• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  INTRIGO BAND (ZG, Hrvatska) – Kad si tu (video single)

  INTRIGO BAND (ZG, Hrvatska) – Kad si tu (video single)

  INTRIGO BAND (ZG, Hrvatska) – Kad si tu (video single)

  Promo video pred nastup na Marco Polo festivalu na Korčuli – Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Rijetko pišem o bendovima koji nisu u jazz glazbi, ali povremeno, pojave se mladi glazbenici čiji rad vrijedi zabilježiti. Skladba “Kad si tu“, Intrigo Banda, uvod je u njihove ozbiljnije projekte, poput autorskog albuma, ali i u nastup na ovogodišnjem Marco Polo festivalu na jadranskoj Korčuli.

  Skupina je to glazbenika iz Zagreba, Samobora i Moslavine koji su se poprilično dobrom sinergijom uklopili u pjevljiv i dojmljiv pop izričaj. Bend djeluje od 2017. godine, a skladba “Kad si tu“, fini je uvid u njihov rad i stil, ali i najava dobrog nastupa na Marco Polo festivalu.

  Pozornost plijeni pjevačica Ivana Kos, ugodnim vokalom i onim poželjnim frontmenskim osjećajem kakav i treba sastavu poput ovog. Ostali glazbenici su svatko na svojem glazbalu majstori i to daje uvjerenje da ovaj single i video nisu anomalija, već doista prikaz benda u najpozitivnijem nastajanju i benda koji ima budućnost.

  Josip Novak (solo gitara i vokal), čovjek kojeg znam još kad je bio osmoškolac i rasturao “Jumpin’ Jack FlashRolling Stonesa, odlično se uklopio u priču s Ivanom Kos, Kristijanom Maranićem (klavijature), Aloysiousom Čekoljom (bass) i Dariom Kosom (bubnjevi).

  Ova skladba i video (tekst i glazba: Tihomir Kožina, video: Kristijan Gradečki & Gradečki Medija) jamče dobar nastup Intrigo Banda na predstojećem festivalu.

  Međunarodni festival pisme i vina, Marko Polo, međunarodni je glazbeni, kulturni, gospodarski i turistički festival iz Hrvatske. Održava se ljeti, u zadnjim tjednima mjeseca srpnja. Ime festivalu je dano prema poznatom svjetskom istraživaču, korčulanskog podrijetla, Marku Polu. Utemeljen je 1996. godine. Festival je polučio brojne kvalitetne hrvatske skladbe, od kojih su neke bile i uspješnicama, a neka hrvatska glazbena imena su svoj početni polet i afirmaciju stekle upravo na ovom festivalu. Osim dosadašnjih pobjednika, već legendarnih umjetnika, festival je okupio i mnoga druga poznata hrvatska i inozemna glazbena imena.

  Uz toplu preporuku da pogledate i poslušate skladbu Intrigo Banda, želim im i dobar uspjeh na festivalu.

  Foto: Kristijan Gradečki Photography

  https://www.facebook.com/intrigo.band.new /

  YT Intrigo – Kad si tu (Official video 2018)

  .
  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .
  .