• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  DuArte – Predstavljanje

  DuArte – Predstavljanje

  DuArte – Predstavljanje

  Gordana Kovačić, glas ; Luka Žužić, klavir

  Duo DuArte čine glazbenici jazz-provenijencije: pjevačica Gordana Kovačić i pijanist Luka Žužić. Vlastitim minimalistički impostiranim aranžmanima DuArte udahnjuje posve nov zvuk pop i dance-hitovima, odnosno modernost i svježinu jazz-standardima i broadwayskim hitovima 1930-ih godina. Prozračnim, profinjenim, mekim i senzualnim zvukom, DuArte nadilazi klasično poimanje jazza i ulazi u zonu sofisticirane pop-glazbe i ambijentalnog jazza.

  U veljači 2015. DuArte je objavio svoj prvi CD (EP) kojim je predstavio i vlastite skladbe (suizdavači: Galerija zvuka i HRT, 2015.):

  DuArte na Facebook-u: https://www.facebook.com/pages/DuArte/1464451727117347

  GORDANA KOVAČIĆ – Jazz-pjevačica

  DuArte - GordanaGordana Goga Kovačić prvi je javni nastup ostvarila u programu Nove nade jazza “Marjan Marjanović” festivala Proljetna revija jazza – Zagreb 1993. Od tada je nastupala s brojnim uglednim hrvatskim glazbenicima i sastavima u formacijama od dua do big banda ostvarujući tako ugođaj širokog raspona – od profinjenog i intimnog zvuka do raskošnoga swinga. Najčešće je nastupala s malim ansamblima veterana hrvatske jazz-scene, trubača, krilničara, skladatelja i aranžera Ladislava Fidrija te alt-saksofonista, flautista i skladatelja srednje generacije Mire Kadoića.

  Polovicom 1990-ih započela je nastupati i snimati s Big Bandom HRT-a. Aranžmane je pisao Ladislav Fidri ponajviše za programske potrebe Hrvatske radiotelevizije. Nastupala je i s inozemnim glazbenicima (Douglas Sides, Csaba Deseo, Ishaq van Niel, Frank Stagnitta, Matthias Daneck, Berndt Heitzler, Cseke Gabor, Primož Grašič, Blaž Jurjevčič…). Uz klupske i festivalske nastupe, ostvarila je brojna gostovanja u radio- i TV-emisijama.

  Godine 2000. započela je suradnju s glasovitim gitaristom, skladateljem i aranžerom Damirom Dičićem – Dičom. Iako su najčešće nastupali u kvartetu ili kvintetu (Neven Frangeš, Salih Sadiković, Jura Vrandečić, Saša Nestorović), temelj je njihove suradnje bio duo što se željelo i diskografski dokumentirati, no započet projekt prekinut je smrću Diča godine 2005.

  Pobjednica je festivala UvA Culturel Festival 2003 u kategoriji jazz-glazbe. Ta multimedijska priredba održava se svake godine u Amsterdamu u Nizozemskoj. Pobjednički nastup ostvarila je s pijanistom Thijsom Cuppenom.

  Gordana se bavila i prezentiranjem jazza u medijima. Na Radiju Velika Gorica i Radiju Samobor više je godina uređivala i vodila autorske jazz-emisije. Na HTV-u je vodila emisiju Vrijeme je za jazz. Pisala je recenzije diskografskih izdanja u jazzu i objavljivala razgovore u časopisima Homo Volans i WAM-u, specijaliziranom za audio i glazbu.

  U prosincu 1996. s njemačkom je tvrtkom Lynro Music Productions organizirala sedmodnevnu dobrotvornu turneju američke gospel-skupine Ron Ringwood’s Gospel Messengers u Hrvatskoj u korist Centra za rehabilitaciju i smještaj “Stančić” u Dugom Selu, a 1997. koncert sastava All Stars, legendarnih jazz-glazbenika Kennyja Burrella i Bennyja Golsona u Zagrebu.

  Od jeseni 2013. surađuje s pijanistom Lukom Žužićem. Duo DuArte javnosti su predstavili u veljači 2014. godine u programu Hrvatskoga radija. Svojim konceptom i kreativnim izrazom DuArte nadilazi klasično poimanje jazza i ulazi u zonu sofisticiranog popa, ambijentalnog jazza i crossovera. U veljači 2015. duo je objavio svoj prvi CD (EP) na kojem se predstavlja i kao skladateljski par.

  Gordana Kovačić spikerica je na HRT-u. Članica je Hrvatske glazbene unije. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala logopediju na Sveučilištu u Zagrebu, a usavršavala se na Sveučilištu u Amsterdamu. Stručnjakinja je za glas vokalnih profesionalaca, akustiku i percepciju glasa. Autorica je 30-ak znanstvenih radova i sveučilišnog udžbenika.

  LUKA ŽUŽIĆ – Trombonist, pijanist, skladatelj i aranžer

  DuArte - LukaLuka Žužić rođen je 22. rujna 1986. godine u Puli. U šestoj godini počeo je svirati klavir. Od 1998. klavir uči u Glazbenoj školi “Ivana Matetića Ronjgova” u Rijeci. Dvije godine poslije počinje svirati trombon, a od 2001. godine pohađa jazz-seminare Boška Petrovića u Grožnjanu prateći nastavu klavira i harmonije kod Emila Spanya te pohađajući big band radionicu pod vodstvom Sigija Feigla.

  Godine 2002. upisuje studij klavira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, područni odsjek Rijeka, u klasi prof. Vladimira Babina. Iste godine upisuje i trombon u Glazbenoj školi “Ivana Matetića Ronjgova” u Rijeci. Od 2005. godine studira jazz-trombon na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji u klasi Eda Neumeistera. Klavir je diplomirao 2008. na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a jazz-trombon 2012. na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji. Od 2003. godine stalni je član HGM Jazz Orkestra Zagreb koji je nastupao s velikim brojem jazz-glazbenika svjetskoga glasa. Randy Brecker, Don Menza, Dave Liebman, Peter Erskine, Barbara Dennerlein, Joseph Bowie, Toshiko Akiyoshi, Deborah Carter, Michael Abene, Karlheinz Miklin, Bob Mintzer, Peter Herbolzheimer, Deborah Brown, Jim McNeely, Lasse Lindgren, Dena DeRose, Luis Bonilla, Mark Feldman samo su neki od njih.

  S HGM Jazz Orkestrom Zagreb bio je na brojnim turnejama u Italiji, Austriji, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj, Švedskoj, Cipru, Španjolskoj, Portugalu, Belgiji, Kini, Indoneziji, a godine 2006. nastupao na konferenciji International Association for Jazz Education (IAJE) u New Yorku.

  Godine 2010. dodijeljena mu je ugledna nagrada Status u kategoriji jazz-trombon koju Hrvatska glazbena unija svake godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima. Godine 2014. sudjelovao je u diskografskim projektima nagrađenima nagradom Porin u kategoriji jazzglazbe: za album “HGM plays the music of Ivo Robić”, HGM Jazz orkestra Zagreb u kojem je sudjelovao kao trombonist, te za izvedbu s albuma “Runjić in Blue seksteta Ines Tričković” za koji je napisao sve aranžmane.

  Godine 2010. kao član European Jazz Orchestra pod vodstvom Tadeja Tomšiča sudjeluje u europskoj turneji orkestra. Sklada i piše aranžmane za jazz-umjetnike i pop-izvođače. Svira i surađuje s HGM Jazz Orkestrom Zagreb, Big Bandom HRT-a, sastavom Tamara Obrovac Transhistria Electric, Ansamblom za postmodernu umjetnost, Krunoslavom Levačićem, Ines Tričković, Kristianom Terzićem, Edom Maajkom, Massimom Savićem, Gustafima, Milom Elegović i drugima.

  S jazz-pjevačicom Gordanom Kovačić osnovao je duo DuArte koji svojim konceptom i kreativnim izrazom nadilazi klasično poimanje jazz-glazbe ulazeći u zonu sofisticirane pop glazbe, ambijentalnog jazza i crossovera. Duo je u veljači 2015. objavio svoj prvi CD (EP) – DuArte.

  YouTube – DuArte – “You’re my heart, you’re my soul” (Modern Talking cover)

  YouTube – DuArte – “Program tvog kompjutera” (Denis & Denis cover)

  YouTube – DuArte – “Beautiful love”