• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  MORE LOVE ENSEMBLE – Waking Up

  MORE LOVE ENSEMBLE – Waking Up

  MORE LOVE ENSEMBLE – Waking Up / Aquarius Records, 2018 / CD, dig / fusion jazz / Hrvatska, Slovenija

  More Love Ensemble je sastav samoprozvanog baseless fusion koncepta. Čin ga Melita Lovričević (autorica i vokalistica, HR), Petar Ćulibrk (klavirist i aranžer, HR), te Enos Kulger (bubnjar i aranžer, SI). Svo troje su redom afirmirani, kako u samostalnoj karijeri, tako i učešćima u nekim drugim projektima. Godine 2017. godine, također za Aquarius Records, izdaju svoj prvi (live) album crossover muzike – “More Love To Tchaikovsky“. Svirali su na festivalima, u muzejima, u pozorištima i u klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

  Waking up“, prvi je studijski album sastava More Love Ensemble i donosi 6 pjesama – 4 koje autorski i aranžerski potpisuju članovi sastava, te 2 odabrane iz bendovog repertoara tradicionalnih i gospel pjesama. Za potpuni zvuk na prvom singlu sa “Waking Up” albuma, “Thoughts of you and blue“, kao posebni gost pridružio im se renomirani i svestrani gitarista, Mario Igrec, i to na arapskoj lutnji.

  DiskografijaMore Love To Tchaikovsky (Live CD, Aquarius Records, 2017) ; Waking Up (CD, Aquarius Records, 2018)

  More Love Ensemble su – Melita Lovričević (vokal, HR) ; Petar Ćulibrk (klavir, aranžmani, HR) ; Enos Kulger (bubnjevi, aranžmani, SI)

  Kao gost – Mario Igrec (arapska lutnja, 5, HR)

  Muzički rad članova benda More Love Ensemble, na osnovu iskustva stečenog preslušavanjem njihova dva albuma – “More Love To Tchaikovsky” i  “Waking Up” – sa sigurnošću se može okarakterisati kao muzičko istraživanje i putovanje istomišljenika kroz muziku. I kompozicije sa drugog albuma, poput onih na prvom, pune su smiraja i opuštene atmosfere. Instrumentalna pratnja na drugom albumu kompleksnija je, primjetnija, ali i nadalje, podcrtava osnovne muzičke linije.

  Ideju ovog albuma, članovi bend objašnjavaju riječima – “‘Waking Up’ je dijete ljubavi nastalo u nadi da će dijeliti i potencijalno inspirisati sve slušatelje da otvore svoje oči i da pronađu puta za povratak u svoja srca, budeći se“. Slušatelji koji istinski “otvore svoje oči” lako će naći taj put.

  Na prvom albumu, gost im je bio Marko First (violinista). Na ovom albumu gost im je Mario Igrec (sa arapskom lutnjom). Oba ta umjetnika su svojim učešćem obogatili muzički izraz More Love Ensemblea. Praksa gostujućih muzičara i nije rijetkost u svijetu jazza, što je za pozdraviti, u svakom slučaju.

  Istakao bih hrabro opredjeljenje ovog ansambla da ide svojim putem. Svi oni su dovoljno školovani i iskusni muzičari da mogu svirati sve forme jazza, ali su se opredijelili za svoj način što im daje prijeko potrebnu prepoznatljivost, a i neizostavni kvalitet. Za sada je njihov kvalitet prepoznat od strane struke, ali uz malo više marketinškog rada, sa lakoćom bi mogli proširiti bazu svojih obožavatelja.

  More Love Ensemble – “Waking Up” – 1. Waking up ; 2. Collective ; 3. Snovi koraljni ; 4. Grad se beli ; 5. Thoughts of you and blue (ft. Mario Igrec) ; 6. Wade in the water

  https://www.facebook.com/MoreLoveEnsemblehttps://www.facebook.com/AquariusRecords /

  YT – More Love Ensemble – Snovi koraljni

  YT – More Love Ensemble feat. Mario Igrec – Thoughts of you and blue


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  dragutin.matosevic@gmail.com