• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SERGIO BLAŽIĆ ĐOSER – In Memoriam

  SERGIO BLAŽIĆ ĐOSER – In Memoriam

  SERGIO BLAŽIĆ ĐOSER – In Memoriam

  Sergio Blažić Đoser, bivši pjevač pulske grupe Atomsko sklonište, preminuo je u pulskoj bolnici 18.01.1987. godine od posljedica Hodgkinove bolesti, raka limfnih žlijezda. Pokopan je dva dana kasnije pred više od četiri tisuće ljudi. Obolio je 1971. godine. Ostat će nepoznato je li Boško Obradović Bole (pisac tekstova za pjesme grupe Atomsko sklonište), 1978. godine, pjesmu “Saznao sam dijagnozu” posvetio bolesnom Đoseru. U njoj Sergio pjeva o civilizaciji u 20. stoljeću koja je izumila atomsku, hidrogensku i neutronsku bombu, ali ne i lijek protiv raka: “Umjesto atomske bombe / mogli ste pronaći lijek / da proživim svoj vijek. / Iako pjevam o ljudima / napustila me sreća / u cvatu civilizacije / dvadesetog stoljeća…

  Serbio In Memorian

  Sergio (Serđo) Blažić “Đoser” je rođen 8. aprila 1951. godine u Puli. Karijeru rock pjevača započinje u grupi Hushu iz Pule te u grupi Bumerang iz Kopra, a nakon toga postaje član grupe Atomsko sklonište sa kojom je snimio ove albume: 1978 “Ne cvikaj generacijo” / 1978 “Infarkt” / 1980 “U vremenu horoskopa” / 1981 “Extrauterina” / 1982 “Mentalna higijena” / 1984 “Zabranjeno snivanje”.

  U spomen na Sergia Blažića Đosera, 1988. godine je nekolicina njegovih prijatelja u Puli pokrenula ‘Memorijal Sergio Blažić – Đoser’ koji se prije nekoliko godina prestao održavati. Mi u zagrebačkom klubu Hard Place ne hinimo da smo nastavljači ove velike i 20 godina održavane manifestacije, nego nam se kao velikim fanovima pokojnog Đosera učinilo lijepom gestom da ga se sjetimo sa jednom dobrotovrnom svirkom i da prikupimo neke donacije za Ligu za borbu protiv raka. Uz žestoku svirku (kakvu je Đoser volio) sjetit ćemo se jednog od ponajboljih pjevača bivše države” – izjavio je Gordan Penava Pišta.

  Hard Place - Logo

  U zagrebačkom Klubu Hard Place, u petak, 16.01.2015. – svirat će grupe Baltazar, Porto Franco, Hard Time i gosti iznenađenja!!! Novac skupljen od ulaznica dobrovoljna je donacija za ovu humanitarnu akciju!

  YouTube – Atomsko sklonište – Žuti kišobran