• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE FRAJLE – Ljubav na dar

  THE FRAJLE – Ljubav na dar

  THE FRAJLE – Ljubav na dar / Aquarius Records, Lampshade Media, 2017 / digipack CD / pop / Srbija

  Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, Novosađanke, udružile su svoje očaravajuće vokale, dvije akustične gitare, očigledno izvrstan ukus za kostimografiju i napravile najzanimljiviji muzički performans na aktuelnoj sceni. The Frajle su kao četiri strane svijeta:
  Frajla Nata je vatrena Sremica, strana svijeta zapad, buduća profesorka francuskog jezika, neostvarena želja joj je da bude astronaut.
  Frajla Mara je odrasla na vjetrovima juga, te u bendu nosi tu titulu, pravnica u bendu, neostvarena joj je želja da bude olimpijska prvakinja u streljaštvu.
  Frajla Nena, košarkašku loptu zamenjuje gitarom, ruska duša, strana svijeta istok, Frajla Jelina sestra, psiholog, neostvarena joj je želja da bude rediteljka.
  Frajla Jela, prvo je zapjevala, pa onda progovorila, ekolog, prava dama, strana svijeta sjever, neostvarena joj je želja da bude glumica, s titulom Frajla Nenine mlađe sestre.

  The Frajle su “uknjižile” mnogo nagrada – MTV Play Award, Oskar popularnosti, Runjićev galeb, Zlatna bubamara, Good Feeling, Hello (nagrada za humanost) te niz drugih priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

  DiskografijaNaš prvi album sa putovanja (PGP RTS za Srbiju i Aquarius Records za Hrvatsku, 2012) ; A strana ljubavi (EP, PGP RTS za Srbiju i Aquarius Records za Hrvatsku, 2014) ; Meni trebaš ti (Comp., Aquarius Records, 2014) ; B strana ljubavi (PGP RTS, 2015) ; Ljubav na dar (Lampshade Media za Srbiju i Aquarius Records za Hrvatsku, 2017)

  The Frajle su – Marija Mirković, Jelena Buča, Nevena Buča, Nataša Mihajlović

  Novi album The Frajli, “Ljubav na dar” pojavio se u formi digipack CD-a, na teritoriju cijele regije, istodobno. Pojavio se kao prilog zagrebačkog i beogradskog Časopisa Gloria (zagrebački časopis – br. 1164, od 27-04-2017 ; beogradski časopis – br. 724, od 28-04-2017). U formatu CD-a ovaj album će biti dostupan i na kioscima, po izuzetno niskoj cijeni. The Frajle su odlučile čak 50% od prodajne cijene CD-a (prodatih u Hrvatskoj) darovati Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, na zagrebačkom Goljaku.

  Njihov novi album sastoji se od 13 pjesama, od kojih je čak 11 pjesama novih, autorskih, dok su samo dvije pjesme coveri poznatih pjesama i to – “Zemlja pleše” (veliki hit slovenske rock skupine Videosex) te “Dva zrna grožđa” (autora, Zdenka Runjića).

  U radu na albumu sudjelovala su mnoga poznata imena – Alka Vuica, Ivana Vrdoljak Vanna, Nikša Bratoš, Vojislav Aralica, Ante Gelo, Amir Kazić Leo, Filip Gjud, Fedor Boić, Dragan Brnas Fudo… ; producenti su bili Nikša Bratoš, Fedor Boić i Fudo ; mastering uradio – Gordan Martinac Gogo

  The Frajle svoju snagu i atraktivnost crpe iz lijepih i melodičnih pop pjesama, kao i iz skladnog višeglasnog pjevanja. Njihove pjesme iz prve ulaze u uho, što bi rekao Bregović – “ništa mudro” – ali ne i banalno. The Frajle su ispunile “prazninu” koja je nastala prestankom rada grupa tipa Novi fosili ili Magazin. One su upravo na tom kolosijeku. Mnogima će se ovo i svidjeti. Samo nek se pjeva.

     

  The Frajle – “Ljubav na dar” – 1. Ljubav na Dar ; 2. Ljubi, ljubi ; 3. Ma, daj lutko ; 4. Srce moje ; 5. Mrvice moja ; 6. Ne idi ; 7. Reći ću ti “da” ; 8. Perkar ; 9. Nije ovo tuga ; 10. Dva zrna grožđa ; 11. Kreni za mnom ; 12. Peperutka (feat. Magnifico) ; 13. Zemlja pleše

  http://frajle.com / https://www.facebook.com/Frajle

  YouTube – The Frajle – Ljubav na dar

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .