• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  SANDRA & ADAM KLEMM – Nostalgija

  SANDRA & ADAM KLEMM – Nostalgija

  SANDRA & ADAM KLEMM – Nostalgija / Celinka.si, 2015 / 2xCD / ethno jazz, sevdalinka, mađarski tradicionali / Slovenija

  Sandra Klemm – rođena je 1972. godine u Banja Luci. Od svoje 7. godine živi u Ljubljani. Dugogodišnja članica je dječjeg i omladinskog hora RTV Ljubljana. Završila je jazz odsjek Konzervatorijuma za muziku i balet u Ljubljani, u klasi prof. Nade Žgur. Učestvovala na radionicama čuvenog pop-jazz pedagoga Dave Strauda, jednog od osnivača metode, Speech Level Singing, na radionici Bob Stoloffa, tehnika vokalne improvizacije i na radionici čuvene vokalne grupe New York Voices u Gracu, 2003. godine. Za sobom ima 8 objavljenih albuma: Sendi (1992), Zate (1994), Nemirna kri (1995), Zase me vzemi (1996), Brezmejna ljubezen (1999), Na drugem koncu sveta (2000), Se še spominjaš (2009) i Nostalgija (2015).

  Jedna je od prvih pevačica, koja je uvela dance muziku na slovenačku pop scenu. Album, “Nemirna kri“, koji je nastao u saradnji sa pevačem i producentom Danielom Popovićem (“Džuli“), dobio je priznanje Srebrna kaseta, 1995. godine. Godine 1998., singleStigmata” sa albuma, “Na drugem koncu sveta“, od strane slovenačkih distributera, izabran je za promociju istoimenog hollywoodskog filma. Kao članica hora, nastupala je sa Bobby McFerrinom, na Ljubljanskom letnjem festivalu 2004. godine. Nastupila je i na pjesmi Eurovizije, u prvom pojavljivanju Slovenije na tom takmičenju, sa bendom En X Band, u Irskoj, 1993. godine i kao prateći vokal sa pevačem Vili Resnik, u Engleskoj, 1998. godine. Kao solistkinja, dva puta je nastupala na najznačajnijem slovenačkom pop festivalu, Slovenska popevka, u pratnji velikog Revijskog orkestra RTV Slovenije (1999. i 2009.).

  Više puta je sa svojim vokalnim triom nastupala kao prateći vokal na festivalu Slovenska popevka, kao i u stvaranju najgledanije muzičke emisije, Zoom, na nacionalnoj televiziji. Nastupala je i na raznim koncertima širom Slovenije u saradnji sa Big Bendom RTV Slovenije. Svoj osmi autorski CDNostalgija“, izdala je za slovenačku izdavačku kuću Celinka, gde se okreće u oblast ethno jazza. Trenutno, predaje jazz i pop solo pjevanje u školi Zavod Sv. Stanislava, bavi se studijskim radom i predavanjem na radionicama.

  Sandra Klemm – diskografijaSendi (1992) ; Zate (1994) ; Nemirna kri (1995) ; Zase me vzemi (1996) ; Brezmejna ljubezen (CD, Album, Dallas Records, 1999) ; Na drugem koncu sveta (2000) ; Se še spominjaš (2009) ; Nostalgija (Celinka.si, 2015)

  Adam Klemm – rođen je 1976. godine u Novom Sadu. Poslije završene Srednje muzičke škole Isidor Bajić u Novom Sadu, na odsjeku za klarinet, nastavio je školovanje na Univerzitetu za muziku i primenjene umetnosti u Gracu, Austrija. Godine 2005. je stekao titulu magistra umjetnosti – jazz saksofonista. Za vrijeme studija u Gracu, dobio je stipendiju od austrijskog ministarstva kulture, za studije na prestižnoj Sibelius akademiji u Helsinkiju, Finska. Poslije povratka iz Finske, nastupao sa je legendom austrijske jazz scene, sa gitaristom Karl Ratzerom. Izdao je CD sa sarajevskom jazz grupom Minority.

  Nastupao je sa – Dennis Rowland, Gianni Basso, Lee Harper Little Big Band, Karl Ratzer, Barbara Hendriks, Ladislav Fidri i mnogim drugima. Vodi svoj sastav Adam Klemm Banda, sa kojim je izdao svoj prvenac, “Hot Coolen“, za nezavisnu izdavačku kuću Sensor Records, 2007. godine. Od 2008. godine je endorser P. Mauriat saksofona za jugositočnu Europu. Od 2008. godine, zaposlen je kao solista Big Banda RTV Slovenija, pored toga, predaje saksofon i jazz u muzičkoj školi GCEW u Ljubljani. Član je savjeta Novosadskog jazz festivala. Kao član Big Banda RTV Slovenija, imao je čast binu dijeli sa jazz velikanima, kao što su – Mike Stern, Ernie Watts, Joe Lovano, Ronnie Cuber, Patti Austin, Peter Erskine, Nicholas Payton, Kurt Elling… Svoj drugi CD, “Nostalgija” (2015), objavljuje zajednički sa suprugom Sandrom Klemm za nezavisnu izdavačku kuću Celinka.

  Adam Klemm – diskografijaAdam se pojavljuje na mnogim albumima, u raznim ulogama – Alex D. – Hodam (Cass, Album, ITMM, 1997) ; De Vibroluxe – Cracq Magic International (CD, Album, Promo, Car, Couch Records, 2005) ; Janez Bončina Benč & Big Band RTV Slovenija, dirigent: Tadej Tomšič – Live In Mons (CD, Album, Dig, ZKP RTVS, 2013) ; Mind Change (as Adam Klemm) Various – Čas za improvizacijo / Time to Improvise: Slovenia 2015 (2xCD, Comp + DVD-V, SIGIC, 2015) ; Uroš Perić & Dusko Goykovich / RTV Slovenia Big Band – All Of Me (CD, Album, TCB Records, 2015) ; Adam Klemm Banda – Instant Pleasure (CD, Album, ZKP RTVS, 2019)

  Sandra i Adam Klemm su zajedničkim snagama odradili projekat pod imenom “Nostalgija“. Muzika koja se nalazi na duplom CD-u potiče iz krajeva gde su njih dvoje odrastali (Bosna, Vojvodina). Zajednička nit svim pesmama je nostalgija. To je emotivna i iskrena vokalno-instrumentala ispovijest, kroz pjesme balkanskih i mađarskih korijena u jazz interpretaciji ovih umetnika. Različiti korijeni muzičara, zanimljiva instrumentacija i aranžmani, čine da ovaj projekat teško možemo svrstati u već postojeće muzičke žanrove. Na CD-ima se nalaze autorske pjesme, zatim aranžmani bosanskih sevdalinki, mađarske narodne i tradicionalne muzike, kao i aranžmani nekih poznatih pjesama iz njihove mladosti. Na koncertima, oni ovaj udruženi projekat predstavljaju imenom – Sandra Klemm & Adam’s Family.

  Na prvom CD-u predstavlja nam se Sandra. Na tom, prvom albumu su svirali – Sandra Klemm (vokal) ; Milan Stanisavljević (klavir, Rhodes) ; Vukašin Mišković (gitara) ; Nikola Matošić (kontrabas) ; Bruno Domiter (bubnjevi, udaraljke)

  Na drugom CD-u predstavlja nam se Adam. Na tom, drugom albumu su svirali – Adam Klemm (tenor, sopran saksofon) ; Vukašin Mišković (gitara) ; Robert Jukić (kontrabas) ; Wolfgang Rainer (bubnjevi, udaraljke) ; Jura Wajda (cimbal) ; Katalin Hardi Klemm (vokal, 8)

  Ni protok vremena, četiri godine, nije naštetio vrijednosti ovog diskografskog izdanja. Internet je ispunjem brojnim spomenom na album “Nostalgija” i pozitivnim kritikama ovog vanserijskog djela.

  Samdra & Adam Klemm – “Nostalgija” –

  CD 1 – Sandra Klemm – 1. Proleće ; 2. Žute dunje ; 3. Povedi me večeras ; 4. Put putuje Latif aga ; 5. Što te nema ; 6. Sve moje jeseni su tužne ; 7. U Stambolu na Bosporu ; 8. Nostalgija

  CD 2 – Adam Klemm – 1. Ide Tito preko Romanije ; 2. Vino, vino, vino červene ; 3. Devojko mala ; 4. 12 Days ; 5. Az A Szép ; 6. Gyere Bodri Kutyám ; 7. Fašank špek od Štepana Šemory ; 8. Kimegyek A Rétre

  Vezani link – ADAM KLEMM BANDA – Instant Pleasure (Recenzija: Dragutin Matošević)

  http://sendi.si / https://www.facebook.com/profile.php?id=1021718748 / https://www.facebook.com/sandra.klemm.900 /

  YT – Sandra Klemm – Što te nema

  YT – Adam Klemm – Vino, vino, vino červene