• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE SPLITTERS – Izvedi me van

  THE SPLITTERS – Izvedi me van

  THE SPLITTERS – Izvedi me van / Croatia Records, 2020 / CD, Digital / rock / Hrvatska

  The Splitters su autorski rock bend iz Splita, Hrvatska. Bili su finalisti ST@rt – festivala autorskih bendova, 2019. godine. Pobijedili su na Rock Festu i West Herzegowina Festivalu u Širokom Brijegu. Prvi njihov album zove se “Love Sucks” (Self-released, 2018). Za njihovu sadašnju i buduću uspješnu muzičku karijeru bitna je saradnja uspostavljena sa izdavačkom kućom Croatia Records. Njihove pjesme imaju promociju putem CMC televizije, a time su svirane i na mnogim radijskim stanicama Hrvatske. Drugi studijski album, naziva “Izvedi me van” (Croatia Records, 2020), objavljen je jula 2020. godine.

  DiskografijaLove Sucks (Self-released, 2018) ; Izvedi me van (Croatia Records, 2020)

  Članovi benda The Splitters su – Marko Komić (solo gitara) ; Petar Senta (ritam gitara, vokal) ; Josip Senta (bass gitara, vokal) ; Antonio Komić (bubnjevi)

  Dva para braće i prijatelja, svoje prijateljstvo su ovjekovječili osnivanjem rock benda The Splitters. Prvi album, “Love Sucks” (Self-released, 2018) sadrži pjesme pjevane engleskim jezikom. Drugi album, “Izvedi me van” (Croatia Records, 2020) sadrži pjesme sa tekstovima na hrvatskom jeziku. Već ta činjenica čini napredak u karijeri benda The Splitters za što zaslužuju sve pohvale. Cijeli album potpisuju članovi benda – Josip, Petar, Marko i Antonio. Sve pjesme snimljene su u studiju Deva u Splitu, a miks i mastering uradio je Goran Martinac iz Croatia Records Studija.

  Split je 80-tih vrvio bendovima raznih muzičkih usmjerenja, ali ostao izvan fokusa šire javnosti zbog poznatog “sindroma” – provincija. Muzički centri bili su Beograd, Zagreb i Sarajevo… Sve van toga nije imalo šanse za uspjeh. Ta autmosfera, kakva je vladala u Splitu, najbolje je opisana u pjesmi benda Daleka obala – 80e : “Jer osamdesete su bile godine / Kad smo stalno svirali / I svake noći smo do zore lupali / Susjede smo budili / Jer osamdesete su bile godine / Kad smo stalno skupa bili mi / Cijele noći smo pili / Cijele noći pjevali…“.

  Situacija nije mnogo bolja ni u današnje vrijeme. Nekada je takva praksa bila razumljiva – u pomenutim centrima skoncentrilala se, za uspjeh, sva  potrebna “logistika” – mediji, izdavači… U novije vrijeme, tih “snaga” ima i u drugim gradskim centrima, ali lokalni čimbenici radije pišu / puštaju strane izvođače ne shvaćajući da… “domaće je najbolje, najslađe, najvažnije…“.

  Grupa The Splitters ima veliku šansu da uspije. Prvenstveno – zahvaljujući svojoj već prepoznatoj kvaliteti, a na drugom, ništa manje važnom mjestu – pod okriljem su renomirane izdavačke kuće, Croatia Records, koja ima veliko iskustvo u muzičkom businessu i sve potrebne resurse da se “pogura” svaki izvođač koji je pod njihovim ugovorom.

  Samu muziku benda The Splitters karakteriše vokalni i instrumentalni kvalitet. Drago mi je da su se “odmakli” od zvuka koji je već odavno postao “splitski kliše“. Originalni su – i tekstovima i zvukom – a što je najvažnije, muzika im ne liči na muziku ijednog drugog benda sa regionalne muzičke scene. To treba znati cijeniti, jer muzička skala ima samo 7 osnovnih tonova. Sva muzika koju poznaje naša civilizacija, od postanka, pa do sada, stala je u taj okvir.

  Obzirom da su pjesme sa albuma “Izvedi me van” radijski / TV prijemčive, “osuđene” su da osvoje hrvatski radijski / TV prostor. U zavisnosti od kulturne politike ostalih zemalja Regiona, “smiješi” im se uspjeh i na tom tržištu, zasluženo.

  The Splitters – “Izvedi me van” – 1. Oboji me (Radio edit) ; 2. Život na ekranu ; 3. Dio neba ; 4. Lollipop ; 5. Zauvijek mlad ; 6. Njeni frendovi ; 7. Odavno ; 8. Potraži me ; 9. Nepoznata netko ; 10. Zapravo ti

  https://www.facebook.com/TheSplittersOfficial / https://www.deezer.com/en/album/158296642 /

  YT – The Splitters – Zapravo ti

  YT – The Splitters – Zauvijek mlad

  YT – The Splitters – Lollipop