• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  REPETITOR – Gde ćeš

  REPETITOR – Gde ćeš

  REPETITOR – Gde ćeš / Moonlee Records, 2016 / CD, LP, download / post punk, noise, rock / Srbija

  Srpski, garažno-post punk-noise-rock trojac, Repetitor, oglasio se ovih dana sa svojim trećim diskografskim izdanjem, “Gde ćeš“, izdavač – slovenački Moonlee Records.

  Bend Repetitor su još 2005. godine osnovali osnovali Milena Milutinović (bubnjevi), Ana-Marija Cupin (bass, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal). Svoj muzički stil bazirali su na modernom zvuku, bježeći od ustaljenih klišea.

  Već njihovo debitantsko izdanje, album “Sve što vidim je prvi put” (Odličan Hrčak, 2008), uz bogatu koncertnu aktivnost, donio im je regionalno priznanje i prepoznatljivost. Drugi album Repetitora, “Dobrodošli na okean” (Moonlee Records, 2012), svojom snagom i sadržajem nastavio je gdje je prethodni album stao. Ovih dana na tržištu je i treće diskografsko izdanje ovog benda – “Gde ćeš” (Moonlee Records, 2016).

  Odavno već, Repetitor nisu samo srpski bend, ovi su europski bend.

  Diskografija – Sve što vidim je prvi put (2008) ; Dobrodošli na okean (2012) ; Gde ćeš (2016).

  Članovi benda Repetitor su (bolje ih i ponoviti nego izostaviti): Milena Milutinović (bubnjevi) ; Ana-Marija Cupin (bass, vokal) ; Boris Vlastelica (gitara, vokal).

  repetitor-omot-gde-ces

  Ovu recenziju ću početi citatom iz promo materijala izdavača vezanog za ovo izdanje: “Svoj treći album su beogradski Repetitor najavili već krajem prošle godine sa udarnim singlom ‘Beskraj’. Već tada je bilo očito, da se trojka ni na novom albumu ne odmiče od zacrtanog puta. Njihovo najjače oružje su koncerti i sa time u vidu su se bacili i na osam novih pjesama, koje su snimili praktički iz prve – Repetitor ne zna drugačije nego krenuti na sve ili ništa. To cijelom albumu daje iskonski naboj i garažni miris. Napada nas zvučni zid visokog napona, rafali bijesa, straha, nasilja, bola i frustracije. Na jednoj strani podivljani Boris Vlastelica psihotičko reže žile na gitari i punkovsko isjeckane akorde pretvara u orkanske, teške rifove. Na drugoj strani je razigrana i poskočna Ana-Marija Cupin, koja slivena sa basom kuha postpunkovski balzam. Sve skupa povezuje Milena Milutinović, neukrotljiva životinja za bubnjevima, koja mlati kao da je sudnji dan. U bučnom rasponu gitarskog rocka sublimiraju energiju bendova kao što su The Stooges, Nirvana, Sonic Youth, Dead Moon, Suicide, Bikini Kill, Swans i još kojeg, ali opet, Repetitor su toliko jedinstveni, da to mogu biti samo oni i niko drugi. Zajedno uz Savages, Metz, Thee Oh Sess, Girl Band, Future of the Left, A Place To Bury Strangers, Fat White Family… jure po transverzali opasnijih rock bendova ovog trenutka“.

  Potpisujem svaku riječ iz ovog citata. Koliko mi je poznato, Repetitor su najbolji uživo. Nevjerovatna je količina energije koju tokom nastupa proizvedu i prenesu na svoju publiku. Ona im istovjetno uzvraća što cijelu atmosferu njihovih javnih nastupa čini paklenom i nezaboravnom. Nema šanse za potpuni uspjeh onaj bend koji ne nađe recept da tokom svog nastupa animira i publiku, da je učini dijelom showa. Tu nema mjesta glumi – ili si takav ili nisi. Publika prepoznaje i cijeni iskrenost. Repetitor su su u tom pogledu pokazali kao veliki znalci. Dokaz tome je i ovaj album.

  Moonlee Records

  Moonlee Records

  Repetitor – “Gde ćeš” – 1. Suženi snovi ; 2. Gde ćeš ; 3. Jataci ; 4. Kralj ničega ; 5. Crvena ; 6. Ako te ikada ; 7. Beskraj ; 8. Ekspedicija

  Vezani link: Repetitor – “Dobrodošli na okean” – https://barikada.com/repetitor-dobrodosli-na-okean/

  repetitor.bandcamp.com / www.facebook.com/repetitorbgd

  YouTube – Repetitor – Suženi snovi

  YouTube – Repetitor – Beskraj

  .
  ..

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina

  ..
  .