• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MLADEN PECOVIĆ – Mladen Pecović

  MLADEN PECOVIĆ – Mladen Pecović

  MLADEN PECOVIĆ – Mladen Pecović / Metropolis Music, 2018 / CD / instrumental guitar music / Srbija

  Gitarista, kompozitor i aranžer, Mladen Pecović, rođen je 1982. godine u Užicu. Od svoje petnaeste godine života svira električnu gitaru. Presudan za njegovo opredjeljenje za gitaru bio je Gary Moore (1952- 2011). Mladen upisuje Muzičku školu Stanković (Beograd) u kojoj je završio jazz gitaru kod profesora Danila Karamarkovića. Tokom srednjoškolskog perioda, Pecović je svirao u raznim školskim sastavima, u Big bandu Muzičke omladine i održao je niz nastupa sa svojim profesorima. Imao je priliku da bude dio koncerata sa Big Bandom RTS-a, kao i sa Beogradskom filharmonijom.

  Nakon školovanja, Mladen se opredjeljuje za profesionalnu muzičku karijeru. Sarađivao je sa velikim brojem izvođača i umjetnika, sa pozorištem i estradom. To mu je dalo priliku susreta sa mnoštvom muzičkih stilova i različitih muzičkih senzibiliteta. Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji ethno gitara i na Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara. Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom, “Gora“, koji predstavlja uvertiru u njegove buduće autorske projekte. Nastupom u Akademiji, 28. marta 2013. godine, počinje koncertnu aktivnost. Nastupa sa električnim kvartetom ili kao duo akustičnih gitara. Kompozicije i koncertni program čini mu instrumentalna muzika za gitaru. Pored snimanja albuma, bavi se i poslovima koncertnog i studijskog muzičara, kao i muzičkog producenta (gitarista je u Studiju 3000). Album “Mladen Pecović“, plod je njegovog višegodišnjeg rada na instrumentalnoj muzici za gitaru.

  Diskografija – “Mladen Pecović” (Metropolis Music, 2018)

  Na albumu “Mladen Pecović” učešća su dali – Mladen Pecović (gitare, 1-11, programming, 9) ; Nemanja Kanački (gitare, 3,11) ; Goran German (klavijature, 2,9) ; Ivan Živanović (klavijature, 4,6) ; Petar Milojević (klavijature, 7) : Igor Ivković (klavijature, 1) ; Vladimir Ajruloski (klavijature, 5) ; Dalibor Bekerević (programming, 8) ; Igor Ivković (programming, 1) ; Miladin Stojković (bass, 2,4,7) ; Ivan Mirković Bambi (bass, 1,9) ; Mirko Kesić (bass, 5) ; Nemanja Tajsić (bass, 6) ; Alen Hruškar (bubnjevi, 2,7,9) ; Milan Jejina The Yeqy (bubnjevi, 5) ; Milan Babić (bubnjevi, 4,6)

  Dobro se uvijek dobrim vraća. Lijepa gesta koju je na zamolbu Nikole Stakića iz Krupnja svojevremeno učinio Mladen Pecović, nagnala je Nikolu da mi ukaže na svog kolegu, Mladena, da mi dostavi njegov album i da mi ponudi svaku potrebnu pomoć. Pomoći nesebično, jedan drugome – takvi bi trebali biti i svi ostali muzičari.

  Već prva kompozicija sa albuma “Mladen Pecović” (“Gora“), pokazuje svu raskoš i bogatstvo talenta gitariste Mladena Pecovića. Ostatak albuma samo je dokaz koliko je ovaj gitarista fenomenalan. Na albumu je 10 kompozicija uz jednu bonus snimku. U snimanjima su učestvovali mnogobrojni muzičari, ipak, to nije pokazalo nikakve negativne oscilacije u nivou kvalitete sveukupnog albuma. Mladen je neupitno ubjedljiv i kada svira akustičnu ili električnu gitaru. Mladen je većinski autor – i muzike i aranžmana. Njegova muzika nije samo “lijepa“. Ona je i iskrena. Mladen, kada zatreba, svira brzometno i virtuozno, ali kada zatreba, zna i da “legne” na pojedini ton, da odsviranom tonu da i prostora i vremena da nam prenese svirčevu emociju. Taj način sviranja i nije tako čest kod ostalih njegovih kolega, gitarista.

  Na albumu je i obrada – “Dim na vodi” (“Smoke on the Water“, Deep Purple cover) koju je Mladen prearanžirao i odsvirao na način kao nitko prije njega. Poznati riff Ritchie Blackmorea jedina je izrazita poveznica Mladenove verzije ove kompozicije sa slavnim hitom. Sve ostalo je drugačije, rekao bih, čak i originalno.

  Meni najdraža kompozicija sa albuma je bonus snimak – “Višegrad“, koja se stilski razlikuje od ostatka materijala. Možda je ona i naznaka budućeg muzičkog puta kojim će krenuti ovaj istinski umjetnik. Odluka je samo Mladenova. Vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu. Dajem svima preporuku da si nabave ovaj album. Dat će vam pravi uvid u ono što Pecovića trenutno zaokuplja. Njegov naredni album, bit će, siguran sam, još “ubojitiji“.

  Mladen Pecović – “Mladen Pecović” – 1. Gora ; 2. Pssst! ; 3. S ; 4. Whatever ; 5. The Clutch ; 6. Out of sight ; 7. Dim na vodi ; 8. Zauvek ; 9. Grad ; 10. On that day – bonus track – 11. Višegrad

  https://www.facebook.com/pecovicm

  YT – Mladen Pecović – Gora

  YT – Mladen Pecović – Zauvek

  YT – Mladen Pecović – The Clutch


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com