• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DIVAN (TZ, BiH) – Predstavljanje

  DIVAN (TZ, BiH) – Predstavljanje

  DIVAN (TZ, BiH) – Predstavljanje

  Divan je bosansko-hercegovački pop & rock bend nastao 2006. godine u Tuzli (BiH). Osnovali su ga Elvis Salkić (vokal) i Omer Pepić. Već od samog osnivanja, bend insistira na snimanju autorskih kompozicija. Debitantski single zvao se “Sevdah proljetni“. On je bend Divan predstavio na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine. Sa pomenutom pjesmom, bend Divan učestvuju na “Bihaćkom festivalu” gdje u konkurenciji od tridesetak konkurenata, osvaja Drugu nagradu publike. Pjesma, “Sevdah proljetni“, praktično je preko noći, osvanula na vrhu domaće Top liste BHR1, a kasnije i na top listama drugih, komercijalnih radio stanica u BiH. Snimljen je i video spot za pomenutu pjesmu koji je emitovan u “prime time” terminima državne televizije BHT1.

  YT – Divan – Sevdah proljetni

  Drugi single benda Divan, bila je pjesma “Ruža“. Video spot nastao je u saradnji sa Video produkcijom “Cinematix” iz Zagreba, a režirao ga je poznati zagrebački režiser, Dario Godić.

  YT – Divan – Ruža

  Treći single benda Divan objavljen je u proljeće 2011. godine. Bila je to pjesma “Sretni i goli“. Spot je sniman na lokaciji sportskog aerodroma (Aero-klub Tuzla), a nastao je u saradnji sa Sulejmanom Muratovićem (“Mg Art” produkcija iz Tuzle).

  YT – Divan – Sretni i goli

  Ova pjesma je najavila izlazak prvog albuma benda. MP BHT je, prije svih, prepoznala autentičnost benda Divan i ponuđen mu je diskografski ugovor.

  Album, “Jednina” (MP BHRT, 2012), benda Divan, krase pjesme sa prethodnih single izdanja, kao i neke nove pjesme. Kompletna lista izgleda ovako – 1. Sretni i goli ; 2. Život je (Džemper) ; 3. Ruža ; 4. Sevdah proljetni ; 5. Kap po kap ; 6. Kvar ; 7. Dodir ; 8. Droga ; 9. Jednina. Album je snimljen u “Long play” studiju u Sarajevu, a producent muzičkog materijala bio je Mahir Sarihodžić. Album je štampan od strane firme “Racman“, Slovenija, a izašao je 2012. godine u izdanju MP BHRT-a. Cover art potpisuje  Dejan Slavuljica. Postavu benda Divan u tom trenutku činili su – Elvis Salkić (vokal) ; Zlatan Bečić (gitare) ; Omer Pepić Pepa (gitare) ; Julio Đaković (bass) ; Alvedin Dadanović (bubnjevi). Po objavljivanju albuma i pedesetak odsviranih koncerata, članovi benda Divan se (iz privatnih razloga) povlače sa scene i prave trogodišnju pauzu.

  U ljeto 2016. godine, članovi benda Divan dobijaju poziv da budu “support” na velikom koncertu Bijelog dugmeta na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli. Ispostavilo se da je taj poziv, kao i sam nastup, bio dovoljan razlog da se bend ponovo aktivira, da nastavi sa daljnjim radom uključujući i koncertne aktivnosti. U tom periodu dolazi i do nekih personalnih promjena u bendu. Dotadašnji članovi prve postave – Omer Pepić (git.) i Julio Đaković (bass) povlače se iz benda, a mjesto bass gitariste preuzima Mirza Tokić.

  Februara 2018. godine pojavljuje se novi single, “Zima će sad” (autori pjesme su Danijel Slavuljica i članovi benda Divan). Pjesma je preteča novog albuma benda Divan. Divan sada zvuče čvršće. Primjetne su promjene u pojedinim segmentima, ali je i dalje zadržana savršena melodijska linija prepoznatljiva ovom bendu. Režiser spota je Sulejman Muratović (One Moment Studio). Divan (u ovom trenutku) su – Elvis Salkić (vokal) ; Zlatan Bečić (gitara) ; Mirza Tokić (bass) ; Alvedin Dadanović (bubnjevi)

  Foto – Dario Matić

  https://www.facebook.com/grupadivanbih

  YT – Divan – Zima će sad