• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Desni banner »

  DuArte – EP CD

  DuArte – EP CD

  DuArte – EP CD / Galerija zvuka i HRT, 2015. / CD / jazz / Hrvatska

  DuArte je novija pojava na jazz sceni Hrvatske. Radi se o duetu kojeg čine – Gordana Kovačić (jazz pjevačica) i Luka Žužić (trombonist, pijanist, skladatelj i aranžer). Iščitavanjem njihovih pojedinačnih muzičkih biografija, sagledava se da su one već sada impozantne. Iako mladi, iza sebe imaju respektabilnu muzičku karijeru, zavidne umjetničke uspjehe. Konačno, stjecajem sretnih okolnosti – odlučili su ujediniti svoje umjetničke potencijale i formirali su duet – DuArte.

  DuArte - CD EPFebruara / veljače 2015. godine duet DuArte je objavio svoj prvi EP CD (Extended Play Compact Disc), promotivnog karaktera, kojim se predstavio sa jednom obradom i sa tri vlastite kompozicije.

  Ovo njihovo diskografsko izdanje otvara obrada starog hita riječkog dueta Denis & Denis, “Program tvog kompjutera”. Naravno, u njihovoj izvedbi ta poznata kompozicija dobila je sasvim novu izražajnu formu. Od dance hita, ona je postala jazz balada. Osjećajan glas i emotivna svirka klavira uspješno se nadopunjuju stvarajući ugodnu atmosferu za slušanje već poznate pjesme. Pjesma je stara, ali ovaj puta iskazane na novi, veoma interesantan način.

  Naredna kompozicija, “Tvoja”, autorski je rad članova dueta. Predstavljena je u sličnom izvođačkom maniru, kao i prethodna kompozicija sa EP CD-a. Meni je, na mahove, zazvučala kao spoj Gaby Novak i Arsena Dedića, što se može shvatiti samo kao kompliment.

  DuArte - CD EP backOstale dvije kompozicije, također autorsko djelo članova dueta DuArte, “Daj mi malo sebe” i “Tvoja” (nova verzija), odsvirane su uz učešće dva gostujuća muzičara, ritam sekcije koju su činili Luka Veselinović (kontrabas) i Adriano Bernobić (bubnjevi). Naravno, takva formacija donijela je prijeko potrebnu promjenu u zvuku, ritmu i svježini interpretacije. Bez te promjene, prijetila bi uspavljujuća atmosfera, koju je po svaku cijenu trebalo izbjeći. Duet DuArte je zahvaljujući tom potezu tu zamku uspješno zaobišao.

  Vjerujem da DuArte već rade na svom prvom albumu, na novim kompozicijama. Navijam da one isključivo budu autorskog tipa. Ovim EP CD izdanjem dali su nam naslutiti da imaju veliki kvalitet, da su već sada stvorili svoj prepoznatljivi zvuk (sound), ali obzirom na minimalni izbor – glas + glavir – trebaju paziti da ih to umjetnički i izražajno ne ograniči. Na raspolaganju su im razne opcije – dobre kompozicije, razni aranžmani, bogatstvo ritmova, promjena dinamike… a siguran sam, DuArte će svojim iskustvom pronaći najbolja rješenja za svaku narednu situaciju.

  DuArte - Izdavaci

  DuArteEP CD – 1. Program tvog kompjutera ; 2. Tvoja ; 3. Daj mi malo sebe ; 4. Tvoja.

  YouTube – DuArte – Program tvog kompjutera

  Autor:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina