• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TAMBURAŠKI ORKESTAR LJUBINKA LAZIĆA – Klasika na tamburi

  TAMBURAŠKI ORKESTAR LJUBINKA LAZIĆA – Klasika na tamburi

  TAMBURAŠKI ORKESTAR LJUBINKA LAZIĆA – Klasika na tamburi / FidBox, 2019 / CD / folk, world, country / Srbija

  Ljubinko Lazić, solo kontrabasista je Beogradske filharmonije i svirač na tamburi. Rođen je 1979. godine. Školovao se u Novom Sadu, na Cetinju, u Minhenu i Cirihu. Tokom studija na Visokoj školi za muziku u Minhenu, u klasi Klausa Trumpfa, učestvovao je, kao solista i kamerni muzičar, na brojnim takmičenjima i festivalima širom svijeta. Dostigao je najviši plasman na Internacionalnom takmičenju kontrabasista u Češkoj, laureat je Internacionalnog kamernog orkestra Palpiti, u Holivudu, SAD, učesnik festivala Šlezvig-Holštajn, festivala u Seulu, Južnoj Koreji, Tango festivala u
  Buenos Ajresu, Lucern festivala u Švajcarskoj, Stavanger festivala u Norveškoj.

  Kao član kvarteta kontrabasista, Bassiona Amorosa, osvojio je evropsku nagradu za najbolji kvartet 2003. godine. Poslije završenih postdiplomskih studija u Minhenu, nekoliko sezona proveo je u Ciriškoj operi i Virtemberškom kamernom orkestru, sa kojim i danas nastupa, a svirao je i u Bavarskom radio orkestru, Sankt-Petersburškoj filharmoniji, Filharmoniji nacija Justus Franc, Orkestru muzičke omladine Slovenije, Minhenskim simfoničarima, simfonijskim orkestrima iz Bad Rajhenhala, Pasaua, Augzburga i Vircburga.

  Kao solista nastupao je sa Beogradskom filharmonijom, Makedonskom filharmonijom, kamernim orkestrima iz Minhena, Hajlbrona i Osnabruka, Vojvođanskim simfoničarima i Ruskim operskim orkestrom iz Perma. Takođe, nastupao je sa poznatim muzičarima među kojima su Plasido Domingo i Maksim Vengerov.

  Završivši nižu i srednju muzičku školu za tamburu, u klasi profesorke Galine Subotin, Ljubinko Lazić stiče zvanje prvog diplomiranog muzičkog umjetnika na tamburi. Za sobom, Ljubinko Lazić ima dvanaest diskova snimljenih sa ansamblom Bassiona Amorosa, trilogiju sa ansamblom Beltango, trio sa Nemanjom Bogunovićem, jednogodišnje učešće u stvaranju devedesetominutnog dokumentarnog filma o članovima kvarteta, koji je u mnogim svjetskim bioskopima postigao zapaženi uspjeh, više od šest stotina koncerata, brojnih nastupa na radiju i televiziji, kao i disk odabrane muzike za tamburu i klavir.

  Na ovom albumu su svirali – Aleksa Radivojević (prim) ; Stefan Ekmedžić (prim) ; Ljubinko Lazić (prim, basprim, čelo) ; Goran Bodić (basprim) ; Miloš Prodanović (basprim, čelo) ; Božidar Hadžić (kontra) ; Lana Jelenković (čembalo) ; Stanislav Čirh (begeš)

  Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića, pored njega, čine i najbolji polaznici Muzičke škole Ljubinka Lazića. Kada orkestar predvodi osoba tako izuzetne muzičke karijere, nikoga ne treba začuditi da se Tamburaški orkestestar Ljubinka Lazića prihvatio tako zahtjevnog i ozbiljnog muzičkog materijala, a pogotovo da je odsviran tamburaškim instrumentima.

  Izbor djela koja su nam data na uživanje nose potpise ovih kompozitora – Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Franz Schubert, Astor Piazzolla, Jovan Bogosavljević, Carlos Gardel, Janusz Woltarowicz i Milivoje Mića Marković. Treba li ovom nizu svjetski poznatih muzičkih imena išta dodati!?! Naravno, da ne treba.

  Suptilnim izborom materijala za ovaj nosač zvuka, Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića nam daruje izvanredan i jedinstven užitak slušanja i uživanja u njihovim interpretacijama. Sve su izvedbe besprijekorne i na visokom umjetničkom nivou.

  Sve što bih dodatno napisao, bilo bi redanje hvalospjeva. Zato, bit ću jasan – potražite ovo izdanje. Ono će svakako obogatiti vašu diskoteku, a toj muzici ćete se vraćati i vraćati…

  Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića – “Klasika na tamburi” – 1. ARIJA IZ SVITE U D-DURU (Johann Sebastian Bach) ; 2. KONCERT ZA LAUTU RV. 93 – ALLEGRO (Antonio Vivaldi) ; 3. KONCERT ZA LAUTU RV. 93 – ANDANTE (Antonio Vivaldi) ; 4. KONCERT ZA LAUTU RV. 93 – ALLEGRO (Antonio Vivaldi) ; 5. SERENADA (Franz Schubert) ; 6. OBLIVION (Astor Piazzolla) ; 7. TAMBURANGO (Jovan Bogosavljević) ; 8. TANGO IZ FILMA “MIRIS ŽENE” (Carlos Gardel) ; 9. LIBERTANGO (Astor Piazzolla) ; 10. MALA PRIČA (Janusz Woltarowicz) ; 11. MUZIKA IZ FILMA “OTPISANI” (Milivoje Mića Marković) ; 12. ŽUTI LIST (ruska narodna pesma) ; 13. VLAŠKO KOLO (tradicional)

  Klik na link
  MILIVOJE MIĆA MARKOVIĆ – Muzički CV (Dostavio mi autor, osobno)
  NEMANJA BOGUNOVIĆ & FRIENDS – Midnight Serenade (Recenzent: Dragutin Matošević)

  Foto – Screenshot

  https://fidbox.rs/product/tamburaski-orkestar-ljubinka-lazica / https://www.facebook.com/profile.php?id=100064813623718 /

  YT – Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića – Sa nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi