• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NIKA TURKOVIĆ – 11

  NIKA TURKOVIĆ – 11

  NIKA TURKOVIĆ – 11 / Aquarius Records, 2023 / CD, Dig / electro pop, synthpop / Hrvatska

  Nika Turković rođena je juna 1995. godine. Muzikom se počela baviti s četiri godine. S devet godina osvojila je hrvatski izbor za Dječju pjesmu Eurovizije, a kao najmlađa, na JESCU u Norveškoj, osvojila je treće mjesto. Nakon toga nastupala je u brojnim TV emisijama, u Hrvatskoj i svijetu. Nika je poslije uspjeha na Dječjoj pjesmi Eurovizije, snimila CDAlien“, na kojem se nalaze i dva dueta – s Tonyjem Cetinskim i Oliverom Dragojevićem. Neko vrijeme je živjela u Londonu gdje je i magistrirala. Godine 2019., vraća se muzici single izdanjem, “U mraku“. U muzičkom svijetu djeluje kao pjevačica i pijanistkinja.

  Na tržištu je sa aktuelnim albumom, “11” (Aquarius Records, 2023).

  DiskografijaAlien (Hit Records, 2006.) ; 11 (Aquarius Records, 2023)

  Na albumu “11” sarađivali su – Nika Turković (vokal, klavir) ; Ivan Pešut (gitare, 1,2,4,5,9,11 – klavijature i programiranje, 1,2,3,4,5,6,8,11 – bass gitara, 1,2,3,5,6,11) ; Luka Vidović (gitare, 3,10 – klavijature i programiranje, 3,10) ; Anja Papa (klavijature i programiranje, 3,10) ; Filip Gjud (klavijature i programiranje, 5,9) ; Petar Wagner (klavijature i programiranje, 7) ; Mischa Janisch (gitare, 6) ; Alen Svetopetrić (bass gitara, 8) ; Bruno Urlić, Ana Gjud, Henry Radanović (gudači, 4)

  Album ’11’, presjek je protekle tri godine mog rasta, što emotivnog, nekog ljudskog, ali i glazbenog, pa tako posljednje tri pjesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti. Stalno rastemo i mijenjamo se, pa sam nekako to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u jednu cjelinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, s ponosom na ono što sam napravila. Beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su na njemu sa mnom godinama radili, a tu moje najveće hvala ide Ivanu Pešutu – mojem prijatelju, producentu, glazbeniku, čovjeku koji je od prvog dana stajao uz mene i za kojeg se nadam da će još dugo uz mene stajati. Tek smo, zapravo, počeli,” ispričala je Nika.

  Nika Turković, mlada je kantautorica. Album “11” kreiran je u periodu od tri godine. Sastoji se od osam prethodno izdanih singlova kojima su dodana tri do sada neobjavljena broja. Sve što je urađeno, predstavlja jasan i osoben kreativni izraz ove mlade umjetnice potpomognute povećom ekipom saradnika. Očito je, Nika ima kreativnog potencijala. Ona pripada novoj generaciji koja uvodi promjene u zvuku hrvatske muzičke scene i etera.

  Nika je počela koncertno predstavljanje ovog materijala što i jeste pravi put njegove promocije. Mnogobrojne recenzije također su dokaz velikog interesa koji je izazvala ovim diskografskim izdanjem. Naravno, presudan će biti naredni album. Od njega mnogo toga zavisi. Budućnost koju on donosi može biti dvojaka – može je odvesti do većeg nivoa, kako umjetničkog, tako i pozicionog u muzičkom svijetu, a može značiti i… Vrijeme pred nama sve će nam reći.

  Nika Turković – “11” – 1. U mraku ; 2. Raj ; 3. Gledaj me ; 4. Boje ; 5. Pusti ; 6. Tvoj mir ; 7. Dok nas nema ; 8. Sutra ; 9. Sam(a) ; 10. Bolja (feat. Pocket Palma) ; 11. Mrzim

  Foto – Screenshot

  https://www.facebook.com/nikaturkovicmusic / https://bfan.link/11-6 / https://www.facebook.com/AquariusRecords /

  YT – Nika Turković – Dok nas nema

  YT – Nika Turković – Pusti