeku gdje je 1999.i završio studij Glazbene kulture. Zaposlen je kao učitelj klasične gitare u Glazbenoj školi u Đakovu. Za vrijeme studija se počinje zanimati za jazz glazbu. Tijekom odsluženja vojnog roka dobija priliku zasvirati i u Big bandu HV-a te s još nekoliko glazbenika iz orkestra osniva svoj prvi jazz sastav. Jazzom se aktivno bavi od 2000. godine, kroz djelovanje u različitim jazz ansamblima (Another Spring Quartet, Duo Solitude, Guitar Date, Jazzy Nyul Project, NO Jazz Band…) izvodeći pretežno mainstream (bebop, swing, bossa nova…) repertoar, ali i vlastiti autorski materijal nešto modernijeg zvuka. Usavršavao se kroz suradnju s brojnim jazz glazbenicima iz Hrvatske. Nastupao je u zemlji i inozemstvu, po festivalima i klubovima, izvodeći svoj autorski materijal. Godine 2006., u vlastitoj nakladi, snimljen je i objavljen album sastava Another Spring Quartet: “A Night“. Godine 2012., objavljen je album “Jazzy Nyul Project” u izdanju Aquarius Recordsa, gdje je zastupljen kao autor sa sedam vlastitih skladbi. Svoj drugi, u cjelosti autorski album, pod nazivom “Homecoming“, izdaje 2019. godine. Na albumu se nalazi devet skladbi obojenih fusion zvukom. Taj materijal je pitak, melodiozan i razumljiv, kako straight jazz uhu, tako i običnom slušatelju. Osjećaju se utjecaji glazbenih uzora svakog od članova Vedranovog benda (Metheny, Scofield, Evans, Benson, Weather Report, Ron Carter, Steely Dan…).

  Davor Dedić – klavijaturista – rođen je 1975. godine u Našicama. Nakon osnovne, upisuje srednju glazbenu školu klavira te diplomira kao profesor glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Paralelno sa studijem, sedam godina djeluje kao stalni član jedinog osječkog jazz sastava Jazz Band Argus. Nakon diplome, godinu dana aktivno se usavršavao kod Heralda Nuwirtha (Austrija), profesora na Jazz univerzitetu u Grazu. Od 1999. svake godine sudjeluje na ljetnom jazz seminari u Grožnjanu pod vodstvom Boška Petrovića, s kojim je održao i nekoliko koncerata u Hrvatskoj i izvan nje. Godinu dana je bio članom benda Cubismo, a od osnutka, od 2002., pa do danas, stalni je član HGM Jazz orkestra Zagreb, pod dirigentskim vodstvom Sigi Feigla (Austrija),  s kojim isto tako ostvaruje čitav niz koncerata zajedno sa vrhunskim svjetskim jazz glazbenicima u Hrvatskoj i izvan nje (Italija, Austrija, Belgija, SAD, Indonezija). Paralelno, radi i predaje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

  Dario Hleb – bass gitara – rođen u Osijeku 1985. godine, gdje i započinje svoje glazbeno školovanje kroz Osnovnu i Srednju glazbenu školu Franje Kuhača te, na poslijetku, stiče zvanje profesora glazbene kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Zaposlen je u Glazbenoj školi Beli Manastir. Bass gitaru započinje svirati u srednjoj školi. Prošavši kroz razne blues, pop i rock stilove, pri završetku studija, javlja mu se zanimanje i za jazz glazbu. Od 2011. godine postaje članom Big benda Osijek, te se ozbiljnije uključuje u razne jazz i pop projekte (Goran Jurić Trio, Mia Dimšić…).

  Damir Galeković – bubnjevi – rođen 1969. godine. U razdoblju do 1988. godine prolazi kroz brojne osječke bendove (Generator, Tref, Zvučni zid i dr.), a povremeno nastupa sa OK Band-om, koji je bio jedan od najzapaženijih osječkih autorskih bendova. Od 1988. do 1990. godine, svira u grupi Valter, s kojom je i snimio svoj prvi studijski album. Od 1990. do 1993. godine svira u OK Band-u koji kao prateći bend surađuje i s eminentnim hrvatskim glazbenicima i izvođačima. Od 1993. do 2003. godine svira u grupi Leteći odred, kao stalni član, a studijsku suradnju nastavlja do danas. Godine 2003., dobija Status umjetnika. Od 2003. godine svira u pratećem bendu Miroslava Škore. Godine 2011., dobija nagradu Fender Award. Od 2008. do 2012. godine sudjeluje u televizijskim projektima HRT-a, kao član orkestra. Od 2013. godine, član je NO Jazz Banda iz Osijeka, jednog od najcjenjenijih jazz/fusion bandova u istočnoj Hrvatskoj.

  DiskografijaHomecomming (Intek Music, 2019)

  Ekipu koja je stvarala album “Homecoming” čine – Vedran Zec (akustična i električna gitara) ; Davor Dedić (klavir, klavijature) ; Dario Hleb (bass gitara) ; Damir Galeković (bubnjevi).

  NapomenaWeb portal Barikada – World of Music već ima recenziju albuma VEDRAN ZEC – “Homecomming” koju je napisao cijenjeni stručnjak za hrvatska jazz kretanja, gospodin Dinko Husadžić Sansky. Mislim da ovo izuzetno djelo zaslužuje i moj osvrt, koji slijedi…

  Prvi studijski album osiječkog jazz muzičara, Vedrana Zeca, “Homecomming“, ugledao je svjetlo dana 19. februara 2019. godine, u digitalnom i u fizičkom obliku. Album sadrži 10 kompozicija i novost je na hrvatskoj jazz sceni. Vedran Zec (mala dopuna njegovih biografskih podataka) profesor je muzičke kulture, a kao učitelj gitare zaposlene je Glazbenoj školi u Đakovu. Njegov interes za jazz javlja se još tokom studija. U vrijeme služenja vojnog roka, svirao je u Jazz orkestru Oružanih snaga Republike Hrvatske. Uz svoj autorski projekt, svira i u mnogim jazz sastavima – NoJazzBand, Trio Solitude, Jazz Combo Unit, Big band Požega itd. Usavršavao se na brojnim seminarima i sarađivao je s brojnim uglednim jazz muzičarima – Ivan Kapec, Matija Dedić, Ratko Zjača, Davor Dedić

  Album “Homecomiong” sastoji se od, isključivo, autorskih kompozicija Vedrana Zeca. Aranžmane zajednički potpisuju svi članovi njegovog benda koji čine iskusni muzičari, muzički istomišljenici. Svima njima ovo je prvo zajedničko autorsko ostvarenje. Kompozicije sa albuma imaju autorski i izvođački pečat, a također, osjeti se inspiriranost američkim fusion jazz stilom 70-ih godina XX. stoljeća.

  Ono što me je, već na prvo slušanje, privuklo ovom izuzetnom diskografskom ostvarenju je atmosfera koja proizilazi iz predstavljene nam muzike. Ta muzika je relaksirajuća i melodiozna. Mislim da je ovo muzika koja će jazz pokretu privući mnoge slušatelje, koji ranije, možda i nisu preferirali taj muzički žanr. Materijal je snimljen u razdoblju od februara do aprila 2018. godine, u dva sessiona, u tonskom studiju Homeland, u Bizovcu kod Osijeka. Za ton je bio zadužen Aleksandar Stanković, a mix i mastering je uradio Marin Hraščanec.

  Protok vremena, od izdavanja ovog albuma, pa do sada, pokazao je da Vedran Zec i njegova ekipa nisu tek neka slučajna ili prolazna avantura. Na “krilima” ovog albuma, predstavljajući ga na mnogim muzičkim priredbama, oni obilaze razne prostore dokazajući da tu, na muzičkoj sceni, nisu slučajno i da njihovo vrijeme tek dolazi. Vedran Zec, uz svoje saradnike, čini jednu veoma koherentnu ekipu sa velikim umjetničkim potencijalima i ja u njih, bez ikakve zadrške, iskreno vjerujem.

  Vedran Zec – “Homecoming” – 1. Homecoming ; 2. Holidays ; 3. Journey ; 4. (He Drinks) Beer For Breakfast ; 5. Song For Anja ; 6. Song No.8 ; 7. Lost Daydream ; 8. Like Minded (Intro) ; 9. Like Minded ; 10. Always Sunny (on 75)

  Vezani link – Vedran Zec – “Homecoming” (Recenzija: Dinko Husadžić Sansky)

  https://www.facebook.com/vedran.zec.7 /

  YouTube – Vedran Zec – Journey

  YT – Vedran Zec – Song No. 8