• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MLADEN PECOVIĆ – Pecović – Kanački: Guitar Duo

  MLADEN PECOVIĆ – Pecović – Kanački: Guitar Duo

  MLADEN PECOVIĆ – Pecović – Kanački: Guitar Duo / PGP RTS, 2020 / CD, dig / guitar instrumental misic – jazz, folk, world, country / Srbija

  Mladen Pecović, gitarista, kompozitor i aranžer, rođen je 1982. godine u Užicu, Srbija. Od svoje petnaeste godine života svira električnu gitaru. Presudan za njegovo opredjeljenje za gitaru bio je Gary Moore (1952- 2011). Mladen upisuje Muzičku školu Stanković (Beograd) u kojoj je završio jazz gitaru kod profesora Danila Karamarkovića. Tokom srednjoškolskog perioda, Pecović je svirao u raznim školskim sastavima, u Big bandu Muzičke omladine i održao je niz nastupa sa svojim profesorima. Nakon školovanja, Mladen se opredjeljuje za profesionalnu muzičku karijeru. Sarađivao je sa velikim brojem izvođača i umjetnika, kao i sa pozorištem i estradom. To mu je dalo priliku susreta sa mnoštvom muzičkih stilova i različitih muzičkih senzibiliteta. Osvojio je prva mjesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji ethno gitara i na Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara. Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom, “Gora“, koji predstavlja uvertiru u njegove buduće autorske projekte. Nastupom u Akademiji, 28. marta 2013. godine, počinje koncertnu aktivnost. Nastupa sa električnim kvartetom ili kao duo akustičnih gitara. Kompozicije i koncertni program čini mu instrumentalna muzika za gitaru. Pored snimanja albuma, bavi se i poslovima koncertnog i studijskog muzičara, kao i muzičkog producenta (gitarista je u Studiju 3000). Njegov prvi album, “Mladen Pecović“, plod je njegovog višegodišnjeg rada na instrumentalnoj muzici za gitaru. Pecović u svoju diskografiju upisuje novo izdanje.

  Nemanja Kanački, rođen je 1978. godine u Ćupriji, Srbija. Sviranjem gitare bavi se od djetinjstva. Tokom pohađanja niže i srednje muzičke škole, osvojio je nekoliko prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima (Čačak, Plovdiv, Beograd). Nakon završene gimnazije, upisuje Filozofski fakultet u Beogradu, da bi se pred kraj studija, sa novim žarom, vratio gitari. Među mnogobrojnim sastavima sa kojima je nastupao u zemlji i inostranstvu, po autentičnosti se izdvaja gitarski Duo Skica (u saradnji sa gitaristom Nikolom Stakićem). Nemanja danas radi u Prvoj beogradskoj gimnaziji kao profesor filozofije. Muzikom se i nadalje, redovno bavi.

  Diskografija – Mladen Pecović – Mladen Pecović – Mladen Pecović (Metropolis Music, 2018) ; Mladen Pecović – Pecović – Kanački: Guitar Duo (CD, album, dig, PGP RTS, 2020)

  Diskografija – Nemanja KanačkiDuo Skica (Promo CD, DIY, 2005) ; Duo Skica – Kompilacija za dušu (CDr, DIY, 2017) ; Mladen Pecović – Pecović – Kanački: Guitar Duo (CD, album, dig, PGP RTS, 2020)

  Gitarski duet Pecović – Kanački čine – Mladen Pecović (gitara) ; Nemanja Kanački (gitara)

  Kompozicije koje se nalaze na albumu ‘Pecović – Kanački: Guitar Duo’ vezuje jedna zajednička nit, a to je da putem muzike možete sa lakoćom obilaziti poznate, ali i neistražene predele. Instrumentalna muzika vam ništa ne nameće – naprotiv, ona vam daje slobodu da je tumačite kako vi želite, a to i jeste uloga svake umetnosti. Činjenica da je album snimljen u jednom dahu, uživo u studiju, govori o potrebi autora da izvornu ideju prenesu što autentičnije i iskrenije. Prepoznaćete raznovrsne stilove, pravce i zvuke, vešto i jednostavno uklopljene u ovaj gitarski duo. Zato, poslušajte pažljivo ovaj album jer vas možda odvede negde gde niste ni pomislili da ćete otići“, rekla je na promociji albuma Branka Glavonjić, novinarka i urednica na RTS-u, kao i autorka emisije BUNT i Bunt Rok festivala.

  U ovom slučaju, što je veoma bitno, radi se o autorskom materijalu koji pojedinačno ili zajednički potpisuju oba ova izuzetna umjetnika. I Mladen i Nemanja su mi već od ranije dobro poznati. Pratio sam njihov muzički rad. Imam, stoga, i pravo i potrebu reći da su ovim albumom dostigli velike umjetničke visine. Sami sebi su visoko podigli ljestvicu, a da će ju dizati i nadalje – u to sam potpuno ubjeđen.

  Muzika sa ovog albuma je gitarska, naravno, virtuozna i bogata razigranim notama, čistog zvonkog zvuka. Ritmična je i puna lijepih harmonskih i melodijskih izraza. Oba umjetnika se uspješno nadopunjuju. Gitarske fraze se neprestano isprepliću, jedva da sustižu jedna drugu, a opet, sve je u skladu, pod kontrolom i sa potrebnom dozom mjere.

  PGP RTS je u ova dva umjetnika znatno obogatio svoj fundus istinskih umjetničkih izdanja. Ostajem zadivljen ovom muzikom i sa nadom da će Pecović i Kanački nastaviti saradnju na radost mnogih koji vole i prate njihov rad.

  Mladen Pecović – “Pecović – Kanački: Guitar Duo” – 1. Village Dance (Seoska igra) ; 2. Crazy Ride (Luda vožnja) ; 3. Clutch Basket (Korpa kvačila) ; 4. Nine Peahens (Devet paunica) ; 5. Saturday Morning In Belgrade (Subotnje jutro u Beogradu) ; 6. Lazy Cat (Lenji mačak) ; 7. Quantum Field (Kvantno polje) ; 8. Hush Now (Tiho sad) ; 9. Galata Tower (Galata kula) ; 10. The Tale Of 557 (Priča o 557) ; – bonus – 11. Saturday Morning Live (Kiša – uživo)

  Vezani linkovi

  Nemanja Kanački – DUO SKICA – Kompilacija za dušu (Recenzija: Dragutin Matošević)
  MLADEN PECOVIĆ – Mladen Pecović (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/pecovicm / https://www.facebook.com/nemanja.kanacki / https://mladenpecovic.bandcamp.com/album/pecovic-kanacki-guitar-duo /

  YT – Mladen Pecovic – Nine peahens (Devet paunica)

  YT – Mladen Pecović – The Tale of 557 (Priča o 557)