• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NINA ROMIĆ – Jezero

  NINA ROMIĆ – Jezero

  NINA ROMIĆ – Jezero / Aquarius Records, 2023 / LP, Digital / singer-songwriter / Hrvatska

  Nina (Nikolina) Romić jedna je od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije. Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja, albuma “Daljine” (2010.), drugim albumom “Ptice” (Aquarius Records, 2012.) osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista muzičkih ostvarenja za 2012. godinu. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” (2014.), koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski nezavisni album i “Sloboda” (2018.). Godine 2023., objavljuje svoj peti studijski album, “Jezero“.

  DiskografijaDaljine (Aquarius Records, 2010) ; Ptice (Aquarius Records, 2012) ; Stablo (Aquarius Records, 2014) ; Sloboda (Aquarius Records, 2018) ; Jezero (Aquarius Records, 2023)

  Album “Jezero” muzički su pripremile – Nina Romić (vokal, akustična gitara) ; Jelena Galić (kontrabas, mandolina, glockenspiel, prateći vokali)

  Ideja iza ovog albuma jest da napravim kolekciju pjesama koje osjećam kao razgovor između vlastite duše i one verzije sebe koja je bila prisutna dok su se pjesme rađale“, tako je Nina Romić opisala tvornu misao albuma “Jezero“, petog nastavka serije albuma započete albumom “Daljine” iz 2010. godine.

  Regionalna kantautorska muzička scena ima nekoliko vrijednih i kvalitetnih stvaralaca i izvođača. Jedno od poznatijih imena iz te domene je i Nina Romić. Kontinuitetom od pet albuma, dokazala je da tu nije slučajno, već da tu bivstvuje sa dobrim razlogom podržanim neospornom kvalitetom njenog umjetničkog stvaralaštva.

  Ono što karakteriše njen muzički rad je intima iskazana vokalom, pratećim vokalom i minimalnom upotrebom istrumenata. Njena osnovna snaga je u u tekstovima pjesama koji odišu njenim vlastitim bogatim životnim iskustvom i iskrenošću. Nina ne pravi muziku za klupske prostore gdje se uz muziku igra. Njena muzika se, prvenstveno, sluša. Svi oni koji će se “prepoznati” u tekstovima njenih pjesama, zavoljet će njen rad i (p)ostat će joj najvjernija publika. Za takvu publiku i vrijedi se potruditi i dati joj najbolje od sebe, a Nina je u tome veoma uspješna. Nina i Jelena su, na kraju krajeva, ta dobitna kombinacija.

  Nina Romić – “Jezero” – 1. Jezero ; 2. Uspavanka ; 3. Oduvijek i zauvijek ; 4. Brus papir ; 5. Izrast ćeš iz boli ; 6. Maloj ptici ; 7. Jedini dom ; 8. Želim ; 9. I plovi brod ; 10. Ono što bi htjela

  Klik na link
  NINA ROMIĆ – Sloboda (Recenzent: Dragutin Matošević)
  NINA ROMIĆ – Stablo – Prikaz albuma

  Foto – Promo

  https://www.facebook.com/ninaromicmusic / https://ninaromic.com / https://bfan.link/jezero / https://www.facebook.com/AquariusRecords /

  YT – Nina Romić – I plovi brod

  YT – Nina Romić – Jedini dom