• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  Fest Jazza 2018, Koprivnica – Raport, prva večer

  Fest Jazza 2018, Koprivnica – Raport, prva večer

  Fest Jazza 2018, Koprivnica – Raport, prva večer

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  U četvrtak, 5. srpnja 2018. godine, krenulo je ovogodišnje, četvrto izdanje Fest Jazza 2018, Koprivnica… Obitelj Kaplowitz & Jazz Orkestar HRT-a (HR) jednostavno su rasturili; Lela Kaplowitz je postala doista posebnim jazz vokalom na našoj sceni, a njen suprug Joe Kaplowitz je vrhunski klavijaturist. Na sceni im se pridružila i kćerka Lucija, vrlo talentirana plesačica. Lucijina izvedba odlično se uklopila u cijelu glazbenu priču.

  Jazz Orkestar HRT-a dobro uigran, još ako znamo da je ovakva kombinacija s Kaplowitzima prvi put prezentirana. Sve su to sad glazbenici koji su se u potpunosti formirali (mnogi izrastali pod okriljem Jazz Orkestra Hrvatske glazbene mladežiHGM Jazzorkestar Zagreb i legendarnog Sigia Feigla, austrijskog glazbenika i dirigenta) i svaki za sebe je osobnost koja može voditi vlastiti bend.

  Snorre-Kirk-Quintet-DK

  Snorre Kirk Quintet (DK), nažalost, svirali su samo četiri skladbe. Olujno nevrijeme prekinulo je nastup Quinteta koji je za mene pravo otkriće (hvala Marin Hraščanec!)…ali su jako, jako dobri… uglavnom, šteta zbog nevremena, ali tako to ponekad bude. Držim kako bi bilo sjajno kad bi se uspjelo dogovoriti s njima da iduće godine opet zasviraju u Koprivnici. Ostali smo uskraćeni za vrhunski jazz užitak.

  Koprivnički festival glasovit je i po after zbivanjima u MMC-u Kugla. Iza ponoći su nastupili Electric Porn + DJ Vedran Gapulja i Chille Jr.

  Fest Jazza 2018 ide dalje, večeras, petak, najvjerojatnije u dvorani, zbog loše vremenske prognoze. Nastupit će Boilers Quartet (HR) i Lovro Ravbar Get On board Collective (SLO), a u MMC-u Kugla – Jazz Newbies (Gungula + Jam Session + DJ Rajnard).

  U subotu, treće večeri, nastupit će Darko Charlie Jurković Trio (HR), Atomic Jazzistra & Ervin Baučić (HR), a iza ponoći After Fest Jazza (Gelato Sisters + Back To Swing + DJ Stella), meni osobito dragi izvođači. Mislim da će na kontrabasu biti Saša Borovecnon plus ultra!

  Fotografije: Dinko Husadžić Sansky

  YT (arhiva) – LELA & JOE KAPLOWITZ – Home

  YT (arhiva) – Snorre Kirk Quintet

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .