• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  VEDRAN PEHARDA SEXTET – Swinging with the stars

  VEDRAN PEHARDA SEXTET – Swinging with the stars

  VEDRAN PEHARDA SEXTET – Swinging with the stars / Hit Records, 2023 / CD, Dig / jazz fusion / Hrvatska

  Vedran Peharda je svoj interes za muzikom pokazao sa petnaest godina života, kada je upisao privatne sate gitare. Kasnije, nastavlja se obrazovati samostalno, što je rezultiralo osmišljavanjem metode za učenje harmonije na gitari sadržanoj u mobilnoj aplikaciji Let Me Chord. U međuvremenu, rodila se i prva ljubav prema jazz muzici. Ostao joj je vijeran cijelo vrijeme svirajući s raznim sastavima, a također je bio i redovan član jednog čakovečkog benda. Stoga, nekako je bilo prirodno da se otisne baš u jazz i u njega uloži svu svoju kreativnost i umijeće.

  Bend Vedran Peharda Sextet osnovan je prije par godina te je ovo ljeto izdao i svoj prvi album pod imenom “Swinging with the stars“. Taj album sadrži osam autorskih kompozicija nastalih kao rezultat višegodišnjeg muzičkog istraživanja koje je bilo pod utjecajem jazza i jazzu srodnih stilova. Stilski, album vuče korijene iz straight ahead jazza, cool jazza i fusiona.

  DiskografijaSwinging with the stars (Hit Records, 2023)

  Vedran Peharda Sextet čine – Vedran Peharda (gitara) ; Darko Golubić (piano, el. piano) ; Miha Györek (alt i sopran saksofoni, 2,4,5,7) ; Marko Prepelić (truba, 4,7) ; Aleksandar Vešić (kontrabas, bass gitara) ; Neven Mehun (bubnjevi) – uz gosteHana Hegedušić (vokal, 1) ; Mario Jagec (tenor i sopran saksofoni, 1,3,6,8) ; Bojan Kušec (truba, 6,8)

  Da je na albumu postignutim dometima itekako zadovoljan, sam Vedran, potvrdio je riječima: “Veseli me činjenica da smo napokon izašli van sa našim albumom prvijencem ‘Swinging with the stars’, na kojem se ukupno nalazi osam jazz kompozicija, nastalih kao rezultat višegodišnjeg glazbenog istraživanja koje su pod utjecajem jazza i jazzu srodnih stilova. Stilski album vuče korijene iz straight ahead jazza, cool jazza i fusiona“.

  Dao sam si malo više vremena i odslušao ovaj album nekoliko puta. Kompetentan sam zaključiti – radi se o istinski dobrom albumu. Osam autorskih pjesama odlikuje žanrovska, aranžmanska i izvedbena ujednačenost. Taj zvuk koji nam Vedran Peharda Sextet podastiru daje mu i neophodnu prepoznatljivost – činjenicu veoma bitnu za svakog od muzičkih izvođača.

  Muzika ovog albuma oslanja se ne jazz 60-ih, na takozvani straight ahead jazz. Taj muzički izraz obilježile su legende kao što su – Count Basie, Chet Baker, John Coltrane, Stan Getz i Dizzy Gillespie… Zvučnom slikom dominiraju duvački instrumenti koje u svojim rukama drže – Miha Györek (alt i sopran saksofoni, 2,4,5,7), Marko Prepelić (truba, 4,7), Mario Jagec (tenor i sopran saksofoni, 1,3,6,8) i Bojan Kušec (truba, 6,8), što ne znači da je uloga ostalih instrumentalista zanemarljiva. Dapače. Prva pjesma sa naslovm koji nosi cijeli album, sa vokalom je koji nam donosi Hana Hegedušić (vokal, 1). Ta pjesma ima potencijal hita. Možda je ona i naznaka budućnosti ovog benda – kompozicije koje bi uz instrumentale obojile i vokalne interpretacije.

  Iako je preda mnom debut album, karakteriše ga profesionalnost muzičkog pristupa, sigurno postavljeni aranžmani, besprijekorna izvedba, smislene kompozicije. Mislim da je i ovo dovoljno da vas navede da ga poslušate / kupite.

  Vedran Peharda Sextet – “Swinging with the stars” – 1. Swinging With The Stars (feat. Hana Hegedušić) ; 2. A Wind In A Silent City ; 3. Touch Of Serenity ; 4. Simon The Sorcerer ; 5. Endless Moment ; 6. Traffic Jam ; 7. Heart Of Motion ; 8. Longing

  Foto – Dino Možek

  https://www.facebook.com/vedranpeharda / https://www.facebook.com/profile.php?id=100013113630042 /

  YT – Vedran Peharda Sextet feat. Hana Hegedušić – Swinging with the stars

  YT – Vedran Peharda Sextet – A Wind in a Silent City