• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – Aero (novi single, video)

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – Aero (novi single, video)

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – Aero (novi single, video)

  Milan Petrović Quartet objavio je novi single, “Aero“, za beogradsku izdavačku kuću Metropolis Music, kojim najavljuje svoje šesto albumsko izdanje  za šest godina postojanja. Single je inspirisan iskustvima benda sa turneje po Kini, sadrži dobro prepoznatljiv funk groove, upotpunjen meditativnim elementima u sredini numere. Predstojeći album će imati ukupno deset kompozicija, a izdavač će biti Metropolis Music. Izdavanje albuma pomogao je SOKOJ, a njegov izlazak se očekuje krajem aprila 2018. godine. SingleAero“, dostupan je na svim većim digitalnim platformama.

  Мilan Petrović rođen je 23. septembra 1976. godine. Оd 1993. godine je аktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). Od 1995. godine do avgusta 2009. godine bio je član reggae benda Del Arno Band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini. Svirao je na određenim pjesmama Del Arno Banda, na albumima “Retrospective” (Automatik, 2001) i “Vreme vode” (Automatik, 2005).

  Od 2002. godine je aktivan na srpskoj blues sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues Band, Теxas Flood, Raw Hide, Bootleg Blues (E 75), Blue Family, Zona B, Don Giovanni and Friends. Оd 2006. godine, član je pratećeg benda srpske pop pjevačice Аne Stanić, s kojom je svirao i na njenom najvećem koncertu, maja 2010. godine, u beogradskom Sava Centru.

  Marta 2012. godine izašao je njegov autorski album “Excursion“, rađen sa 38 prijatelja među kojima su bili neki od najpoznatijih jazz i blues muzičara iz Srbije (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi).

  Milan Petrović Quartet postoji od 24.03.2011. godine. Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na srpskoj jazz/blues sceni, svirajući instrumetalni funk, jazz, blues sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svjetski poznate teme u specifičnim aranžmanima. Godine 2012., bend je učestvovao na festivalima: Rođendan Jazza Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacionalni festival u Kikindi, beogradski Rakija Fest, a od svih njih, svakako je bio najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu.

  Početkom 2013. godine, Milan Petrović Quartet je snimio nove snimke u Visokoj školi elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija. Dana, 09.02.2013. godine, bend je odsvirao jedan od najposjećenijih koncerata u okviru festivala Doma omladine, Jazz za DZ. Dana 28.07.2013. godine, bend bilježi prvo učešće kao headliner na mainstream festivalu Reload u Vladičinom Hanu. Dana 18.09.2013. godine, bend je na portalu www.timemachinemusic.org, u sekciji Download, objavio album pod nazivom “Favorites“, sa specifičnim obradama poznatih svjetskih i domaćih tema. Dana 17.10.2013. godine, Milan Petrović Quartet je po prvi put zasvirao van granica Srbije, u Ljubljani, na Prulčkovom jazz festu i zatim 19.10.2013. godine u Austriji na Live Six festivalu.

  Sredinom 2014. godine pojavilo se mini live izdanje benda, nastao poslije sessiona, “Kao kaseta“. Ono sadrži tri autorske teme sa prvog albuma i može se preslušati na http://www.deezer.com/album/9277016 . U 2014. godini su, pored čestih nastupa u Srbiji i učešća na festivalima Nišville i u  Inđiji, Milan Petrović Quartet su svirali u Rijeci, Zagrebu, Austriji i Rumuniji. U toku 2015. godine, snimiljen je treći album koji se pojavio u toku te godine, a uslijedili su nastupi u Mostaru na Calamus Jazz Festivalu, u Županji na River Jazz Festu, u Makedoniji na Prilep Jazz Weekendu, u Resnu, na Ohridu, u Kočanima, u Temišvaru (Rumunija).

  Dana 14. oktobra 2015. godine, objavljen je živi album, “Live @ Nišville Jazz Festival“. Dana 25. februara 2016. godine, bend je na festivalu Rođendan džeza Akademije 28, predstavio (odsvirao) peto izdanje – album “Dates“. Dana 30.05.2016. godine, izdavačka kuća Metropolis Music objavila je album “Dates“.

  Na poziv ministarstva kulture NR Kine, Chinese Musician Association, Jazz Association, Milan Petrović Quartet nastupio je u Kini, u periodu od 30.09.2017. do 05.10.2017. godine, na “Chuama Music Festivalu“, u gradu Jinčeng, u povinciji Shanxi, na velikoj kulturnoj manifestaciji “2017 China-CEEC Cultural Season“. Dana 23.oktobra 2017. godine, objavljen je singleOrient“, za “World music asocijacija Srbije“.

  Dana 09. novembra 2017. godine, izdavačka kuća Metropolis Music objavila je album “Lady’s touch“, koji je realizovan sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umjetnica – Sonja Kalajić (violina, Srbija), Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba, Srbija / SAD), Diana Čerenšek (flauta, Hrvatska / Slovenija), Vanja Danilović (harmonika, BiH), Maja Klisinski (perkusije, Srbija), Mina Momčilović (harfa, Srbija), Aleksandra Đorđević (čelo, Srbija), Dunja Popović (kontrabas, Srbija), Bojana Todorović (bubnjevi, Srbija).

  Kompoziciju “Aero“, svirali su – Milan Petrović (klavijature) ; Lehel Nagy (saksofon) ; Robert Gostinčar (bass) ; Bogdan Zdjelar (bubnjevi) ; Aleksandar Radojičić Shoica (perkusije)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009273282258 / https://www.metropolismusic.rs

  YT – Milan Petrovic Quartet – Aero