• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SMUT – Memoarite na skršeniot čovek

  SMUT – Memoarite na skršeniot čovek

  SMUT – Memoarite na skršeniot čovek / Password Production, Diehard Records, 2012 / CD / hard core, metal / Makedonija

  Smut je hard core, metal bend iz Skoplja, Makedonija. Čine ga: Gorgi Ilovski – vokali / Blagoja Antovski – bubnjevi / Goran Ristevski – gitara / Darko Najdovski – bass i Dejan Nikolovski. Svoju muziku izdaju za poznatu makedonsku etiketu – Password Production (u kooperaciji sa Diehard Records). Bend postoji od 1996. godine.

  Pjesme su im motivirane svakodnevnim životnim temama – sreća, tuga, sticanje poštovanja, izdaja, razočarenja, važnost porodice i prijatelja u životu… kao i ostale teme bitne za održanje i život neke individue. Sa svojim gromovitim zvukom, kreiraju melodije koje bude jake emocije. Na takvu instrumentalnu podlogu, vokal čini veliko finale, zaokružujući sve u snažnu i nezaboravnu cjelinu.

  Smut su dostigli prepoznatljivost i van granica Makedonije, a slijedom svog uspjeha imali su čast nastupati uz takva imena kao što su: Sick of It All, Biohazard, Integrity, Hatebreed, Madball, Ignite, Defdumb, Born from Pain, Death Before Dishonour… i sa mnogim drugima.

  Smut - Omot (dev)Smut iza sebe imaju tri službena albuma. Prvi album bio im je bio independent i potpuno DIY (do it yorself) izdanje, uključujući cijeli proces – od “prženja” CD-a do produkcije. Drugi album urađen je u kolaboraciji sa Avalon Production, a zadnji album im je kreiran u kolaboraciji sa Lithium Recordsom.

  Na muziku benda Smut uticali su: Madball, Hatebreed, Biohazard, njihovo okruženja, njihova rodbina… Interes članova benda Smut je da uživaju dok sviraju muziku koju vole, da sreću nove ljude, da sa drugima dijele iskustva…

  Diskografija – “Forever Is Not Enough” (Sep 2003) ; “All I Have” (Apr 2007) ; “Memoarite na skršeniot čovek” (Password Production, Diehard Records, 2012)

  Prenosim njihovo saopštenje objavljeno na zvaničnoj stranici benda: “Samo da vas obavestimo da počinjemo da radimo na novom materijalu. Svaku rečenicu, svaki odsviran rif pravimo kao da nam je poslednji koji sviramo! Kao da nam sam život zavisi od toga, kao da se borimo za vazduh! Prosto i jednostavno… Ako nije od srca NE RAČUNA SE!!! Ljubav i poštovanje!“. Upravo, i muzika im je u stilu naprijed izrečenog. Gromovita i beskompromisna.

  Oduvijek sam cijenio bendove koji razbijaju ustanovljene okove, ruše klišeje ili zadata ograničenja. Bend Smut je jedan od takvih. Ovi Makedonci su poznati po svojim odličnim nastupima i pozitivnoj energiji koju šire. To se da prepoznati i služanjem njihovog albuma “Memoarite na skršeniot čovek”. Kompozicije su im trajanja od 3 do 4 minute, ali i u tom skučenom vremenskom prostoru ispucaju toliko pozitivne energije što nekima ne uspijeva ni sa cijelim albumom.

  Lijepa vijest je najava da ovi makedonski hard core veterani, Smut, rade na svom novom studijskom albumu. Bit će interesantno čuti kojim putem idu dalje.

  logo - Password Production

  Smut – “Memoarite na skršeniot čovek” – 1. Intro ; 2. Demoni ; 3. Moeto izgubeno jas ; 4. Zemjata na sonceto ; 5. Crnata ptica ; 6. Ulica Paganska br. 666 ; 7. Srce na bina ; 8. Muzejot na skršeni srca ; 9. Grobot na predcite ; 10. Čovekot so plastično srce ; 11. Ova e za vas

  www.myspace.com/smutmkhc / smuthardcore.bandcamp.com

  YouTube – Smut – Zemjata Na Sonceto (Memoarite na skršeniot čovek, 2012)

  YouTube – Smut – Srce na bina