• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  LIKA KOLORADO – Smiješ zaurlat

  LIKA KOLORADO – Smiješ zaurlat

  LIKA KOLORADO – Smiješ zaurlat / Aquarius Records, Classic Records, 2018 / CD / indie rock / Hrvatska

  Lika Kolorado je četveročlani indie rock bend iz Zagreba, osnovan jeseni 2015. godine. Posljednjih dvije godine, svojim single izdanjima predstavljali su se na hrvatskoj muzičkoj sceni i u radio eteru. Lika Kolorado je od onih mladih bendova koji su na prošlogodišnjim festivalima imali niz uspjeha. Ušli su u finale Karlovačko RockOff-a, a definitivan uspjeh uslijedio je pobjedom na 21. izdanju HGF-a (HaGeeF), festivala održanog u Slavonskom Brodu. U svojoj biografiji bilježe i brojne nastupe po klubovima i na festivalima diljem Regije.

  Danas je Lika Kolorado, nakon nekoliko ranijih spoticanja, u javosti sa svojim prvim studijskim ostvarenjem. Album “Smiješ zaurlat” sadrži ranije objavljene singlove – “Kralj“, “Smiješ zaurlat“, “Sigurno” i “Samuraj“, kao i ranije nepublikovane pjesme. Debitantsko izdanje ove zagrebačke četvorke predstavlja seriju od deset autorskih pjesama. Tekstove je pisao Filip Riđički, muziku Vanja Senčar i Filip Riđički, a aranžmane Vanja Senčar, Filip Riđički i Ana Jelić.

  DiskografijaSmiješ zaurlat (Aquarius Records, Classic Records, 2018)

  Lika Kolorado su: Filip Riđički (vokal) ; Vanja Senčar (gitara) ; Ana Jelić (bass gitara) ; Pavle Gulić (bubnjevi)

  Filip Riđički, vokal i frontmen benda Lika Kolorado, o albumu “Smiješ zaurlat” je rekao: “Album je čišćenje prašine pod tepihom, svega što si bacao pod sofu blefirajući da ćeš jedan dan počistiti. I onda sve što te muči postanu pjesme, jedan dan, ili malo po malo. Ne zanimaju nas površnosti, nego upravo crno pod noktom, saft svih demona s kojima šećeš. To su te neke mantre na loše dane: biti ćeš bolja pjesma no što si tjedan, bolja pjesma no što si osoba, bolja pjesma nego stid. Uglavnom, pišemo da podijelimo; muči te ovo? Kul, mene isto. Što ćemo s tim? Idemo pjevati, možda prođe“.

  Koliko god da je izjava iz prethodnog citata kompleksna, takva je i muzika koju izvode Lika Kolorado. Nisam imao prilike da ih vidim uživo, ne pratim hrvatski radijski eter, ali ako hrvatski Internet mediji kažu da oni tamo imaju mnogo uspjeha, nemam razloga u to sumnjati. Iz naprijed navedenog, moj sud o ovom albumu možda se i neće uklopiti u sveopće nastalu sliku.

  Ranije upotrebljena riječ – kompleksan – upravo određuje ono što mislim o ovom albumu. Za mene je muzika benda Lika Kolorado nepotrebno složena, zamršena, zapletena… Najvjerojatnije je takva jer nam je i trenutak u kojem živimo upravo takav. Ako sam u pravu, Lika Kolorado su dozvolili da ih ta “voda” ponese. Trebali su imati više hrabrosti i oduprijeti se trenutnoj situaciji, bar nečim učiniti ovaj svijet boljim mjestom življenja. Nisam od onih koji zatvaraju oči pred stvarnošću, ali sam od onih koji će i u neizlazu naći izlaz, koji će i u minusu prepoznati neki plus.

  Da ne bude sve tako negativno, kao dobar element ubrojat ću činjenicu da je ovaj album pred nama. Da bi se nešto analiziralo, da bi se istražila bolja rješenja, potreban je početni predložak. Album “Smiješ zaurlat” upravo i doživljavan na taj način. Vjerujem da će članovi benda Lika Kolorado biti mnogo bolji (hrabriji) na svom narednom diskografskom izdanju.

  Lika Kolorado – “Smiješ zaurlat” – 1. Gas ; 2. Sretna stvar ; 3. Sigurno ; 4. Glad ; 5. Kralj ; 6. Samuraj ; 7. Smiješ zaurlat ; 8. Sanjao sam te ; 9. Jelda, jelda ; 10. Miris auta moje majke

  https://www.facebook.com/likakolorado / https://soundcloud.com/user-436892644http://www.aquarius-records.com

  YT – Lika Kolorado – Smiješ zaurlat

  YT – Lika Kolorado – Kralj


    
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com