• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  THE GENTLEMAN – Hide & Seek (Single)

  THE GENTLEMAN – Hide & Seek (Single)

  THE GENTLEMAN – Hide & Seek (Single)

  THE GENTLEMAN novim singlom “Hide & Seek” najavljuje izlazak istoimenog albuma (Intek Music, Koprivnica, 2021.)

  piše: Dinko Husadžić Sansky

  U mojim godinama malo me je teže fascinirati glazbom, ali kad se s novim projektom pojavi mladi umjetnik iz glasovite koprivničke glazbene kuhinje, obitelji Hraščanec, ne mogu ostati ravnodušan. Karizmatično i himnično, osebujnog teksta i vokala, predivnog videa Dinka Šimca, sjajne produkcije Intek Music… preporuka non plus ultra!

  The Gentleman objavio je novi single, “Hide & Seek“, koji je potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo, iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja. Pjesma “Hide & Seek” je prvi najavni single novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove (2021.) godine. Snimanje i produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music), a videospot je režirao, snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

  The Gentleman, pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, svoj glazbeni put vodi paralelno u dva naizgled različita svemira. Do 16. godine uči svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je dobitnik Dekanove nagrade i brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima glazbenika.

  S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od svoje trinaeste godine, susreće se i surađuje s mnogim drugim glazbenicima i naslućuje ishodište za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladenačku kreativnost već tada iskazuje kroz pjesme pisane isključivo na engleskom jeziku. Autor je glazbe i za niz kazališnih predstava i radijskih drama. Čini se da ga ne zanima žanrovsko opredjeljenje, već glazba kao mogućnost niza umjetničkih transformacija. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća. Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom, The Gentleman zasigurno otvara novo i veliko poglavlje u svojem stvaralačkom radu.

  The Gentleman je 8. veljače 2021. održao koncert u zagrebačkoj Močvari, a zbog povećanog interesa publike, održane su dvije uzastopne izvedbe. Snimka koncerta bit će uskoro dostupna i online.

  Pjesma “Hide & Seek” dostupna je za slušanje na digitalnim streaming servisima.

  https://www.facebook.com/gentlemanoffc / https://www.deezer.com/en/album/201789302 /

  YT – The Gentleman – Hide & Seek

  . .
  . . .
  Autor:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .