• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  VEDRAN ZEC – Homecoming

  VEDRAN ZEC – Homecoming

  VEDRAN ZEC – Homecoming / Intek Music, 2019 / CD, dig / jazz / Hrvatska

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Vedran Zec iza sebe ima zavidnu karijeru odličnog jazz gitarista i profesora gitare. Niz albuma na kojima je sudjelovao, kroz različite projekte, dao mu je onaj osjećaj sigurnosti i hrabrosti za iskorak kakav je samostalni autorski prvijenac, “Homecoming“.

  Godine su to rada u mnogim jazz sastavima: NoJazzBand, Trio Solitude, Jazz Combo Unit, Big band Požega itd.  Usavršavao se na brojnim seminarima i surađivao je s uglednim jazz glazbenicima – Ivanom Kapecom, Matijom Dedićem, Ratkom Zjačom, Davorom Dedićem

  Godine 2012., sa sastavom Jazzy Nyul Project (V. Zec, D. Dedić, F. Buhanec, R. Jambrušić, V. Šegon i Matija Dedić, kao gost), izdao je za Aquarius Records album na kojem se nalazi 12 skladbi od kojih Vedran Zec potpisuje njih sedam.

  Prvi studijski album Vedrana Zeca objavljen je u veljači 2019. na digitalnim glazbenim servisima, a potom i u fizičkom obliku. Album naziva “Homecoming” sadrži ukupno 10 pjesama i novost je na hrvatskoj jazz sceni.

  Kao autorska, profinjena jazz duša, Vedran nije od jučer, tako da ne čudi da je cijeli album sastavljen od njegovih skladbi… iako se osjeti aranžmanski upliv cijele ekipe koja s njim ostvaruje ovaj projekt. Glazbenici su to impozantnih biografija – Davor Dedić (klavir, klavijature), Dario Hleb (bass gitara) i Damir Galeković (bubnjevi). Ekipa se već odavno poznaje, razumijevanje nije upitno, stoga je riječ o slušljivim jazz skladbama oslonjenim na fusion stil sedamdesetih godina, s odličnim “između redaka” prizvukom velikih jazz igrača poput Pata Methenya i milesovskih prizvuka tadašnje Davisove faze…

  Uglavnom, Vedran Zec nije gitarski nametljivac, već čovjek koji s pravom mjerom koristi gitaru kako bi se na najbolji mogući način izrazio svojim zamislima i osjećajima za onu uhougodnu harmonijsku nit koja poziva na novo slušanje… upravo ta slušljivost albuma (bez podilaženja publici!) dovodi do toga da se Vedranova samozatajnost pretvara u gotovo metaforičnu faulknerovsku the sound and the fury glazbu, pa taj mirni profesor gitare, svojim tonom u nama izaziva pozitivu i onaj osjećaj glazbene pripadnosti izričaju koji nam Vedran i ekipa nude.

  Stoga je to album atmosfere, onog specifičnog koje uhvatiš ili ne uhvatiš… a kad uhvatiš, onda fino ploviš upravo na valovima svog zasluženog glazbenog zadovoljstva i osjetiš Vedrana i suradnike kao one rado viđene goste u svojem domu, u CD playeru, sjedeći ispred zvučnika. Stoga, taj sound and the fury, zapravo, postaje relaksirajući i vrlo, vrlo melodiozan.

  Materijal je snimljen u tonskom studiju “Homeland” u Bizovcu kod Osijeka. Za ton je bio zadužen Aleksandar Stanković, a mix i mastering je radio Marin Hraščanec. Album je izdan za etiketu “Intek Music” te je realiziran uz potporu sredstava  Ministarstva kulture RH.

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .