• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ROK BULEVAR – Zvuk slobode

  ROK BULEVAR – Zvuk slobode

  ROK BULEVAR – Zvuk slobode / CD / One Records, 2014. / Srbija

  Izuzetan CD album benda Rok bulevar. Izuzetan napredak u odnosu na, takođe, veoma dobri predhodni studijski album. Uvodni, naslovni komad, “Zvuk slobode”, deluje upravo tako – slobodno, vedro i poletno, poput prave slobode. Na CD albumu ima ukupno deset studijskih numera. Sve pesme je napisao i aranžirao Marko Vidojević, osim pesme pod rednim brojem 6 (“Celu noć u tebi”), koju je komponovao Zlatko Muzur.

  Odavno, najverovatnije posle velikog proboja i nestanka sa srpske scene sastava Art Diler, nije se pojavio ovako dobar rock ‘n’ roll bend poput benda Rok bulevar, koji je dovoljno melodičan i prijatan za slušanje od strane šireg kruga ljudi, žanrovski različitog. Ovaj album mogu slušati i oni koji vole dobar strani pop, rock, hard rock i AOR.

  Rok Bulevar - CD

  “Kiša je padala”, dovoljan je argument za to. Odlične solaže, sjajna, perfektna produkcija, već u prvom kvartalu 2015. godine ovaj album grupe Rok bulevar svrstava u kandidate za najbolji album aktuelne godine. Numera “Mesec sija” počinje nesvakidašnje, ali se vrlo brzo vraća u super urnebesni i sjajni hard rock. Ono što je mene, kao pesnika, na albumu “Zvuk slobode” posebno obradovalo, to jeste svakako i neoborivo, činjenica da se kvalitet tekstova popravio toliko maksimalno ka pozitivi da se to ne može objasniti lako. Tekstovi su zreliji, nema patetike i banalnosti. Jednostavno, sve je na ovom albumu na svom, pravom, izvrsnom mestu.

  Opasan je Rok bulevar bend. Dobar. Postaje jedan od mojih omiljenih domaćih sastava. Grupu, pored alfe i omege, Marka Vidojevića, koji je glavni vokal i gitarista, čine još i Zlatko Muzuzur za klavijaturama, potom Vuk Đokić koji svira bas gitaru i violinu, i na kraju, ali ne i kao najmanje bitan, Nebojša Aradski, za setom bubnjeva.

  Petominutna pesma “Zbog tebe” antologijska je i ona koja se piše i stvara, komponuje jednom u deset godina. Bravo Marko Vidojeviću na njoj, na energiji koju nam donosi, prenosi. Snimanje albuma, mix i mastering obavljen je u “Studiju Wave”, na Novom Beogradu. Produkciju je uradio glavni čovek grupe – Marko Vidojević, a fotografije na knjižici CD-a su delo Marka Raiče i Vladimira Kiša.

  Dopada mi se što gotovo sve pesme na ovom albumu traju po četiri ili pet minuta trajanja, što govori da se komponovanju i stvaranju prilazilo umetnički, iz čistog srca, krajnje kreativno i inspirativno, zanemarivajući nezvaničnu definiciju da radijska pesma ne sme biti duža od tri minute i petnaest sekundi.

  “Bal pod maskama” je orkestarski aranžirana numera koja je samo jedan od deset dijamanata koji se ovde kriju i čekaju da ih odkrijete. Uradite to. Odmah. Bez čekanja. Rok bulever ponovo roka, ali sad još bolje i ubedljivije, uzbudljivije. Odlično je ovo…

  www.facebook.com/RokBulevarBgd

  YouTube – Rok bulevar – Nemoj da me zoveš (2014)

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com