• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NEMANJA BOGUNOVIĆ & FRIENDS – Midnight Serenade

  NEMANJA BOGUNOVIĆ & FRIENDS – Midnight Serenade

  NEMANJA BOGUNOVIĆ & FRIENDS – Midnight Serenade / Multimedia Music, 2023 / CD / jazz, classical, folk, world, country / Srbija

  Nemanja Bogunović, gitarist, kompozitor i aranžer, rođen je 1981. godine u Beogradu. Gitaru je počeo svirati sa sedam godina, a prvi koncert održao je s deset godina. Sa šesnaest godina upisuje Sveučilište u Las Vegasu (UNLV), gdje studira kod prof. Raymond Williamsa, a godinu dana kasnije započinje studij kod poznate španjolske gitarističke porodice Los Romeros u San Diegu.

  Diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Nemanja Bogunović, dugi niz godina, prisutan je na internacionalnoj koncertnoj sceni. Održao je koncerte i javne nastupe u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Engleskoj, Irskoj, Isle of Man, Španjolskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Nastupao je kao solist s vodećim orkestrima Europe i Amerike.

  Snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dvije knjige transkripcija i aranžmana. Svoj album, “Bogunovic Plays Bogunovic“, snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom Strings Attached.

  Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, sa kojim je debitovao 2005. godine. Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta, dobio je epitete “Gitarista poetske muzikalnosti” i “Dzentlmen sa gitarom“.

  Diskografija – Nemanya – The Soundtrack (dig, unknown date) ; Nemanja Bogunović – Ballad For A Princess and Beloved Classics (CD, Not on a label, 2007) ; Nemanja Bogunović – Pensamientos Latinos (Not on a label, 2008) ; Nemanja Bogunović Trio – Sentimental Moments (Not on a label, 2010) ; Nemanja Bogunović – Bogunovic Plays Bogunovic (CD, Not on a label, 2019) ; Nemanja Bogunović & friends – Midnight Serenade (CD, Multimedia Music, 2023)

  Na albumu “Midnight Serenade” sarađivali su – Nemanja Bogunović (gitara) ; Bojan Mladenović (klavir) ; Goran Ćurgus (harfa) ; Marija Lazić (oboa) ; Stefan Fuks (prim, basprim, tamburica čelo) ; Radmila Rokvić (violina) ; Petar Živanović (violina) ; Uroš Bobić (oboa) ; Mima Vrbanić (čelo) ; Ljubinko Lazić (kontrabas, basprim) ; Aleksandar Radojičić Shoica (udaraljke)

  Sa velikim iščekivanjem, ali i sa velikim očekivanjima, jedva sam dočekao da u svoj CD player stavim album Nemanja Bogunović & friends – “Midnight Serenade“. Što je najvažnije, sva moja, nemala očekivanja, u potpunosti su se ispunila i obistinila. Riječ je o rijetko uspješnom diskografskom izdanju. Dobre poznavaoce prijašnjeg rada Nemanje Bogunovića, to ni malo ne čudi. Ja tu priliku, da ga ranije poslušam, do sada i nisam imao. Što je bilo, bilo je.

  Uz sve kvalitete koje krase ovog umjetnika, moram pohvaliti i njegov izbor “friends” – kolega muzičara koji su u saradnji sa njim i snimili ovaj jedinstveni album. Bogatom muzičkom koloritu u svih 10 pjesama sa ovog albuma, doprinosa su dali raznovrsni instrumenti u koje ulaze gitara, klavir i harfa, a podržani su sa duvačkim (oboa), gudačkim (violina, čelo), tradicionalnim trzalačkim (prim, basprim, tamburica čelo) i ritam sekcija predvođena kontrabasom i udaraljkama.

  Gore pomenutom koloritu doprinose i pjesme raznih muzičkih stilova. Ono što bih pohvalio je latino uticaj na ukupan zvuk koji dolazi sa ovog nosača zvuka. Od pjesme do pjesme smjenjuju se i vodeči instrumenti što dodatno daje raznolikost zvučne slike. Tu se ogleda nesebičnost Nemanje Bogunovića koji time u prvi plan stavlja muziku, a ne svoj ego. Sveukupno prijatnom dojmu muzike sa ovog albuma zahvalnost ide i Nebojši Brdariću, inžinjeru zvuka, koji je i sam uspješan kompozitor, multiinstrumentalista, prepoznat na srpskoj muzičkoj sceni. Zahvaljujući svom velikom iskustvu, Nebojša zna kako ta muzika treba zvučati kako bi bila prihvatljiva što većem dijapazonu konzumenata.

  Na kraju ovog teksta moram napisati – sve ove pjesme komponovao je Nemanja Bogunović. Poslije ovolikih pophvala, ne ostaje mi ništa drugo do da sa punom pažnjom pratim Nemanjin budući rad na muzičkom planu. Barikada zbog dobre muzike i postoji.

  Nemanja Bogunović & friends – “Midnight Serenade” – 1. Youth ; 2. Elegy ; 3. Midnight Serenade ; 4. El Recuerdo ; 5. Little Theme ; 6. Nocturno Adriatico ; 7. Autumn Sonnet ; 8. Valse Amoroso ; 9. Tango Azul ; 10. Prairie

  Foto – Mario Bralic

  Klik na linkNEBOJŠA BRDARIĆ – Vojvođanska frula (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/nemanja.bogunovic.7 / https://nemanjabogunovic.com /

  YT – Nemanja Bogunović – Midnight Serenade

  YT – Nemanja Bogunović i prijatelji – Autumn Sonnet