• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  DAMIR KUKURUZOVIĆ, WAWAU ADLER I ROBIN NOLAN – NEPRISPODOBIVA LAKOĆA GIPSY SWING POSTOJANJA

  DAMIR KUKURUZOVIĆ, WAWAU ADLER I ROBIN NOLAN – NEPRISPODOBIVA LAKOĆA GIPSY SWING POSTOJANJA

  DAMIR KUKURUZOVIĆ, WAWAU ADLER I ROBIN NOLAN – NEPRISPODOBIVA LAKOĆA GIPSY SWING POSTOJANJA

  Kristalna kocka vedrine, Sisak, 25.07. 2015.

  tekst i fotografije: Dinko Husadžić Sansky

  Završni koncert ovogodišnjeg slavljeničkog izdanja 10. Sisca Open Jazz & Blues Festivala imali su tri mušketira europskog gipsy swinga – Damir Kukuruzović iz Siska, Wawau Adler iz Njemačke i Robin Nolan, Englez sa nizozemskom adresom.

  Siscia open jazz & blues festival nizom je koncerata i izložbom jazz fotografija proslavio svoj deseti rođendan, a već po tradiciji ponudio je građanima Siska vrhunska glazbena imena, kako s domaće scene, tako i imena značajnih svjetskih blues i jazz glazbenika.

  Ova tri istinska baštinika Djanga Reinhardta svojim su muziciranjem publici predočili upravo neprispodobivu lakoću gipsy swing postojanja – onako kako to rade majstori – naizgled jednostavno, bez muke, pustopašno i s lakoćom, a opet veličanstveno… s cijelim vatrometom manouche fraza, trikova, odličnih poteza, glazbenog dijaloga, komunikacije, kako na sceni, među glazbenicima, tako i s publikom.

  Gipsy swing standardi nizali su se u dvosatnom koncertu, dečki su se sjajno nadopunjavali i bio je to doista praznik jazza u sisačkoj dvorani Kristalna kocka vedrine. Momci iz Damirovog sastava Django Group dostojno su pratili gitariste: Bruno Urlić grappellijevskom violinom dodavao je šlag na torti, a ritam sekcija, Nenad Novalić, bubanj i Ivo Sanković, bas gitara, bili su solidan temelj na kojem su Damir, Wawau i Robin gradili cijelu priču koncerta.

  Uz Adlera i Nolana koji pripadaju samom vrhu gipsy swing gitare u svijetu… nastupile su i vrlo nadahnute, emotivne i talentirane djevojke iz sisačke ženske vokalne skupine Lađarice, čiji su se glasovi, uz izvedbe romskih klasika, odlično uklopili uz gitaristički gipsy swing zvuk velikih majstora.

  Kristalna kocka vedrine, sa svojih 400 mjesta, bila je premala za sve koji su željeli nazočiti koncertu. Šteta je da je zbog vremenskih uvjeta koncert bio u ovoj dvorani, a ne u Starom gradu, već po tradiciji. Ali, eto, ako je to jedina zamjerka, a uglavnom jeste, onda se nema razloga žaliti.

  Valja pripomenuti da uskoro slijedi novi CD Damira Kukuruzovića, na kojem sudjeluju i najveći bosanskohercegovački jazz glazbenik Sinan Alimanović, veliki slovenski pjevač Zoran Predin te Robin Nolan. Zasigurno će se ova trojica glazbenika sjajno uklopiti u Damirov koncept i shvaćanje gipsy swinga. To je album koji ne samo hrvatska glazbena publika očekuje s velikim zanimanjem.

  Izvjestitelj:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska