• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  MORE LOVE ENSEMBLE – Crossing

  MORE LOVE ENSEMBLE – Crossing

  MORE LOVE ENSEMBLE – Crossing / Aquarius Records, 2020 / CD / crossover, jazz fusion / Hrvatska

  More Love Ensemble je hrvatsko-slovenski ansambl samoprozvanog baseless fusion koncepta. Čin ga Melita Lovričević (autorica i vokalistica, HR), Petar Ćulibrk (klavirist i aranžer, HR) te Enos Kulger (bubnjar i aranžer, SI). Svo troje su redom afirmirani, kako u samostalnoj karijeri, tako i učešćima u nekim drugim projektima. Godine 2017. godine, za Aquarius Records, izdaju svoj prvi (live) album crossover muzike – “More Love To Tchaikovsky“. Svirali su na festivalima, u muzejima, u pozorištima i u klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

  Waking Up“, prvi je studijski album ansambla More Love Ensemble i donosi 6 pjesama – 4 koje autorski i aranžerski potpisuju članovi sastava, te 2 odabrane iz svog repertoara tradicionalnih i gospel pjesama. Za potpuni zvuk na prvom singlu sa “Waking Up” albuma, “Thoughts of you and blue“, kao posebni gost pridružio im se renomirani i svestrani gitarista, Mario Igrec, i to na arapskoj lutnji.

  More Love Ensemble su, sada kao kvintet, na tržištu sa svojim trećim diskografskim izdanjem. Riječ je o albumu “Crossing” (Aquarius Records, 2020).

  DiskografijaMore Love To Tchaikovsky (Live CD, Aquarius Records, 2017) ; Waking Up (CD, Aquarius Records, 2018) ; Crossing (CD, album, dig, Aquarius Records, 2020)

  More Love Ensemble su – Melita Lovričević (vocal, effects, lyre) ; Petar Ćulibrk (piano) ; Marko First (violin – electric and acoustic) ; Luka Žužić (piano, trombone) ; Enos Kugler (drums) – ongoing colaborations withMario Igrec (guitar, oud) : Nika Bauman (flute) ; Mladen Baraković (double bass ) ; Stanislav Kovačić (cello)

  Osnovna postava ansambla More Love Ensemble, koji je djelovao kao trio – Melita, Petar i Enos – pojačana je za još dva člana – Marko i Luka – tako da sada djeluje kao kvintet. Žanrovski, muzika ovog ansambla spada u crossover sa težnjom ka nastavljanju istraživanja spoja klasike, jazza, funka, new agea, etna i elektronike. Osnovu za materijal na ovom albumu dali su hrvatski kompozitori klasične muzike: Luka Sorkočević, Vatroslav Lisinski, Ivan pl. Zajc, Blagoje Bersa, Dora Pejačević, Ivo Tijardović, Jakov Gotovac i Boris Papandopulo. Album sadrži osam kompozicija.

  Prvi utisak koji daje muzika sa ovog albuma je njena samosvojnost. Teško da se na hrvatskoj, pa ni na regionalnoj muzičkoj sceni, može sresti ansambl sličnog, a kamo li ovog stila, ovako jedinstvenog zvuka. Da bi neki ansambl bio u stanju klasičnoj muzici dati savremeni izraz – muzičari koji se prihvate tog zadatka – moraju u oba ta zasebna segmenta biti vrhunski majstori. Srećom, članovi ansambla More Love Ensemble imaju to znanje, taj kapacitet. Imponira i lakoća kojom na siguran način razvijaju i izvode svoje muzičke ideje.

  Možda se nekom čitatelju ovih redova i neće svidjeti ovo što ću u nastavku napisati, ali… za potpuno razumijevanje poruka koje su nam More Love Ensemble donijeli svojom svirkom, treba imati “veliku kilometražu” u slušanju muzike, kao i poznavanje više muzičkih kolosijeka (muzičkih žanrova) kako bi se sa razumijevanjem pratio ovaj muzički materijal. Već sada, iz iskustva, mogu reći da se ovaj materijal (nažalost) neće puštati u redovnim radijskim programima. Bit će ga, tu i tamo, samo u malobrojnim i specijalizovanim radio ili TV programima jazz orijentacije. Bolje išta, nego ništa. Na našu veliku radost – ovaj materijal dostupan je kao CD, a i u digitalnom obliku. Tko želi… neka se i potrudi nabaviti si ga.

  More Love Ensemble – “Crossing” – 1. Zraka sunčanog polja ; 2. Lastavice ; 3. Život jednog karanfila ; 4. Ribarski groove ; 5. Himna slobodi ; 6. Ragusian Swan ; 7. Muha ; 8. Biser mora

  Vezani linkovi

  MORE LOVE ENSEMBLE – Waking Up (Recenzija: Dragutin Matošević)
  MORE LOVE ENSEMBLE – More Love To Tchaikovsky (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/MoreLoveEnsemble /

  YT – More Love Ensemble – Ragusian Swan (Album “Crossing”)