• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NESEBAT – On NeSeBat pas dans l’espoir du succés

  NESEBAT – On NeSeBat pas dans l’espoir du succés

  NESEBAT – On NeSeBat pas dans l’espoir du succés / ZARŠ, 2015 / CD / alternative rock / Slovenija

  NeSeBat (ili NSB) je slovenački bend koji djeluje od 2011. godine. Njegovi članovi sviraju muziku alternative rock stila, a radi se o veoma iskusnim muzičarima. Članovi benda NeSeBat su: Tina Jenko – bubnjevi ; Arnold Marko – gitara i vokal ; Tomaž Drozg – gitara ; Robert Vrtovšek Maček – bass i vokal. Naprijed pobrojani su dobro znani na slovenačkoj alternativnoj sceni, a muzička iskustva sticali u raznim bendovima iz perioda 80-tih, 90-tih i prve dekade 2000-tih poput: 2227, Buldogi, It’s Not For Sale, Komakino, Veryused Artists, Crazed Farmers, Toni Bencinski, Dead Revival, Rhythm Thieves, Enzo Fabiani, Terrafolk, Ples amebe, KSL i drugima.

  ZARŠ (Založba Radija Študent) decembra 2015. godine izdala im je album, prvenac, “On NeSeBat pas dans l’espoir du succés” (u prevodu: NeSeBat se ne nadaju uspjehu – što je citat iz drame “Cyrano De Bergerac”, djela napisanog 1897. godine od strane francuskog pisca Edmonda Rostanda).

  NeSeBat - CD

  Alternativni rock je način da se bendovi koji ga sviraju odmaknu od ustaljenih klišeja rocka, da pokažu da se i na “njihov” način može svirati rock, poslati neka poruka. NeSeBat su se odvažili krenuti svojim putem. Iako su kao bend novi na slovenačkoj sceni, “minuli rad” im je impozantan i čini da ni u kom slučaju ne startaju od nule. Dapače.

  Muzika benda NeSeBat ima moderni prizvuk. Čvrst ritam, pojačan gitarskim riffovima, uz pjevanje na engleskom jeziku. Bend je u tri kompozicije pojačan gostujućim muzičarem. To je Srečko Meh – svira violinu u kompozicijama 8, 11 i 13. Svi skupa tvore zvučnu sliku punu energije, a iz svega toga proizilazi i snažna emocija. Rijetki su bendovi koji imaju oba ta elementa.

  Koliko sam primjetio, ZARŠ (Založba Radio študent) im daje primjeren značaj. Mnogo radi na promociji benda NeSeBat. Naravno, promocije nikada dovoljno. Ulaskom Slovenije u EU svi standardi su podignuti na mnogo višu ljestvicu i ono što je jučer bilo dovoljno, sada je nedostatno. Tko se na vrijeme ne uklopi u nova pravila igre – gubi zauvijek (jer šansa je uvijek samo jedna).

  Naziv albuma, “On NeSeBat pas dans l’espoir du succés” (u prevodu: NeSeBat se ne nadaju uspjehu), ni u kom slučaju ne treba shvatiti kao predaju bez borbe od strane članova ovog benda. Ne. Oni su na početku, a imaju i znaju mnogo toga još da nam pokažu. Ovaj bend, sa ovim zvukom, dobrodošao je na svakom festivalu.

  logo - ZARŠ

  NeSeBat – “On NeSeBat pas dans l’espoir du succés” – 1. The Killer ; 2. Niemals ; 3. Those Oordinary Days ; 4. Deliverance ; 5. Replay All ; 6. HC Blues ; 7. Hey Little Marry ; 8. Silence (Brains In Pain) ; 9. State Of No Mind ; 10. Felt ; 11. Going Down? ; 12. As Wolf To Wolf ; 13. My Personal Recession

  http://zalozba.radiostudent.si/cds.php?id=75 / https://soundcloud.com/nesebat /
  http://zars.bandcamp.com/album/on-nesebat-pas-dans-lespoir-du-succ-s /
  https://www.facebook.com/NeSeBat

  YouTube – NeSeBat – Deliverance

  YouTube – NeSeBat – Those Ordinary Days

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .