• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  PAUL KEMPF – Biografija

  PAUL KEMPF – Biografija

  PAUL KEMPF – Biografija

  Paul Kempf je pijanist, Hammond orguljaš i klavijaturist. Rođen je 1977. u Slavonskom Brodu, a zadnjih 20-tak godina živi u Zagrebu. Iz muzičke je obitelji. Vrlo rano dolazi u doticaj s klavirom. Završio je Osnovnu muzičku školu u Slavonskom Brodu. Prije preseljenja u Zagreb, zanat “peče” svirajući u brojnin brodskim bendovima.

  Krajem 1980-ih takmičio se na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Recanatiju, u Italiji, gdje je osvojio dvije prve nagrade (1988, 1989) i drugu nagradu (1990).Tokom devedesetih, Kempf je nastupao sa mnogobrojnim bendovima poput Crni leptir, Voodoo Blues, In The Fall, Prorock, Odie Me, Just The 4 Of Us i Boldrick. Godine 2002. pridružio se istarskoj grupi La Piaf s kojom je imao devetomjesečni angažman u Španiji, na kanarskom ostrvu Gran Canaria. Početkom 2000-ih, nastupao je i sa brodskim bendom Brodolom, kao i sa Rafaelom Dropulićem, pobjednikom Story Supernova Music Talents Show-a 2003. godine.

  Početkom 2005. godine, Kempf se pridružio poznatoj bosanskohercegovačkoj rock grupi Zabranjeno pušenje. Nastupao je na tri njihova studijska album: – “Hodi da ti čiko nešto da” (2006), “Muzej revolucije” (2009) i “Radovi na cesti” (2013). Krajem 2006. godine, zajedno sa članovima benda –  Davorom Sučićem, Robertom Boldižarom i Brankom Trajkovim, pridružio se novoformiranoj supergrupi Shaderwan Code. Početkom 2017. godine napustio je grupu Zabranjeno pušenje.

  Nastupao je kao član nekoliko znanih bendova – uz Shaderwan Code i Zabranjeno pušenje, svirao je i uz bendove – Markiz, Filmmusicorkestar, Damir Kukuruzović Django Group, Mavi Kan, kao i sa brojnim drugim instrumentalistima i vokalnim solistima.

  Diskografija
  – Various – Crveno oko (Muzika iz filma “Nafaka“, CD, album, F.I.S.T., 2006) ; Paul Kermpf – Simple Art of Joy (EP, Paul Kempf Piano Records, 2019)  ; Paul Kempf – Piano Instrumentals (EP, Nota Bene Records. 2021) ; Adari – Sretne misli (LP, YouTube, Digital, Picaboca, Nota Bene Records, 2021)
  – uz Zabranjeno pušenjeHodi da ti čiko nešto da (2006) ; Muzej revolucije (2009) ; Radovi na cesti (2013)
  – uz Shaderwan CodeKad procvatu behari (2011) ; Ah, što ćemo ljubav kriti (2018)

  Paul Kempf’s Biography Milestones…

  2004.Rafo i Legende, oko 35 nastupa. Krajem godine sudjelovanje na albumu “Mangipe“.

  2005. – Ulazak u stalnu postavu benda Zabranjeno pušenje, do 2017. godine, sa oko 450 nastupa. Sudjelovanje u glazbenoj radionici s članovima Zabranjenog pušenja tijekom ljeta u Rovinju, za djecu stradalu od mina.

  2006. – Sudjelovanje na dvostrukom albumu “Hodi da ti čiko nešto da” (Zabranjeno pušenje). Sudjelovanje u glazbenoj radionici s članovima postave Zabranjeno pušenje tijekom ljeta u Rovinju za djecu stradalu od mina. Sudjelovanje u snimanju glazbe za film “Nafaka” i soundtrack album “Kad procvatu behari” koji je bio ujedno i prvi album grupe Shaderwan Code (djevojački zbor Arabeske i dio glazbenika iz Zabranjenog pušenja) koja je nastala za potrebe filma, a održala se još više od 10 godina. Sudjelovao je kao izvođač, producent i aranžer.

  2007. – Suradnja s vokalisticom Petrom Antolić, nekoliko zapaženih nastupa u tadašnjem Jazz klubu u Gundulićenoj (ZG). Repertoar – R&B, jazz standardi. Početak suradnje s vokalisticom Elmom Burnić koja traje do danas. Repertoar – Bossa nova, jazz standardi i sevdah u jazz aranžmanima. Početak suradnje s kantautoricom Lidijom Bajuk. Šest nastupa (između ostalog Scena Amadeo). Sudjelovanje u glazbenoj radionici s članovima Zabranjenog pušenja, tijekom ljeta u Rovinju, za djecu stradalu od mina.

  2008. – Početak dugogodišnje suradnje s producentom Denisom Mujadžićem Denykenom. Sudjelovanje u snimanju singla “18 ti je godina tek” (Severina i prijatelji), čiji je prihod išao za dobrotvornu akciju Korak u život. Nastup u TV emisiji “Garaža” s bendom Zabranjeno pušenje. S bendom Zabranjeno pušenje nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, kao gost Arsenu Dediću koji radi veliki obljetnički koncert, 50 godina karijere i 70 godina života. Sudjelovanje u glazbenoj radionici s članovima Zabranjenog pušenja tijekom zime u Kranjskoj Gori za djecu stradalu od mina.

  2009. – Sudjelovanje na albumu “Muzej revolucije” (Zabranjeno pušenje). Suradnja sa zborom Bulbuli, pod vodstvom Ismeta Kurtovića i sudjelovanje u snimanju albuma “Bulbuli“. Sudjelovanje u snimanju albuma “Stvorenje“, bosanskohercegovačkog izvođača Lake. Sudjelovanje u glazbenoj radionici s članovima Zabranjenog pušenja, tijekom zime, u Kranjskoj Gori za djecu stradalu od mina.

  2010. – Sudjelovanje u snimanju singla “Na zidu plača” (Nina Badrić). Početak suradnje s bendom Markiz i sudjelovanje u snimanju njihovog prvog albuma “Savršeni svijet“.

  2011. – Sudjelovanje u snimanju singla “Dispertango” (Bolero reunion & Rade Šerbedžija). Nastup u TV emisiji “Garaža” sa bendom Markiz.

  2012. – Sudjelovanje u snimanju albuma “Matapur” (Lidija Bajuk).

  2013. – Sudjelovanje u snimanju albuma “Muzej revolucije” (Zabranjeno pušenje). Veliki obljetnički koncertni nastup i izdavanje koncertnog DVD-a iz Sportske dvorane Skenderija u Sarajevu (Zabranjeno pušenje). Objavljivanje drugog albuma benda Shaderwan Code, “Ah što ćemo ljubav kriti“. Sudjelovao je kao izvođač, producent i aranžer. Sudjelovanje u multimedijalnom projektu Elme Burnić, “Mistična noć sevdaha“, koji se održao u Kazalištu Komedija. Sudjelovao je kao izvođač i aranžer. Sudjelovanje u snimanju singla i video spota za obradu tradicionalne pjesme “Emina” s vokalisticom Elmom Burnić (klavir i vokal).

  2014. – Nastup u TV emisiji “Garaža” sa bendom Zabranjeno pušenje.

  2015. – Sudjelovanje u snimanju singla “Probaj” (Vanna).

  2016. – Sudjelovanje u snimanju albuma “Svi životi moji” crnogorskog glazbenika Vanje Radovanovića. Suradnja s glazbenikom Tomislavom Golubanom i sudjelovanje u snimanju pjesme “Život mi je kakti nočka“s albuma “Kaj blues etno“.

  2017. – Sudjelovanje u snimanju singla “Gloria” (Nikola Marjanović). Sudjelovanje u snimanju albuma “Hasanagin sevdah” (Zbor Bulbuli). Početak suradnje sa rapskom vokalisticom Tamarom Galović koja traje do danas, te niz nastupa u Rabu kroz 2017, 2018, 2019. godinu. Velikim nastupom u Beogradu, u Domu omladine, oprašta se od dugogodišnje suradnje s bendom Zabranjeno pušenje.

  2018. – Osnivanje benda Hammond4sevdah s vokalisticom Elmom Burnić, violinistom Markom Firstom i bubnjarom Mihaelom Vlahom. Sevdah u jazz aranžmanima s naglaskom na Hammond orgulje. Nastupa u zagrebačkom Klubu Boogie. Početak suradnje sa zagrebačkim bendom Filmmusicorkestar koji izvodi filmsku glazbu. Nastup s istim bendom u TV emisiji “Garaža“. Sudjeluje u snimanju sljedećih projekata:
  – single “Negdje tamo gore” (Jelena Radan)
  – album “Pukotine” (Passivni Pushach)
  – nastup u TV emisiji “Garaža” (Filmmusicorkestar)
  – single obrada pjesme “Bird on the wire” (Zvonimir Ćosić Chosque). Sudjelovao je kao izvođač, aranžer i producent.
  – single “2 i 2” (Nera Šulentić)
  – single “Otkada si kraj mene” (Nera Šulentić)
  – pjesma “Saloon showdown” s albuma “Hymn of the high seas” (Antti Martikainen)

  2019. – Sudjelovanje u snimanju TV emisije “Multibox” (HRT) s izvođačima – Zbor Ezerki 7/8 i Zbor Bulbuli. Suradnja s britanskom kompozitoricom, TV emisija, Claire Batchelor, na snimanju albuma “On the move: Curious Quirky Minimalism“. Početak suradnje sa Zoranom Predinom i Damir Kukuruzović Django Group na projektu “Zoran pjeva Arsena“. Zapažen nastup u beogradskoj Kombank dvorani kao i u zagrebačkom Klubu Lauba. Izdaje svoj prvi autorski instrumentalni klavirski EP, “Simple Art of Joy“. Sudjelovanje u snimanju singla “Dalje i dalje” (Zvonimir Ćosić Chosque). Nastupa s bendom Filmmusicorkestar na snimanju TV emisije “Ponos Hrvatske” (HRT).

  2020. – Početak suradnje s bendom Mavi Kan, obrade poznatih sevdalinki u jazz pop aranžmanima, kao i autorske pjesme. Početak suradnje s gitaristom Damirom Kukuruzovićem i njegovim bendom Django Group. Četiri nastupa, od toga jedan na Last minute, jazz festivalu u Balama. Sudjeluje u snimanju sljedećih projekata:
  – single “S druge strane posteje” (Adari)
  – album “Quirky Scores” (Claire Batchelor)
  – TV emisija “Dobro jutro Hrvatska” (Mavi Kan)
  – single “All my tears” (Romana Orešnik)
  EPI am gone” (Mario Andrić)
  – single “Broken Divine” (Bruno Lewis)
  – TV emisija “Dobro jutro Hrvatska” (Zvonimir Ćosić Chosque)
  – single “Havin’ a good time” (One Big Fam)
  – single “Svjetluca mirno more” (Elma Burnić)
  – single “Wild woman” (Bruno Lewis)

  https://www.facebook.com/pkempf2 / https://bs.wikipedia.org/wiki/Paul_Kempf /

  Foto – Bohorc Ivica Jerry

  YT – Paul Kempf – Sunday Waltz

  YT – Paul Kempf – Autumn Rain

  YT – Damir Kukuruzović Django Group – Manha de Carnaval