• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  GRUPA KUBA – Samo ljubav

  GRUPA KUBA – Samo ljubav

  GRUPA KUBA – Samo ljubav / Croatia Records, 2023 / CD / pop, reggae / Crna Gora /

  Grupa Kuba potiče iz Podgorice, Crna Gora, a oformljena je prije nekih 10-ak godina. Od početka, svirao se “veseli” repertoar kojeg su činile cover pjesme pozitivnih poruka. Žanrovski, imali su ih mnoge na repertoaru kao što su – reggae, disco, pop rock i funk. Obrade su im činile najveći hitovi ex YU scene i strani hitovi. Poslije 4 do 5 godina sviranja covera, izbacili su svoju prvu autorsku pjesmu. Od tada su svake godine stvarali po jednu novu pjesmu, da bi se sve one našle na albuma “Samo ljubav“, koji je producirao Slobodan M. Kovačević (otac sva 3 člana Grupe Kuba). Slobodana zna cijela regija, a muzički se eksponirao kroz nekoliko veoma popularnih grupa – Pro Arte, More, a duži vremenski period, još i sada, djeluje samostalno. Slobodan je svojim djelima bio “ambasador pjesme ljubavi i mira“. To je prenio i na svoju djecu (članove Grupe Kuba). Grupu Kuba karakteriše mnogo uspješnih nastupa uživo u raznim gradovima našeg regiona. Ovo im je prvi album, ali ubrzo, za objavu je već spreman još jedan.

  DiskografijaSamo ljubav (Croatia Records, 2023)

  Grupa Kuba su – Mia Kovačević (vokal) ; Marko Kovačević (gitara, vokal) ; Nikola Kovačević (bass gitara, vokal) – uz goste na ovom albumuŠule Jovović (gitara) ; Saša Stojanović (solo gitara) ; Dejo Božović (solo gitara) ; Miha Radonjić (solo gitara) ; Luka Vojvodić (gitara) ; Jack Lupino (klavir) ; Enes Tahirović (klavir) ; Teodora Tapušković (saksofon) ; Meša Kerović (trombon) ; Danijela Drašković (violina) ; Branko Marković (bass gitara, vokal) ; Predrag Milutinović (bubnjevi) ; Sanja Raičković (prateći vokal)

  Ovaj album “pršti” optimističnim i višeglasno otpjevanim pjesmama i muzičarima sa prezimenom Kovačević – tata i troje njegove djece. Uz mnoge gostujuće muzičare, napravili su hvale vrijedan popreggae album. Slobodan M. Kovačević pojavljuje se u više uloga – on potpisuje većinu pjesama i producent je albuma. Pod njegovim vodstvom, ovjenčanim mnogim uspjesima, ovaj album nije mogao omanuti. Neosporan je doprinos i njegove djece, naravno. “Album nosi posebnu vrijednost jer je inspiriran i produciran od strane osobe koja je naš heroj, našeg oca Slobodan M. Kovačevića. Zbog njega smo zavoljeli muziku, a svojim neumornim radom i kreativnošću, utkao je srce i dušu u ovaj projekt čiji je ključni dio.” – rekao je Marko.

  Sve o čemu ovdje pišem, ne bi se desilo bez velike uloge koju je u nastajanju ovog diskografskog izdanja imala Izdavačka kuća iz Zagreba, Croatia Records. Godinama je podržavala rad ove mlade grupe, publikovala njihove video zapise, a na kraju krajeva, sve je pjesme objedinila i objavila na albumu “Samo ljubav“.

  Bez ljubavi, ništa ne postoji…” – poruka je iz jedne od pjesama i svi vi koji u to vjerujete, potvrdu ćete naći upravo u tekstovima svih ostalih pjesama. Užitak u lijepim tekstovima i pjesmama, pjevanju, instrumentalnim pratnjama… zagarantovan vam je. Sve dok ima mladih muzičara sa ovako pozitivnim životnim stavovima – naša, bar malo bolja budućnost, ima veće izglede da se i realizuje.

  Grupa Kuba – “Samo ljubav” – 1. Samo ljubav ; 2. Kari Šabanovi ; 3. Noćas sam kod tebe ; 4. Priviđenje ; 5. Nikad nećeš naći ; 6. Sičijava situacija ; 7. Zaveži me ; 8. Bez ljubavi ; 9. Muro ; 10. Sklopka ; 11. Ako ljubav još postoji

  Klik na link –
  SLOBODAN M. KOVAČEVIĆ – Gold Collection (Prikaz: Dragutin Matošević)
  SLOBODAN KOVAČEVIĆ – Biografija (Prilog: Dragutin Matošević)

  Foto – Igor Bajčeta

  https://www.facebook.com/GrupaKuba / Grupa Kuba – Samo ljubav (Full album) /

  YT – Grupa Kuba – Priviđenje

  YT – Grupa Kuba – Bez ljubavi