• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  THE BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA – All That Jass

  THE BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA – All That Jass

  THE BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA – All That Jass

  The Belgrade Dixieland Orchestra obaveštava sve medije da će održati svoj 10. jubilarni Novogodišnji Koncert u klubu centra “Sava”, Beograd, u subotu, 13. decembra 2014. godine sa početkom u 20h. Ovaj događaj ima i svečani karakter, jer osim najave jubilarne, petnaeste godine rada Orkestra, plesni sastav, The Dixie Dance Show ovom prilikom slavi svoju 10. godinu učešću u ovim nesvakidašnjim jazz spektaklima.

  BDO Logo

  Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković: “Naš orkestar je, to pouzdano mogu da kažem, jedini džez sastav u Srbiji koji sve svoje aktivnosti vezuje za vrlo važnu reč – TRADICIJU. Ovi nastupi u SC, evo već skoro deceniju i po, predstavljaju svojevrstan tradicionalni umetnički ukras našeg glavnog grada. I to ćemo, zbog ovako divne i verne publike, nastaviti još dugo! Međutim, tradicija nas obavezuje i na suštinsko umetničko napredovanje. Nije bitno samo kalendarski figurisati na sceni dovoljno dugo – bitnije je šta je za to vreme urađeno, stvoreno i ponuđeno publici. Naš orkestar, jedan od retkih koji u svom nazivu nosi ime svoje Prestonice, izdao je do sada ukupno 5 CD tradicionalnog džeza, isto toliko DVD izdanja, i reprezentovao umetnost svog grada i države na preko 500 koncerata širom zemlje i inostranstva.”

  Kako tradicija i kulturni značaj ovog projekta nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika. Ovogodišnji rođendanski koncert zagonetnog zvaničnog naziva “ALL THAT JASS”, najava je istoimenog CD-a planiranog za početak jubilarne godine, ali i najava bogate domaće, a posebno internacionalne koncertne 2015. godine, u kojoj će Orkestar predstavljati umetnost svoje Prestonice na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

  www.BelgradeDixielandOrchestra.com / www.myspace.com/bgdixie

  YouTube – The Belgrade Dixieland Orchestra – Moja mala nema mane