• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FEST JAZZA 18 – Koprivnica (HR) 05.-07. srpnja 2018.

  FEST JAZZA 18 – Koprivnica (HR) 05.-07. srpnja 2018.

  FEST JAZZA 18 – Koprivnica (HR) 05.-07. srpnja 2018.

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Koprivinička jazz fešta postaje sve zanimljivijim toponimom na hrvatskoj i europskoj festivalskoj jazz mapi. Četvrto izdanje Fest Jazza pokazuje da taj festival postaje tradicijom i da je doista zaživio. Pokazuju to i ovogodišnja imena koja jamče tri izvrsne jazz večeri, uz bogat popratni sadržaj, a after događanja u klubu Kugla čine ništa manje značajan ugođaj i događaj uz službeni program.

  Pred dvije godine, uz sve pohvale organizatorima (svi su vrhunski glazbenici i entuzijasti koji na ovaj način pokazuju koliko im je stalno do grada Koprivnice i događanja u njemu!), napisah kako sam uvjeren da će taj festival postati svojevrsnom tradicijom; eto, to se ostvaruje i ovim bogatim, četvrtim izdanjem Fest Jazza u Koprivnici.

  U tri dana festivalskog programa više od stotinu glazbenika sudionika programa svojim će muziciranjem obogatiti kulturnu ponudu Koprivnice i privući u grad mnoge ljubitelje jazza, zabave i ljetnih festivala na otvorenom.

  Ovogodišnji program festivala Fest Jazza objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u sklopu “Festivalskih noći” u Multimedijalnom centru Kugla, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji jazz, jazzy jogu u gradskom parku, jazz viniliju, jam corner, i dr.), te radionicu i jazz koncert za djecu.

  U glavnom programu na Zrinskom trgu nastupaju – Kaplowitzi & Jazz Orkestar HRT-a (HR), Snorre Kirk Quintet (DK), Boilers Quartet (HR), Lovro Ravbar Get On Board Collective (SLO), Darko Jurković Charlie Trio (HR) i Atomic Jazzistra & Ervin Baučić (HR).

  U Multimedijalnom centru Kugla u programu pod nazivom “Festivalska noć” nastupaju – sastavi Gelato Sisters, Electric Porn i Gungula, a tamo će se održati i “jam sessioni“, te program “Jazz Newbies“.

  Organizatori festivala smatraju vrlo važnim kulturno odgajanje i edukaciju najmlađih, te su stoga ove godine u program uvrstili radionicu i jazz koncert za djecu koji će se održati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica (objekt Loptica) u Ulici Ivana Generalića u Koprivnici. Na radionici će djeca naučiti kako izraditi instrumente od otpadnih materijala i zatim zasvirati na njima. Dvorište vrtića tog će dana postati Fest Jazza u malom. Program će biti realiziran u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica i GKP Komunalac, Koprivnica.

  Na ovogodišnjoj manifestaciji Fest Jazza posjetitelji će imati priliku doživjeti i ples kao neizostavan segment jazz kulture. Ekipa iz plesne škole “Back to Swing Zagreb” održat će plesne radionice swinga i solo jazz dancea u Multimedijalnom centru Kugla. U gradskom parku, za sve zainteresirane, biti će organizirano i vježbanje joge, a u subotnje jutro, uz “Dane povrća“, na Zrinskom trgu rasplesat će vas Puhački orkestar DVD-a Virje i Scifidelity Orchestra.

  Prodajna izložba jazz vinyla održat će se u dane festivala u prostoru poslovne zgrade u Ulici Ivana Generalića, a na književnoj večeri u Galeriji Koprivnica biti će predstavljena knjiga pjesama “In A Sentimental Mood“, književnice Ivane Bodrožić.

  Vezani link – FEST JAZZA 2016. – Koprivnica (08. – 09.07.2016.) (Autor priloga: Dinko Husadžić Sansky)

  https://www.facebook.com/festjazza/

  YT – Visit “Fest Jazza” Koprivnica 2018.

  .
  ..
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  ..
  .