• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  DAMIR HALILIĆ HAL – Nastup u Siscia Jazz Clubu

  DAMIR HALILIĆ HAL – Nastup u Siscia Jazz Clubu

  DAMIR HALILIĆ HAL – Nastup u Siscia Jazz Clubu (petak, 29.1.2016.)

  tekst i fotografije: Dinko Husadžić Sansky

  Svi hvalospjevi o ugledu i dobrim rezultatima Siscia Jazz Cluba padali bi u vodu kada Damir Kukuruzović ne bi taj visoki nivo iznova opravdavao i održavao nastupima doista kvalitetnih glazbenika. Novu puzzlu u izgradnji te grandiozne slike sisačkog kluba u petak je posložio odlični Damir Halilić Hal.

  Jedan od najboljih gitarista na našoj glazbenoj sceni, Damir Halilić Hal, predstavio je svoj novi dvostruki album “50” u Siscia Jazz Clubu ponudivši zahtjevnoj publici sjajan program nazvan “Moć gitare”, što ne čudi jer znamo kako gitara može biti moćno oružje u rukama ovakvih gitarističkih izvanzemaljaca kakav je Hal.

  Inovativni su to nastupi, u jednoj sinergiji videa i live izvedbe Halovih kompozicija, a koje Hal smatra jednako bitnim (za video je zadužen veliki mag video spota i višegodišnji Halov suradnik Igor Modrić!).

  Ovdje video i informacije koje čujemo ne čine nešto poput backing tracka koji čini kulisu za autorovu solo izvedbu, ovdje je riječ o paralelnom (i u stotinku precizno usklađenom!) Halovom sviranju s audio-video zapisom… te tako imamo efekt prirodnog chorusa koji se na koncertu pokazao iznimno bogatim, zvučna slika bila je upravo raskošna. Nepotrebno je isticati Halovo umijeće pri takvom sviranju.

  Dvostruki album “50” objavila je Croatia Records, svojevrsni je to nastavak Halove glazbene poetike s albuma “Mare Nostrum” (na jednom CD-u), a u drugom dijelu albuma “50” Hal je više u modu kantautorske pop-rock glazbe. Dakle, tu su 23 skladbe i 12 video spotova. Skladbe su snimljene u tonskim studijima u Berlinu, Pragu i Zagrebu, a producirali su ih Neno Belan, Igor Karlić i Robert Fisher.

  Damir Halilć Hal je u svojoj karijeri surađivao s Tommyjem Emanuelom, Woodyjem Mannom, Peterom Fingerom… kao i s glasovitim producentima koji su radili na albumima Depeche Mode, Rogera Watersa, Björk, Uriah Heap… i drugih.

  Ovo je Halov šesti album, ima i osvojeni Porin, organizator je Hal’s All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najglasovitiji gitaristi, umjetnički je ravnatelj hvaljenog hrvatskog blues festivala Kastav Blues Festivala te zajedno s Denijem Šesnićem uređuje program Baška International Guitar Festivala.

  Biografija vrijedna svake pohvale, a nazočna publika u Siscia Jazz Clubu upravo se uvjerila u moć gitare i odličnu kvalitetu novog Halovog albuma. Preporuka!

  YouTube – Damir Halilić Hal – Mare Nostrum

  .
  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska