• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MARTIN KOSOVEC – Pobjednik četvrte sezone The Voice Hrvatska!

  MARTIN KOSOVEC – Pobjednik četvrte sezone The Voice Hrvatska!

  MARTIN KOSOVEC – Pobjednik četvrte sezone The Voice Hrvatska!

  Dana, 27.01.2024. godine u završnoj, 12. emisiji četvrte sezone popularnog glazbenog showa The Voice Hrvatska, titulu najljepšeg glasa s ukupno 88,504 glasa publike osvojio je Martin Kosovec! Pobjednika tog showa su i ove sezone odabrali gledatelji. Zadatak glasačima, ispred TV ekrana, nije bio lak budući da je pozornicu dijelio s troje finalista, sjajnih vokalnih sposobnosti: Ana Širić, Luka Novokmet i Jakov Peruško Rihtar. Ana, Luka i Jakov, baš kao i mentorski timovi i drugi natjecatelji, srčano su podržali Martina budući da su u vrijeme trajanja showa razvili prijateljske odnose. Sukladno globalnoj regulativi, The Voicea pobjeda Martinu Kosovcu donosi ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, koju u Hrvatskoj predstavlja Universal Music Hrvatska.

  Mladi 18-godišnjak iz Zagreba, imao je priliku surađivati s čak dva mentorska tima. Prvi korak na putu do vrha nove sezone The Voicea ostvario je izvedbom pjesme “My WayFrank Sinatre, popraćenom napetim iščekivanjem posljednjih sekundi u kojima mu se, uz ovacije publike, okreću tri mentora te ga u nastavak natjecanja vodi Dino Jelusić. Izvedba pjesme “I’ll Never Fall In Love AgainTom Jonesa osigurava mu izravan prolaz u dvoboj s Markom Vukićem. Dvoboj, paralelno izvrsan duet, u pjesmi “Let The Sunshine In” iz mjuzikla “Kosa“, rezultira Martinovim prelaskom u tim koji predvodi Ivana Vrdoljak Vanna. Uz Vannino mentorstvo, u prvoj emisiji uživo, Martin Kosovec je senzacionalnom izvedbom pjesme “Tvoja zemljaVice Vukova postao jedan od miljenika publike, što se odrazilo i na internetske preglede i ulaskom u YouTube trending. Pjesma “Unchained MelodyRighteous Brothersa, odabirom publike vodi ga u finale što se također odražava i na snimke njegovih nastupa koje su promptno skočile na prvo i drugo mjesto YouTube trendinga.

  Pobjedu u završnoj emisiji, 27.01.2024. godine, osigurao je i proslavio uz klasik “Sjaj u traviMassimove grupe Dorian Gray, uz što je ponovo izvevši “My Way” gledatelje podsjetio i na početak svog impresivnog puta ka vrhu ovog natjecanja. “Vrlo sam veseo – zahvalan sam svima koji su glasali za mene i sretan sam što ulazim u suradnju s Unversal Music Hrvatska! Imam mnogo ideja i planova za budućnost koji su možda malo preopširni u ovom trenutku; svakako bih volio nastaviti razvijati zvuk u retro trendu i malo ga modenizirati“, izjavio je mladi glazbenik netom nakon silaska s The Voice pozornice HRT studija, čime je lansiran profesionalni početak njegove glazbene karijere koji će ubrzo biti obilježen prvom pjesmom:

  Čestitamo Martinu na pobjedi, kao i svim finalistima i kandidatima 4. sezone The Voice Hrvatska. Nastupi su bili sjajni, konkurencija je bila velika, a prijateljska podrška još veća. Veselimo se suradnji s Martinom i već imamo nekoliko vizija koje mu želimo predstaviti. Jedva čekamo čuti i njegove ideje kako bismo zajednički kreirali single kojim će označiti diskografski početak njegove, vjerujemo, duge i uspješne glazbene karijere“, poručuju iz Universal Music Hrvatska.

  Podsjetimo, sa svojih 18 godina, Martin Kosovec bio je jedan od najmlađih kandidata ove sezone The Voice Hrvatska. Bez obzira na to, može se pohvaliti iskustvom raznih nastupa među kojima se posebno ističe Međunarodni blues festival u Memphisu, gdje je sudjelovao sa samo 13 godina. Ljubav prema glazbi naslijedio je od oca instrumentalista, a ujak ga je nagovorio da se prijavi na natjecanje. Veliki je obožavatelj glazbe Frank Sinatre, Tom Jonesa i Engelbert Humperdincka – čime se i istaknuo u nastupima – no, navodi, kako može pjevati gotovo sve žanrove te da su mu druga najveća ljubav zrakoplovi i automobili. Učenik je četvrtog razreda Zrakoplovne tehničke škole u Velikoj Gorici i odlučan je u namjeri pilotiranja svojim glazbenim avionom sve do vrha glazbenih top ljestvica. Polijećemo!

  Universal Music Hrvatska Press Release (Dea Čičković i Andrea Basić)

  Foto – Snapshot

  https://www.facebook.com/martin.kosovec.5 / https://www.facebook.com/UniversalMusicHrvatska /

  YT – Martin Kosovec – Sjaj u tami (The Voice of Croatia, Dorian Gray cover)

  YT – Martin Kosovec – Tvoja zemlja (The Voice of Croatia, Ivo Robić, cover)