• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MASSIMO – Vješina (10th Anniversary Edition)

  MASSIMO – Vješina (10th Anniversary Edition)

  MASSIMO – Vješina (10th Anniversary Edition) / (Aquarius Records, 2014)

  – “Vještina I ” i “Vještina II” albumi su na kojima je Massimo prošarao pjesmaricom najvećih hitova ovih prostora. Obrađujući pjesme izvođača poput Azre, Bijelog dugmeta, Gibonnija, Filma…, udahnuo je tim pjesmama svoju osobnost i novi život. Polazeći od činjenice da u CD shopovima više ne možete naći pojedinačne primjerke “Vještine”, odlučili smo sve Massimove fanove nagraditi svojevrsnom kompilacijom sastavljenom od najizvođenijih pjesama s oba CD-a, a sve se to poklopilo i sa obilježavanjem deset godina od kada je objavljena prva “Vještina” (2004.).

  Da vas podsjetimo, urednik tog prvog CD-a bio je Dražen Turina Šajeta. Ideja o pokretanju projekta krenula je nakon Massimovog nastupa 2003. godine na koncertu, u Opatiji, posvećenom Arsenu Dediću, na kojem je izveo pjesmu “Ne plači”. Šajeta se tu našao, a kako je i sam napisao u predgovoru: “… slovim kao vrsni rizničar i poznavatelj domaćeg glazbenog štiva u našoj izdavačkoj kući. Hrpa mojih longplejki i CD-a, ekipa vrhunskih glazenika i Max koji će svojim vokalom pozlatiti svaku odabranu pjesmu, garantirali su lak posao, no upravo spomenuta hrpa ploča pružala je toliku mogućnost izbora da su iluzije o lakoći nestale u trenu.”

  Ukupno je na obje “Vještine” objavljeno 28 pjesama. Odabrati presjek za ovo izdanje, i dodati koju novu obradu, bilo je izuzetno teško jer uvijek je nekome ona druga pjesma draža, ali sa sigurnošću možemo zaključiti da je u deset godina, od objave prve “Vještine”, Massimova vještina interpretacije postala javna stvar.

  “Vješina (10th Anniversary Edition)” – Popis pjesama: 1. Ne plači / 2. Stine / 3. Loše vino / 4. Libar / 5. Gracija / 6. Tajna vještina / 7. Bacila je sve niz rijeku / 8. Moja voda / 9. Dođi / 10. Pristao sam bit ću sve što hoće / 11. Zagrli me / 12. Da mogu / 13. Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš / 14. Mi nismo sami / 15. Traži me / 16. Život je more / 17. Stranci u noći

  Članovi Massimovog pratećeg benda su; Dalibor Pipo Matošević (gitara), Aleksandar Sale Ismailovski (klavijature), Robert Vrbančić (bass), Boris Popov (udaraljke), Bruno Urlić (violina, gitare) i Marko Matošević (bubanj).

  CD Massimo, “Vješina (10th Anniversary Edition)”, prodaje se u Aquarius Music Shopovima: Varšavska 13, Branimir Centar i Maksimirska 16, online na www.cedeterija.com.

  U prodaji su i ulaznice za Massimov koncert 14.02.2015. godine u zagrebačkom Domu Sportova!

  massimo.hr / www.facebook.com/MassimoOfficial?fref=nf

  YouTube – Massimo – Da mogu