• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Božićna (video)

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Božićna (video)

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Božićna (video)

  Miroslav & Gordana Evačić: Božićna / Intek Music, 2016.

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Miroslav i Gordana Evačić svoj su umjetnički i životni Zlatni Gral već odavno pronašli u upravo prekrasnoj sinergiji svojih glazbenih talenata i braka koji je školski primjer što se događa kad se spoje istinska umjetnost i istinska ljubav.

  Valja naglasiti da veliki dio te ljubavi nesebično i nama poklanjaju kroz glazbeni izričaj i postaju onaj fini dio naše stvarnosti koji nam uljepšava dan i život čini duhovnijim i bogatijim.

  Godinama, oni stvaraju odličnu glazbu (iza sebe imaju devet studijskih albuma o kojima su jako pozitivno pisali značajni svjetski glazbeni magazini fRoots i SingOut!, ali i BBC radio; surađivali su sa mnogim hrvatskim i inozemnim glazbenicima, Miroslav je dobitnik četiri Porina, a Gordana je trostruka dobitnica nagrade Status u kategoriji tradicijskih instrumenata…), ali nakon videa i skladbe “Zbog nas” shvatio sam da oni nadrastaju priču o etno, world music i emotivnom bluesu s područja Podravine; njihova glazba poprima razmjere ozbiljne misije koja, ulazeći u naše domove, postaje dio nas i jedan od načina našeg pogleda na život i svijet.

  To nije lako postići i to nije mala stvar. Tu se gubi bitnost prodaje nosača zvuka, percepcije njihova rada u onom dijelu publike koja ne želi puno “mudrovati i promišljati” o tomu što je pjesnik htio reći… ali stvara se fino prožimanje s onim dijelom publike koja osjeća poruku glazbenika i supružnika Evačić i usvaja tu poruku kao svoju osobnu i kao jednu od mogućnosti rješavanja nekih svojih životnih jednadžbi… e, to je nemjerljivo!

  Nova skladba i video spot – “Božićna” – korak su dalje i nova poruka u glazbenoj priči Gordane i Miroslava. Ovdje univerzalnu poruku i radost Božića stavljaju kao kontrapunkt općem shoppingirajućem trendu koji na neki način degradira sve one prave vrijednosti i svetost Božića.

  Gordana nam poručuje: “Svatko u sebi nosi svjetlost i pravo je vrijeme da zaboravimo na sve nesuglasice i svađe te da praštamo jedni drugima. Voljeli bismo da naša nova pjesma dodirne mnoga srca ovog Božića, to je naša misija.

  Projekt je nastao u hvale vrijednoj suradnji Evačića s još jednim glazbeno – bračnim parom iz Koprivnice. To su Helena i Marin Hraščanec, koji stoje iza nakladnika Intek Music. I sami su odlični glazbenici (pisao sam o njihovim albumima iz vremena banda Praline & Fast Food!), i pokretači mnogih koprivničkih glazbenih događanja te audifilskih zbivanja vezanih za Intek Croatia.

  Marin je aranžirao skladbu, pjesmu su zajedno napisali i izvode je Miroslav i Gordana, a tu su i članice zbora Ime ljubavi koje su zajedno sa Gordanom pjevale tekst refrena. Režiser, snimatelj spota i montažer je Dinko Šimac, koji nam je znan između ostalog i po hvaljenom projektu s Romanom Pavlišom – “Lutak“.

  www.facebook.com/MiroslavGordanaEvacic

  Božićni poklon kakav se poželjeti može, poslušajte Evačiće i uživajte u pjesmi.

  YouTube – Miroslav i Gordana Evačić – Božićna

  .
  . .
  . . .
  Piše:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .
  .