• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  IGOR PASPALJ – Into the Blue

  IGOR PASPALJ – Into the Blue

  IGOR PASPALJ – Into the Blue / Indico Music, 2023 / EP, Dig / instrumental rock / International

  Igor Paspalj rođen je 1981. godine u Zagrebu, Hrvatska (EU), odakle je sa porodicom 1991. godine, početkom ratova u bivšoj Jugoslaviji, prešao u Prijedor (BiH), gde je i odrastao. Svirati gitaru i baviti se muzikom počeo je još u ranoj mladosti učeći od privatnih učitelja. Potom je počeo studirati teoriju klasične muzike. Nakon završene osnovne i srednje muzičke škole, primljen je na Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci (BiH), gdje je za tri godine (2005.) završio četverogodišnji nastavni plan i program, s odličnim uspjehom i najvišim prosjekom na fakultetu. Godine 2009., magistrirao je muzičku teoriju i harmoniju s analizom. Područja stručnosti su mu prvenstveno akustična i električna gitara, muzička teorija, sklad s analizom, kontrapunkt i analiza muzičkog djela. Također, objavio je nekoliko znanstvenih radova iz područja muzičke teorije.

  Kao izvođač i studijski muzičar, Igor ima više od 25 godina iskustva sviranja i snimanja gitara s brojnim umjetnicima. Početkom 2020. godine, Igor, kao već priznati umjetnik, radi za prestižnu tvrtku JTC Guitar, jednu od najvećih i najpoznatijih online instruktorskih tvrtki za gitaru. Objavio je tri majstorska tečaja i pakete raznih formi za tu tvrtku, svirajući u saradnji s nekim od najpoznatijih imena u muzičkoj industriji (Andy James, Justin Derrico, Marco Sfogli itd.). Godina 2020., bila je i godina u kojoj je Igor nominiran, a i osvojio je prestižnu nagradu – “Gitarist godine 2020.” – od strane časopisa – “Guitar World” i “Guitar Player“.

  DiskografijaGravity (Moonwolf Entertainment Group, NL, album, 2010.) ; Striptease (Indico Music, EP, 2021) ; Into the Blue (Indico Music, EP, 2023)

  Igor Paspalj je umjetnik velikih dometa, kako umjetničkih, tako i geografskih. Svugdje, u svakoj sredini u kojoj boravi, primljen je kao vrhunski umjetnik koji suvereno vlada svojim osnovnim instrumentom – električnom gitarom. Igorova trenutna bazna destinacija je Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati.

  Extended play izdanje, “Into the Blue“, sadrži 5 instrumentala. Kroz njihove izvedbe, na najbolji način, može se sagledati bogatstvo tehničkog i umjetničkog kapaciteta koji krasi ovog umjetnika. Vokalne interpretacije ovdje ne nedostaju, ni jednog trenutka, jer Igorova gitara i svira i pjeva. Što je još bitno, tehničko-interpretativna raznolikost “boji” ovo EP izdanje. U svakom slučaju – ovo muzičko izdanje nema zamjerki.

  Igor Paspalj – “Into the Blue” – 1. Into the Blue ; 2. Tokyo Heat ; 3. Cassiopeia ; 4. Passengers from the Past ; 5. Above the Stars

  Foto – Screenshot

  Klik na linkIGOR PASPALJ – Kratka biografija (Prilog: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/igorpaspaljguitar / https://www.igorpaspalj.com / https://album.link/hp8g492c0msvw / https://www.facebook.com/indicomusic /

  YT – Igor Paspalj – Into The Blue

  YT Igor Paspalj – Tokyo Heat