• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HELEM NEJSE – Gluten Tag

  HELEM NEJSE – Gluten Tag

  HELEM NEJSE – Gluten Tag / Croatia Records, 2020 / CD, digital / hip-hop, rap / Bosna i Hercegovina

  Zainteresovane za biografiju benda Helem nejse, upućujem da kliknu OVDJE.

  Gluten Tag” je treći studijski album sarajevske hip-hop ekipe Helem nejse i svjetlo dana ugledao je u vrijeme kada nas corona virus drži zatvorene u našim domovima.

  DiskografijaGo u gostima (2017) ; Pola čovjek, pola jedan (Croatia Records, 2019) ; Gluten Tag (Croatia Records, 2020)

  Helem nejse su – Stihomir Klepić Stihi ; Čika Gagara ; DJ Toshi Domaćin

  Zbog pandemije koronavirusa, savjetovano nam je da ostanemo kući kako bi spriječili dalje širenje virusa i da, konačno, zajedničkim snagama uradimo nešto jako dobro za našu planetu. Nije nam drago što se izlazak albuma nesretno poklopio sa koronom, ali ako ništa, raduje nas činjenica što će ‘Gluten Tag’, barem djelomično, popraviti raspoloženje ljudima koji su u samoizolaciji“, objasnio je trojac nakon objavljivanja albuma.

  Na omotu albuma “Gluten Tag“, u formi tri vekne kruha u bojama njemačke zastave, stilizovana je težnja današnje omladine da svoju bolju budućnost vidi upravo u toj zemlji. Mnogi su taj cilj već i ostvarili. Onima koji su zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije “zakasnili“, ostaje utjeha da, između mnogih kućnih aktivnosti, u toplini doma svoga uživaju u zvucima i britkim jezikom iznesenim porukama trojca Helem nejse.

  Muzika, a još mnogo više tekstovi pjesama, ekipe Helem nejse, perfektno korespondiraju sa sadašnjim trenutkom. Njihova muzika je fuzija raznih muzičkih stilova. Prioritetni su hip-hop i reggae u veoma jednostavnoj i igrivoj varijanti. Socijalna angažiranost i aktuelnost poruka iz njihovih pjesama, neporeciva je. Teme njihovih pjesama, nerijetko, reflektiraju dešavanja kojima svjedoče oni koji žive van svoje domovine, u raznim europskim zemljama, kao i problemi koji ih prate.

  Evidentno je da su Dubioza kolektiv najbolji izvozni proizvod cijelog našeg regiona. Uz malo sreće i dosta upornosti, njihovim putem mogu poći i Helem nejse. Do njih je, isključivo. I give you what you want, you give me what I need! Baby, I love you, even more than weed!  

  Helem nejse – “Gluten Tag” – 1. Lagana zadava ; 2. More than weed ; 3. Zaboravio ; 4. Maza ; 5. Kule i gradovi (ft. Božo Vrećo) ; 6. Leglo (ft. Dino Šaran, Abdulah Sidran) ; 7. Turci i Rusi ; 8. Stručni štab

  Vezani link – HELEM NEJSE – Pola čovjek, pola jedan (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/helemnejs / https://helemnejse.ba /

  YT – Helem nejse – More Than Weed (Official Music Video)

  YT – Helem nejse (feat. Božo Vrećo) – Kule i gradovi (Official Audio)

  YT – Helem nejse – Leglo (Official Audio)